Web Analytics
More
    Reklāma

    Jaunais Lexus RX nonāk pārdošanā Latvijā

    Jaunākie raksti

    Ceturtās paaudzes Lexus RX modelis, kas ir veidojis savu segmentu un gandrīz divu gadu desmitu laikā ir ieguvis ikoniska pilnpiedziņas SUV statusu, ir nonācis pārdošanā un versijas ar hibrīda piedziņu cena ir no 64 550 eiro. Vislabākā aprīkojuma pilna hibrīda Lexus ar panorāmas jumtu modeļa cena ir 81 960 eiro. Papildu pilna hibrīda RX450h ir pieejams arī RX 200t ar 2,0 litru benzīna turbodzinēju, kura Comfort modeļa ar bāzes aprīkojuma līmeni cena sākas ar 55 990 eiro.

    Veidojot jauno RX modeli, ņēma vērā Premium automobiļu īpašnieku aizvien prasīgāko gaumi attiecībā uz dizainu, kvalitāti un braukšanas īpašībām. Ir jaunas automobiļa krāsas, daudzveidīgāks ir arī interjera apdares piedāvājums. Jaunā hibrīda modeļa RX 450h spēka avots ir 3,5 litru V6 benzīna dzinējs kombinācijā ar diviem elektromotoriem, uzlabotās spēka sistēmas kopējā jauda sasniedz 313 zirgspēkus. Jaunākie hibrīda modeļa vides rādītāji, mērīti atbilstoši direktīvai 80/1268/EEK, kombinētajā ciklā ir 5,3 l degvielas uz 100 kilometriem un 122 g CO2 izmešu kilometrā.

    Reklāma

    Ārējā dizainā ir nepārprotami atpazīstama Lexus raksturīgā drosmīgā dizaina valoda L- finesse, kuru ir nesuši visi pēdējos gados reprezentētie jaunie Lexus modeļi. Jaunais RX, salīdzinājumā ar iepriekšējo modeli, ir ar spēcīgāku un drosmīgāku dizainu, tas ir izaudzis gan garumā (+120 mm), gan platumā (+10). Pateicoties platākai garenbāzei, aizmugures sēdekļu pasažieriem ir vairāk vietas kājām. Jaunās paaudzes modeļa SUV braukšanas īpašības ir noslīpējuši Lexus LFA superauto projekta inženieri, smalki noskaņojot piekari un stūres sistēmu.

    Veidojot pirmklasīgo interjeru, galvenā uzmanība ir vērsta uz funkcionalitāti un salona komfortu, ir izmantoti rūpīgi izvēlēti kvalitatīvi salona materiāli. Interjera ekskluzivitāti uzsver arī ar lāzeru apstrādātās un ar rokām pulētās unikālās dekoratīvās koka līstes, kuras ir veidojuši Yamaha klaviermeistari. Luxury komforta aprīkojumā ar vislabāko aprīkojumu ietilpst arī Lexus multimediju un navigācijas sistēma ar 12,3 collu ekrānu, Mark Levinson Premium Surround skaņas sistēma ar 15 skandām, plati krāsu vējstikla indikatori, adaptīvo tālo gaismu sistēma (AHS), viedtālruņa bezvadu uzlāde un 360° kamera ar panorāmas skatu, kas uz ekrāna sniedz norādījumus manevrēšanai. Papildus ikviena jaunā RX standarta aprīkojumā ir Lexus visjaunākā drošības pakete Lexus Safety System ar dažādām aktīvās un pasīvās drošības funkcijām, piemēram, pirmssadursmes brīdinājuma sistēma ar gājēju atpazīšanu, brīdinājums par izbraukšanu no joslas un noturēšanas uz joslas sistēmu, arī adaptīva ātruma uzturēšana un tālo gaismu automātiska ieslēgšana.

    Lexus, kas pirmo unikālo SUV ieveda tirgū 1998. gadā, kā pirmais apvienoja sportiskas braukšanas īpašības ar sedana greznumu un komfortu, radot jaunu SUV segmentu. Trīs paaudzēs RX ir kļuvis par Lexus auto markas populārāko modeli, pasaulē pārdodot vairāk nekā 2,2 miljonus automobiļu. Lexus ir arī pirmā auto marka, kas segmentā ieviesa hibrīda tehnoloģiju.
    Gadu laikā Lexus RX ir kļuvis par vietējā auto tirgus iecienītāko hibrīda transportlīdzekli. Mazliet vairāk nekā desmit gadu laikā Latvijā ir pārdoti aptuveni 700 pilna hibrīda RX modeļu.

    Lexus hibrīda modeļu sastāvā ietilpst 7 modeļi: kompaktais hetčbeks CT 200h, sportiskie sedani IS 300h, GS 300h un GS 450h, pilsētas krossovers NX300h, pilnpiedziņas SUV RX 450h un luksusklases sedans LS 600h.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma