Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung, Lenovo/Motorola un Xiaomi zaudē tirgus daļu, Apple & Huawei iegūst

    Jaunākie raksti

    Divi nesaistīti tirgus analīzes uzņēmumi ziņo, ka Samsung, Lenovo/Motorola un pat Xiaomi šogad ir zaudējuši viedtālruņu tirgus daļu, kas nonākusi Apple un Huawei ķetnās. Huawei vakar paziņoja, ka grasās šogad piegādāt 100 miljonus viedtālruņu visā pasaulē.

    Analītiķi uzskata, ka tirgus līderis Samsung ir zaudējis aptuveni vienu procentu no viedtālruņu tirgus pēdējā gada laikā (24.5% 2014. gadā un 23.7% šī gada pēdējos trīs mēnešos). Lenovo/Motorola piedzīvoja pamatīgu kritumu no 7.6% pirms gada līdz aptuveni 5% šogad. Xiaomi pasaules tirgus daļa esot nedaudz mazinājusies, bet tā kritusi vien par 0.6% gada laikā.

    Reklāma


    Kāpumu viedtālruņu pārdošanā var svinēt Apple – pagājušā gada rudens mēnešos Apple ieņēma 12.2% no pasaules viedtālruņu tirgus, šogad rādītājs kāpis līdz 13.6% (citi analītiķi uzskata attiecīgi 11.9% un 13.1%). Huawei spējis pakāpties no 5.1% uz 7.5% gada laikā.

    Samsung jau paziņoja, ka rūkošā tirgū un mazākos pārdošanas apjomos spējis nodrošināt lielāku peļņu. Šī gada Samsung čempioni ir Galaxy S6 edge+ un Note5 lielizmēra viedtālruņi.

    strategycounterpoint

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    31.10.2015 14:10

    vot man tāds jutājums… ja apple kāpums ir par 1,4% (statistiķi gan saka, ka viss, kas zem 2% ir statistiskā kļūda) un visu laiku tiek brēkts, ka apple esot grandiozi panākumi Ķīnā, tad zinot cik liela ir Ķīna – visā pārējā pasaulē būtu jābūt pamatīgam kritumam, ne? Kristap? Tu mums esi ekseļu tabuliņu specālists…

    31.10.2015 15:47
    Reply to  Purvavelns

    Ir analītiķi, kas sarēķinājuši, ka kopumā iOS tirgus daļa tagad tikai sāks samazināties: http://communities-dominate.blogs.com/brands/2015/10/smartphone-wars-q3-scorecard-all-market-shares-top-10-brands-os-platforms-installed-base.html

    Reklāma