Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm Snapdragon procesori uzlabos fotogrāfiju uzņemšanu sliktā apgaismojumā

    Jaunākie raksti

    Digitālajai fotogrāfijai ir pāris triki, kas pieļauj labāka attēla izveidi sliktā apgaismojumā, tomēr viedtālruņu izmēri nosaka fizisku matricu izmēru ierobežojumus, arī objektīviem netiek atvēlēta pietiekama vieta ierīces korpusā. Jaunie Nexus 5X un 6P aprīkoti ar mazāku pikseļu skaitu gaismjūtīgās matricās, bet pikseļu skaitu mūžīgi samazināt nevarēs, jo 4K video uzņemšanas izšķirtspēja pieprasa vismaz 9 megapikseļu matricu. Jāņem arī vērā, ka video malu attiecība ir 16:9, kamēr matricas fiziskie izmēri ir tuvāki kvadrātam (4:3).

    Qualcomm uzskata, ka spēj pozitīvi ietekmēt attēla uzņemšanu ar fotogrāfijas apstrādi uzreiz pēc tās uzņemšanas. Qualcomm attēla uzlabošanas iespējas jau iebūvējis Snapdragon procesoros, tādējādi palielinot to popularitāti mobilās fotogrāfijas entuziastu vidū.

    Reklāma

    Qualcomm bloga ierakstā attēla uzlabošana aprakstīta ar dažādiem maz pazīstamiem un pavisam nedzirdētiem tehnoloģiju sasniegumiem. Procesoru izstrādātājs atklāj, ka tehnoloģija jaut tiek izmantota LG G4, OnePlus 2, Nexus 6P un Nexus 5X viedtālruņos. Snapdragon procesori jau ir spējīgi samazināt attēla trokšņainību un Qualcomm turpinās darbu, lai vēl vairāk uzlabotu mobilo fotogrāfiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    25.11.2015 10:05

    >pikseļu skaitu mūžīgi samazināt nevarēs

    ja gribās vienā iekārtā gan nakts foto, gan 4K video tad drīzāk jāizmanto algoritmi, lai nakts režīmā salasītu info vienam attēla pikselim no vairākiem matricas pikseļiem.

    pieredze taču ir, varbūt vienīgi nākas maksāt par patentiem.

    LOOK
    25.11.2015 11:30

    Reklāmas klipiņš feins, ar veselīgu humoru.

    armandsz226
    25.11.2015 12:53

    Bye bye, mazās kompakt kameras.

    Reklāma