Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā noslēdzas lielākais tehnoloģiju startup notikums – konference “Silicon Valley Comes to the Baltics”

    Jaunākie raksti

    Noslēgusies konference “Silicon Valley Comes to the Baltics”, līdz šim lielākais tehnoloģiju startup iedvesmas pasākums Latvijā. Tajā pulcējās 650 jaunie uzņēmēji un tehnoloģiju talanti no vairāk kā 20 pasaules valstīm, kā arī desmitiem investoru, kuru investīciju portfeļu kopējā vērtība pārsniedz vairāk 500 miljonus dolāru. Pateicoties konferences stratēģiskajam partnerim Lattelecom, konferenci noskatījās vairāk kā 4000 cilvēku, savukārt ierakstu līdz 15. novembrim var redzēt no jebkuras pasaules vietas kanālā 360TV IDEJA.

    “Milzīgā interese apliecina – tas ir veiksmes stāsts, kas iedrošina mūs paziņot, ka šo tehnoloģiju startup festivālu rīkosim arī nākamajā gadā. Globāli iedvesmas notikumi ir būtiska startup ekosistēmas sastāvdaļa – iedrošina talantus kļūt par uzņēmējiem un radīt jaunas progresīvās idejas, piesaista starptautisko investoru uzmanību un attiecīgi arī naudu, rodas strauji augoši globāli uzņēmumi ar augstu pievienoto vērtību,” uzsver konferences vadītāja Dagnija Lejiņa.

    Reklāma

    Baltijas sadarbība kā reģiona veiksmes atslēga

    Konferences ietvaros Latvijas attīstības finanšu institūcijā Altum notika arī augsta līmeņa vairāk kā 100 Baltijas biznesa līderu un politikas veidotāju diskusija Riga Venture Summit par Baltijas reģiona izaicinājumiem startup jeb tehnoloģiju iesācējuzņēmumu vides veidošanā un attīstībā. Programmas vadītājs Daniels Pavļuts – “Pasaules valstu galvaspilsētas jau tagad iesaistījušās sacensībā par tehnoloģiju talantu, ideju un uzņēmumu pārvilināšanu pie sevis. Mums ir jāsadarbojas, lai atbalstītu jauno uzņēmumu veidošanos ne tikai finansiāli, bet arī meklējot risinājumus demogrāfijas, infrastruktūras un talantu piesaistes jautājumā. Šādas diskusijas turpināsim arī nākotnē”.

    Sorry-as-a-Service plūc uzvaras laurus TechHub Riga Academy

    Ar grandiozu finālu Silicon Valley Comes to the Baltics konferencē noslēgusies arī ceturtā TechHub Riga akadēmija, kurā mentori no Silīcija ielejas dienu iepriekš, 6.novembrī, sniedza praktiskas biznesa apmācības tehnoloģiju jaunuzņēmumiem. Izvērtējot rekordaugstu pieteikumu skaitu – 50 – no vairāk nekā 5 valstīm, akadēmija savās rindās uzņēma 10 stārtapus no Lielbritānijas, Latvijas, Igaunijas, Lietuvas un Ēģiptes, savukārt 5 perspektīvākās komandas tika nominētas piču finālam. Pirmo vietu un uzvaras laurus plūca “Sorry-as-a-Service” – lietotāju apmierinātības veicināšanas platforma, kas ieguva galvenās balvas no konferences atbalstītājiem “Lattelecom” un “Sorainen”. Īpašo balvu no “Rietumu Bankas” saņēma “Levidera e-MusicSchool” no Igaunijas – rīks, kas piedāvā unikālu pieeju dziedāšanas apmācībām.

    “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” ir viens no lielākajiem jauno tehnoloģiju iedvesmas notikumiem Baltijā, kura mērķis ir veicināt Baltijas iesācējuzņēmumu ekosistēmas attīstību, sekmēt inovatīvu un eksportspējīgu produktu ražošanu, investīciju iesaisti un jaunu sadarbības tīklu izveidi. Plašāka informācija par 2015. gada konferences programmu pieejama mājas lapā www.sv2b.com.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma