Web Analytics
More
    Reklāma

    Neierobežots datu apjoms? Nesmīdini!

    Jaunākie raksti

    Ja kāds tev mēģina iesmērēt kaut ko “neierobežotu” – netici!

    Pagājušā nedēļa noslēdzās uz visai nepatīkamas nots, jo Microsoft, slēpjoties aiz dažādiem neticamiem aizbildinājumiem, būtiski samazināja (varētu teikt, ka pat pilnībā iznīcināja) šobrīd pastāvošo bezmaksas mākoņdatu uzglabāšanas apjomu OneDrive servisā. Un, iespējams, ka tirgū kopumā.

    Reklāma

    ASV tirgus ir piesātināts ar dažādiem piedāvājumiem, bet pat tur “neierobežots” gluži nav tāds izmērs, kā mums gribētos iedomāties. Tur var tikai “maķītī” bezgalīgi uzpildīt litrīgā dzēriena kartona trauku. Vairāki sakaru operatori ierobežojuši “bezlimita” mobilo sakaru datu plānus. Mūs tas it kā neietekmē, tomēr vēsmas jūtamas arī pie mūsu nacionālajiem, citādajiem un lopkopības mobilo sakaru operatoriem.

    Esi kādreiz iedziļinājies savā “bezlimita” 4G mobilo datu apjoma līgumā? Nē? Tad ej uz sadaļu “Godīgas lietošanas politika” un papēti, cik milzīgos apmēro ir tulkojami šie nosacīju. Diemžēl tīmeklī arvien biežāk redzamas norāde, ka “nogriezts” ir tas, “nošeipots” ir šis. Vai mēs tiešām dzīvojam laikmetā, kad kopējais interneta tēriņu apjoms ir sasniedzis kāda spēcīgāka līguma noteikto griestus? Tehnoloģijas vairs nespēj nodrošināt pieprasījumu pēc YouTube un Snapchat video? Pēc vēlmes lejupielādēt pilnīgi legālu Linux versiju no “torrentiem”?

    Atruna – neesmu pats saskāries ar minētajiem, slideni aprakstītajiem ierobežojumiem, bet tīmeklis ar tiem sāk pamatīgi uzpildīties.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    11.11.2015 12:18

    No otras puses, uz to var paskatīties tā – stāsti par neierobežotajiem datiem bija meli, jeb, drīzāk jau operatoru nekompetence, paļaušanās ka 55. izmēra zābaku var pārdot kā bezizmēra apavu.

    Ģirts Rudlaps
    11.11.2015 12:24

    Kā reiz vakar lasīju diskusijas internetā par hostingu jomu. Kā tas nākas, ka daudzi piedāvā Unlimited diska vietu, Unlimited trafiku utt. Gala rezultātā sanāk tā – pamēģiniet uz kāda šāda hostinga uzlikt 5TB datus. Uzreiz tiks saņemts brīdinājuma e-pasts. Varbūt pat ne dēļ tā, ka daudz diska vietas izmantojat, bet gan par to ka pārmērīgi noslogo CPU/RAMU un citus “dzelžus”. Vārds “neierobežots” ir tikai mārketinga triks kā piesaistīt klientus, tas arī viss.

    nabadanga
    11.11.2015 12:45

    Ieslēdziet smadzenes – neviens IT industrijā nevar piedāvāt kaut ko neierobežotu jeb bezgalīgu :) Pēc tādam lietām jādodas uz baznīcu :)

    11.11.2015 12:54
    Reply to  nabadanga

    Protams, ka nespēj apkalpot neierobežotu apjomu, tomēr to sola, reklamē un pēc tam aplauzās paši un uzmeta labticīgus lietotājus.

    Kurlander
    11.11.2015 16:12
    Reply to  Artis Abols

    Jā, MS aplauzās ar savu One Drive dāsni piedāvājot lietotājiem GB, līdz kamēr daži sāka tur izlikt savus TB. Jautājums ir tikai kāpēc tika piegriezti limiti visiem, nevis tikai tiem TB lietotājiem. Jo kas gan ir 5GB mūsdienās?

    Un vēl… redzēs cik ilgi Google Photo spēs piedāvāt neierobežotu vietu priekš mūsu fotogrāfijām un video :)

    KKTK
    11.11.2015 16:48
    Reply to  Kurlander

    Nevis neierobežotu, bet bilžu izmēros neierobežotu. Tātad derīgu tikai, lai ātrumā kādam parādītu 3 gadus vecu bildi no ceļojuma. Viss

    x
    11.11.2015 17:52
    Reply to  Kurlander

    Ar bildēm bieži ir tā, ka lietotājs steigā piekrīt hostētāja noteikumiem, ka bildes var tikst izmantotas hostētāja vajadzībām. Vienkārši maz kurš to lasa un ja izlasa, tad pēc tam nesasien kopā iemeslu un sekas. Saprotams, ka dzelžu īpašniekiem ir interese izvietot pie sevis lietotāja radītu saturu, nevis piratētas filmas vai kriptētus bakupus, no kuriem šiem tāpat nav nekāda labuma.

    Arnywar
    12.11.2015 01:04

    Pat ar nogrieztu “neierobežoto” mobilo LMT 4G ātrumu pieslēgums ir vismaz tikpat ātrs, cik mans Lattelecom DSL, parasti nedaudz ātrāks. Uz augšu vispār nesalīdzināmi. Lielākoties pieejams pilns 4G ātrums, bet H+ arī ir okei. Tā kā optika nespīd un nespīdēs, es nesūdzos.

    Usinss
    18.11.2015 01:02

    Ha ha ha. Google gan izglītības iestādēm piedāvā bezlimitu. Partnerskolai Lietuvā jau aizņemti padsmit terabaitu uz Google serveriem, un neviens neko nav teicis. Katram studentam uz mācību laiku tiek dots neierobežots datu apjoms. Mēs savā mācību iestādē ar sākam lietot. Vairs nav jāabonē google drive :)

    Reklāma