Web Analytics
More
    Reklāma

    Pētījums – Android lietošana ir drošāka par iOS

    Jaunākie raksti

    Vai tiešām iPhone būtu drošāks par Android viedtālruni? Google platforma pēdējos mēnešus cieš no augsta riska tā dēvētajām Stagefright ievainojamībām, tomēr pētījums norāda, ka Android būtu uzskatāmāka par nedaudz drošāku operētājsistēmu ikdienas lietotājam.

    Apple uzcēlis augstu žogu ap savu App Store lietotņu veikalu un katra iesniegtā iOS lietotne tiek pārbaudīta. Google Play lietotņu veikals arī nodrošina dažādu līmeņu izvērtēšanu, darbiņu paveicot labāk par Apple.

    Reklāma

    Checkmarx un AppSec Labs izvērtēja simtiem populārākās mobilo operētājsistēmu lietotnes un atklāja visai interesantus faktus. 36% Android lietotņu ir ar potenciālām, katastrofālām ievainojamībām, kas var ietekmēt operētājsistēmas stabilitāti un lietotāja datu aizsardzību. Šis pats rādītājs iOS operētājsistēmā sasniedzis 40%, laužot uzskatu par iOS kā drošāko mobilo operētājsistēmu.

    Pētījumā uzsvērts, ka ievainojamībās vislielākie grēkāži ir tieši lietotņu izstrādātāji. Pašas operētājsistēmas uzskatāmas par ļoti drošām. Tāpat norādīts, ka lietotņu iegūšana no kāda cita resursa ir visbiežākais problēmu cēlonis. Lai arī kuru no abām operētājsistēmām izvēlētos, drošību garantēt pagaidām nav iespējams.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    10 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    16.11.2015 11:08

    Kristap, tā kā Tev vienmēr patīk atsaukties uz internetā sakaplētiem pētījumiem, jo vairāk – uz dažādiem rakstiņiem, cik viss ir nedrošs, ievainojams, aizvainojams utt, beidzot Tev ir labs iemesls pagriezties pret cilvēkiem ar seju un savu aifonu nomainīt pret kādu androīd tālruni. Gan jau kaut kā pacietīsi to plūdenuma trūkumu… :D :D :D

    Loks
    16.11.2015 11:11
    Reply to  Purvavelns

    Pirms ko raksti, apskaties raksta autoru… Un īsti nesaprotu, kas vainas rakstam. Drīkst būt tikai Apple un Google pētījumi un statistika?

    Purvavelns
    16.11.2015 11:15
    Reply to  Loks

    labi redzu, kas ir raksta autors, eto raz, Es zinu, ka Kristaps tik un tā lasa visus komentārus, eto dva. Rakstam nav ne vainas – nekur neminēju, ka tam būtu kāda vaina, tas trīs. Ironiju laikam nesaprati, jo tā nebija rakstīta Tev.

    16.11.2015 11:24
    Reply to  Purvavelns

    Tā kā šis pētījums parāda, ka abām platformām situācija ir praktiski vienāda (pie noteiktuma, ja lietotnes netiek uzstādītas no sazin kādiem avotiem), tad pagaidām man nav iemesla iPhone mainīt pret Android ierīci. Nu vismaz es neesmu vēl atradis tādu Android telefonu, ko gribētu lietot ilgstoši. Īsās dēkās gan esmu gatavs ielaisties gan ar Android, gan Windows telefoniem :)

    nabadanga
    17.11.2015 14:15

    Caurumi ir tikai viens faktors. Paņemsim ļaunprogrammatūru. AV-TEST datubāzē ir jau pār 7 000 000 visādu kukaiņu paraugu. Lieki teikt, ka iOS šis cipars ir niecīgs. Android ir zināmi botu tīkli, kuros, starp citu, ir ierīces arī no Latvijas. Par iOS botnetiem tiek runāts kā par iespējamiem.

    x
    16.11.2015 11:27

    Aha, un amforu atradēju atbalsta 86%

    procentus var uzzīmēt kādus vien grib, vajag tikai pareizo kontekstu

    davfreim
    16.11.2015 13:36

    Klickbait atrkitumu raksts, smumji, ka tik zema līmeņa raksti vispār ir jāpublicē šeit.

    Janis
    16.11.2015 19:35
    Reply to  davfreim

    Kapēc skumji??
    Appstore bija pamatigs uzbrukums, cik appi bija inficēti un nu tik ābols steidzās atjaunināt apsūs todien daudzus koļēģus nevarēja sazvanīt jo apstore kārās aukšā un visiem updeitojas!!

    Murgotājs
    16.11.2015 19:40
    Reply to  Janis

    Kāds sakars Appstoram, appu update ar nevarēšanu sazvanīt, savu mirgojumu vispār pats saproti, anonīmais laitotāj!?

    Janis
    16.11.2015 22:00
    Reply to  Murgotājs

    Nu necepies necepies pats jau ari to piedzivoji.

    Reklāma