Web Analytics
More
    Reklāma

    Mozilla: mēs vairs neņemam naudu no Google

    Jaunākie raksti

    Daudzi (es tai skaitā) nemaz nenojauta, ka Firefox tīmekļa pārlūka izstrādātājs Mozilla lielu daļu ienākumus saņēma no Google, jo bija noslēgts sponsorēšanas līgums. Google maksāja Mozilla par to, lai Firefox pēc noklusējuma izmantotu Google meklēšanas dzini. Pagājušajā gadā darījums ar Google vairs nebija spēkā un Firefox uzsāka sadarbību ar Yahoo ASV, ar Yandex Krievijā un Baidu Ķīnā.

    Mozilla tikko izziņoja 2014. gada finanšu rādītājus, uzrādot 330 miljonu dolāru ienākumus. 98% no tiem ir saistāmi ar darījumiem par meklēšanas dziņu izmantošanu Firefox tīmekļa pārlūkā.

    Reklāma

    Šobrīd Firefox tīmekļa pārlūks vairs nesaņemot no Google ne centa, lai arī Google vēl arvien ir Firefox noklusējuma meklēšanas dzinis Eiropā. Mozilla uzsver, ka sadarbība ar Yahoo, Yandex un Baidu 2015. gadā nesīs vēl lielākus ienākumus.

    Firefox tīmekļa pārlūka lielākie izaicinājumi tuvākajiem gadiem ir mobilo operētājsistēmu iekarošana un Firefox OS attīstīšana. Firefox OS sākotnēji tika paredzēta budžeta klases viedtālruņiem, tomēr šogad Android viedtālruņu cenas ir palīdušas jau zem 100 dolāriem, piedāvājot visai lietojamus un konkurētspējīgus viedtālruņus. Zemās Android viedtālruņu cenas pamatīgi apdraud Firefox OS nākotni.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma