Web Analytics
More
    Reklāma

    Geekbox būs neliels, Android un Linux darbināts datoriņš

    Jaunākie raksti

    Pēdējā gada laikā aktivizējušies nelielu datoru ražotāji. Katrs cenšas “paņemt” pircēju ar ko īpašu – vienam tā ir cena, citam izmērs, vēl kādam datora iespējas. Viens no lielākajiem Ķīnas tiešsaistes veikaliem Geekbuying izveidojis savu minidatoru Geekbox ar Rockchip RK3368 astoņu kodolu procesoru, 2 GB RAM, Bluetooth 4.1, 802.11ac Wi-Fi, Gigabit Ethernet un 4K video attēlošanas iespēju.

    Lielākais Geekbox datoriņa mīnuss ir 16 GB atmiņa, toties ražotājs jau rūpnīcā būs uzstādījis Android un Ubuntu operētājsistēmas. Android operētājsistēmu sedz Rockchip izveidota Light Biz saskarne, kas paredzēta Android darbināšanai galddatoros.

    Reklāma

    Geekbox varēsi pieslēgt microSD atmiņas karti, HDMI 2.0 ekrānu, datoram ir arī microUSB un divas standarta USB pieslēgvietas. Geekbox cena ir 110 dolāri iepriekšpārdošanā, bet Ķīnas tiešsaistes veikalu gigants Geekbuying par pirkumu piešķirs vēl 20 dolāru dāvanu karti, tātad var rēķināt, ka nelielā datora cena ir vien 90 dolāri. Tādējādi Geekbox ir ļoti spēcīgs nesen iznākušā Chromebit konkurents.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    ProxyFromDeep
    20.11.2015 12:02

    Nišas produkts .
    Es personīgi nesaskatu nekādu dižu pielietojumu “planšetei bez ekrāna” salīdzinājumā ar kautvai pavecu pc ļaptopu ( os izvēles arī gana plašas sākot ar nīsto win un beidzot ar linux )
    RISC vs. CISC . es balsoju par CISC

    Matiss
    20.11.2015 14:33
    Reply to  ProxyFromDeep

    Tu iečekoji to Light Biz “saskarni” uz android? Darbojas kā PC OS, kur var atvērt vairākus logus ar programmām. Manuprāt šinī rakstā pats interesantākais, ko uzzināju ir šīs saskarnes eksistence! Interesanti.

    Te video var iečekot, kā tas izskatās:

    https://www.youtube.com/watch?v=aKdwX5PRIZ0

    Krotow
    20.11.2015 15:14
    Reply to  Matiss

    Paldies! Interesanta demonstrācija, sanācis bezmaz ideāls “tievais” klients.

    Uldis M.
    20.11.2015 13:28

    Njā, nedaudz pieliekot var dabūt arī kādu mazo kastīti ar Intel procesoru, vai salikt kaut ko no m-ITX izmēra sistēmplates – un attiecīgi iegūt brīvu OSa instalēšanas iespēju…
    Gīkiem labāk patīk pašiem kaut ko sakomplektēt, sainstalēt savu ideālo verķi, nevis pirkt gatavu viduvējas kvalitātes izstrādājumu.

    Krotow
    20.11.2015 14:00
    Reply to  Uldis M.

    Ļoti liels pluss gatavajām kastītēm ir tas ka visas daļas jau ir saliktas korpusā, kas vizuāli izskatās labāk, kā tas, ko gīks pats savā pieliekamajā saliek. Ja kastīte jātur redzamā vietā blakus televizoram, tam pavisam nav pēdējā nozīme. Un x86 savietojamai kastītei uzinstalēt citu sistēmu parasti nav problēmu.

    Uldis M.
    20.11.2015 16:21
    Reply to  Krotow

    nu es biju domājis mazās firmas kastītes, piemēram Gigabyte – kas nāk ar plati, interētu procesoru un gatavu barošanas risinājumu – kur tu pats vēl vari pēc saviem ieskatiem ievietot atmiņu. Savukārt mazās mini-ITX plates var ievietot diezgan mazos un glītos korpusos… nav jau obligāti jāskrūvē pie dēļa.

    Reklāma