Web Analytics
More
    Reklāma

    LMT viedpalīgu pieprasījums sasniedz planšetdatoru līmeni, populārākais viedpalīgs ir Fitbit fitnesa aproce

    Jaunākie raksti

    Divu mēnešu laikā, kopš Latvijas Mobilais Telefons (LMT) Latvijas iedzīvotājus iepazīstina ar viedpalīgiem, pieprasījums pēc šīm inovatīvajām ierīcēm ir strauji audzis, sasniedzot planšetdatoru pārdošanas apjomus. Kā liecina LMT apkopotie pārdošanas dati, iedzīvotāji visaktīvāk apgūst viedpalīgu sniegtās iespējas sporta un veselības jomā.

    Pieprasītākais viedpalīgs Latvijā ir FitBit sporta viedpulkstenis Surge, kas ne vien fiksē lietotāja pulsu un sportisko aktivitāšu sasniegumus, bet arī ļauj ērti kontrolēt viedtālruni. Otrajā vietā ierindojas Netatmo Welcome video novērošanas kamera, kas savienojas ar viedtālruni un ar seju atpazīšanas funkciju ļauj attālināti sekot līdzi norisēm mājoklī. Savukārt FitBit Aria viedie svari ir trešais pārdotākais viedpalīgs Latvijā.

    Lai gan viedpalīgu tirgus Latvijā vēl ir attīstības sākuma fāzē, iedzīvotāji strauji apgūst to sniegtās iespējas un salīdzinoši īsā laikā ir pieņēmuši gan LMT ieviesto jaunvārdu “viedpalīgi”, gan inovatīvās ierīces. Galvenokārt pircēji atzinīgi novērtē praktiskos risinājumus, kas ļauj viedtālrunī vienuviet pārvaldīt arvien vairāk ikdienā aktuālus procesus. Tāpēc augsts pieprasījums saglabājas arī pēc Netatmo laikapstākļu stacijas, kas monitorē laikapstākļus un gaisa kvalitāti, kā arī apkures viedpaneļa, kas sniedz iespēju efektīvi kontrolēt mājokļa apkuri.

    LMT plāno tuvākā pus gada laikā mērķtiecīgi paplašināt viedpalīgu sortimentu, piedāvājot Latvijas iedzīvotājiem arvien jaunas iespējas, kā bagātināt ikdienu un papildināt viedtālruņa funkcionalitāti.

    Jau oktobrī LMT viedpalīgu klāstu paplašināja Garmin Vivoactive viedpulkstenis, kas sportiskajiem lietotājiem piedāvā pat tādas iespējas kā reģistrēt bedrīšu iekarošanai nepieciešamo sitienu skaitu golfa laukumā vai saskaitīt baseina pievārēšanai nepieciešamo rokas vēzienu skaitu. Savukārt novembrī LMT piedāvās arī eksotiskāku viedpalīgu dzīvnieku mīļotājiem – suņu kakla siksnu, kas ļauj ar mobilā telefona starpniecību sekot mīluļa gaitām.

    LMT_Viedpaligu_TOP5

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Dirks
    03.11.2015 10:52

    Interesants stāsts/raksts par šo tēmu :) – http://mrserge.lv/2015/nereals-stasts-viedpaligi/

    03.11.2015 10:54
    Reply to  Dirks

    Nepacietīgi gaidīju kad kāds pieminēs to slaveno Serges rakstu :) Paldies, ka neliki vilties!

    Raivis Rasnačs
    03.11.2015 11:54

    Arī man ir padomā sev iepirkt vienu uz rokas nēsājamu gadžetu (Misfit Shine 2), bet Windows (Phone) atbalsta neesamība pagaidām bremzē manu gala lēmumu. Viena no retajām reizēm, kad neliela škrobe par mobilās OS izvēli.

    03.11.2015 12:02

    Jāpērk Microsoft Band. Man šķiet, ka arī Fitbit ierīces ir savietojamas ar Windows Phone.

    Raivis Rasnačs
    03.11.2015 12:06

    Fitbit ierīces ir funkcionālas, bet neglītas. Tieši Misfit Shine 2 ar apaļo formu un krāsainām LED diodēm man dikti iepatikās. MS Band, protams, ir labs, bet padārgs produkts.

    03.11.2015 12:07

    Protams, gaumes jautājums, bet man arī Fitbit produkti šķiet tādi ne pārāk glīti. Toties Fitbit ir feinas lietotnes un arī viņu tīmekļa serviss šķiet glauni nostrādāts. Tam pašam Garmin ierīces ir feinākas (cik nu sporta ierīces var būt glaunas), bet Garmin Connect vēl ir kur augt un attīstīties.

    Raivis Rasnačs
    03.11.2015 12:17

    Arī par MS Band 2 apskatnieki saka, ka programmatūra ir labāka nekā pati ierīce. It kā loģiski – MS jau saknēs bija un ir programmatūras kompānija.

    03.11.2015 13:13

    Vot, vēl nav bijusi iespēja dzīvē padarboties ar MS Band. Tomēr mūsu pusē pagaidām ļoti neaktuāla ierīce. Bet turu to savā radara ekrānā un labprāt izmēģināšu.

    Purvavelns
    03.11.2015 13:11

    būtu interesanti redzēt skaitu, piemēram – pārdoc viens apkures s**s, pieci svari, 10 vietpulksteņi… skaidrs, ka ar planšetēm jau visi ir reiz aplauzušies – šītādu figņu tomēr lētāk nopirkt.

    03.11.2015 13:14
    Reply to  Purvavelns

    Ļoti šaubos, ka kāds labprātīgi izpaudīs tādu informāciju. Bet manu uzmanību arī piesaistīja tas salīdzinājums ar planšetdatoriem. Tad jau sanāk, ka tās šobrīd pērk ļoti švaki.

    prātula
    03.11.2015 14:27

    Vai tik nav tā, ka planšetu ražotāji konkurences ietekmē ir saražojuši tik labas planšetes, ka pēc to iegādes cilvēkam vēl vairākus gadus nav nepieciešamības pēc jaunas (jo vecā lieliski pilda savas funkcijas)…

    P.
    03.11.2015 22:34
    Reply to  prātula

    Kādas funkcijas? Planšetei ir tikai izklaides funkcijas un tās pašas ar ierobežojumiem. Nav tādu funkciju, ko var planšete, bet nevar viedtālrunis.

    Nesen tiku pie planšetes un secinājums ir tāds, ka tai nav jēgpilna pielietojuma. It sevišķi tiem, kuriem jau ir laptops un viedtālrunis. Vienīgais, ko ar to planšeti var darīt – skatīties filmas un browsēt internetu. Un arī šīs funkcijas ir neērtas salīdzinot ar laptopu.

    Produktivitātes funkciju planšetei vispār nav. Windows planšetes ir pilnīgi nelietojamas. Normālu aplikāciju ir maz. Piemēram, pat normāla e-pasta klienta priekš Modern UI nav vispār (tikai desktop aplikācijas). Browseris – viens vienīgs: Bing. Ja planšetei ir FullHD rezolūcija vai lielāka – milzīgas problēmas ar lietojamību, jo vietām ir mazi burtiņi, mazas podziņas, ko nospiest, utt.

    Jānis
    03.11.2015 14:28

    Gaidu, un ļoti interesē kuru produktu no pasaulē zināmajiem LMT piedāvās kā suņa kakla siksnu.

    x
    03.11.2015 19:01
    Reply to  Jānis

    drīzāk, kā iešaujamu čipu.

    šķirnes un vienkārši mīļiem suņiem tur gana specifikas, lai saimniekus tas interesētu.
    identifikācijas dati, potes, biometriskie mērījumi un atrašanās vieta, nolasāma telefonā.

    Garmins
    04.11.2015 20:22

    Arī Garmini jau ir pieejami LMT.

    Reklāma