Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar atvieglotiem nosacījumiem centīsies popularizēt Android One

    Jaunākie raksti

    Android One ir vienkāršota mobilā operētājsistēma, kas speciāli paredzēta attīstības valstu tirgiem. Android One partneris ir procesoru ražotājs MediaTek, kas piedāvās atbilstošas jaudas par zemām cenām. Android One ierīču cenas Indijā ir ap 100 līdz 130 ASV dolāriem, iespējams, pat mazāk, bet pārējā pasaulē Android One cenas liek saraukt pieri.

    Android One pamatā ir ikdienā lietojami viedtālruņi ar normālām kamerām priekšā (ap 2 megapikseļiem) un vājām aizmugurē (ap 5 megapikseļiem), 1 GB RAM, lietotāja nomaināmiem akumulatoriem, microSD karšu atbalstu, FM radio un divu SIM karšu atbalstu. Viedtālruņos sākumā pieejamie MediaTek MT6582 procesori veidoti no četriem taupīgiem, bet pietiekami ātriem ARM Cortex A7 kodoliem.

    Reklāma

    Lielākais pluss un reizē arī posts ir minimālas iespējas ražotājam ko pielāgot Android One saskarnē, kas ļaus Google ātri sagādāt jauninājumus visiem Android One lietotājiem. Bet viss neiet tik gludi, kā plānots.

    Android One ierobežojumi spiež ražotājus uz ceļiem, jo pat Indijā pircēji ir gatavi kādu dolāru piemest par nedaudz labāku ekrānu vai lielāku atmiņu. Android One ražotāji nevar variēt ar cenām, jo visas komponentes bija standartizētas un tās nācās pirkt no konkrētiem ražotājiem – ne soli šurp, ne turp. Turpmāk Android One varēs izvēlēties ne tikai piegādātājus, bet pat izmantot Qualcomm procesorus MediaTek vietā.

    Redzēsim, kā šāda brīvlaišana ietekmēs turpmāko Android One izplatību un attīstību.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma