Web Analytics
More
    Reklāma

    Kāpēc viedtālrunis krīt ar ekrānu uz leju?

    Jaunākie raksti

    Sviestmaizes krišana ar sviestu uz leju ir pilnībā saistāma arī ar viedtālruņa krišanu ar ekrānu pret zemi. Šobrīd ir pierādīts, ka tā nav neveiksme, tā drīzāk būtu dēvējama par zinātni. Zinātnes iesaistīšana nozīmē arī labu ziņu – mums ir vismaz teorētiskas iespējas nokrišanas virzienu kontrolēt.

    Pētījumam nelielu neticamības devu piedod tā tapšana Motorola uzdevumā. Motorola kārtējo reizi reklamē savu nesaplēšamo ShatterShield ekrānu. Moto X Force modelis ir pirmais viedtālrunis pasaulē ar nesasitamu ekrānu. Turklāt Motorola apgalvo, ka ekrāns ir nevis sitienu drošs, bet to vispār nav iespējams sadauzīt. Ražotājs ir tik pārliecināts par Moto ShatterShield ekrāna izturību, ka dod tam četru gadu garantiju.

    Reklāma

    Pētījumā norādīts, ka viedtālruņa nokrišana ar ekrānu pret zemi līdzinās naža mešanai mērķī – atliek vien atrast pareizo attālumu un naža asmens vienmēr smuki iedursies mērķī. Diemžēl viedtālrunis parasti atrodas nepareizā attālumā no asfalta vai flīzēm, tāpēc cieš ekrāns, nevis telefona aizmugures vāks. Motorola piedāvā zemāk redzamo formulu, kas parāda viedtālruņa tieksmi nogāzties ar ekrānu pret zemi.

    AndroidPIT-Motorola-dropped-phone-physics-w782

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    LOOK
    27.11.2015 11:58

    Mēs nevaram izmainīt augstumu, bet varam ietekmēt paša telefona uzvedību kritiena laikā. Tai pat laikā ražotājiem nav izdevīgs nesaplēšams ekrāns.

    Krotow
    27.11.2015 13:10
    Reply to  LOOK

    Reputācija tomer cieš.

    Martins Baumanis
    27.11.2015 12:39

    Neatceros kurš no gaziljons gadzžetiem tas bija, bet bija kaut kas, kam bija iestrādāts metāla atsvars uz stienīša, un krītot vienmēr krita uz gala, nevis uz plaknes. Galos gumijas amortizatori (Shock absorbers)

    Uldis Tillers
    27.11.2015 12:51

    Es arī iedomājos, ka ekrāns ir smagākais no abām lielākajām plaknēm un tāpēc arī cieš.

    LOOK
    27.11.2015 13:36

    Ir vēl efektīgāka jau realizēta metode. Bērniem ir tāda sfēriska rotaļlieta, kuru pametot gaisā tā atveras ziedlapiņu veidā. Šadai konstrukcijai nokrītot trieciens tiek ļoti minimizēts.

    Kaspars
    27.11.2015 14:25

    Es kaut kur dzirdēju, ka Sony savus Z sērijas tālruņus tur kaut kā balansējuši un ka tie krītot uz tiem plastmasas stūriem. No personīgās pieredzes- pašam arī tā slidenā lāpsta izslīdēja no rokām un nokrita tieši uz stūra, no 1.5m augstuma uz asfalta, stūris, protams, izskatās sūdīgi, bet viss strādā.

    davfreim
    27.11.2015 14:26

    Cik man ir gadījies nomest kaut ko no neliela augstuma, tik viemēr atsitās ar sānu stūrīti un iedragā kesu, Manam ābolītim ir ādas Apple maciņš, kas diezgan labi absobē triecienu, nedaudz aplaucīta maliņa keisam, tas arī viss.

    Reklāma