Web Analytics
More
    Reklāma

    30% no jauno iPhone pircējiem esot bijušie Android lietotāji

    Jaunākie raksti

    Apple vadītājs Tims Kuks paziņojis, ka šī gada pēdējā ceturksnī 30% no iPhone noieta nodrošinājuši pārmucēji no Android operētājsistēmas darbinātām viedierīcēm. Tas esot lielākais novērotais pārbēdzēju skaits Apple vēsturē. Apple pieskatot bijušo Android lietotāju skaitu pēdējo trīs gadu garumā.

    iPhone 6 un iPhone 6 Plus modeļi pirms gada sāka piedāvāt modernus ekrānu izmērus, kas arī esot bijis Android lietotāju pārvilināšanas panākumu pamatā. Šogad Apple izveidojis pirmo lietotni Android operētājsistēmai, kuras patiesais nosaukums ir “Switch from Android to iOS”, tomēr tā visur uzrādās ar nosaukumu “Move to iOS” un dara tieši to, ko paredz nosaukumi – palīdz pārcelties no Android uz iOS. Migrācija no Android uz iOS ir tikai dažu klikšķu attālumā un viss Android ierīcē esošais saturs tiks droši nogādāts uz jauno iOS ierīci. Apple uzsver, ka pāreja starp operētājsistēmām ir ļoti ērta un lietotne pārnesīs pilnīgi visu – kontaktu informāciju, kalendāra saturu, e-pastu iestatījumus, īsziņas un fotogrāfijas.

    Reklāma

    Tiesa, Apple varētu būt izsmēluši citus jaunu pircēju piesaistes veidus. Uzņēmums gadu gaitā savācis pamatīgu Apple zīmola fanu skaitu, kuri katru vai katru otro gadu cenšas iegādāties jaunāko iPhone. Iespējams, vēl ir kāds cilvēks bez viedtālruņa un jaundzimušie, kas saņem savu pirmo iPhone, bet visi citi būs statistiski uzskaitāmi kā pārbēdzēji no Windows Phone (10 Mobile) vai Android.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    15 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    28.10.2015 13:44

    A vot kā to precīzi var zināt no kā atbēg telefona pricējs? Ok, pēdējā laikā var mērīt pēc Android paredzētās aplikācijas lejupielāžu skaita, vai tamlīdzīgi… bet kā ar iepriekšējiem 3 gadiem? kaut kā par aptaujām neesmu dzirdējis!

    28.10.2015 14:06
    Reply to  Uldis M.

    Arī par šo domāju. Iespējams, ka kaut kā no Gmail, Google Contacts pārvešanas…

    Purvavelns
    28.10.2015 14:34

    Viņiem vajadzēja turēt noslēpumā, ka Sīvs aizgāja uz citiem medību laukiem (ir tak teorijas, ka viņi visi tur dzīvi – uz kaut kādas salas – presliji, morisoni utt…) Daudz svarīgāk un uzticamāk izklausītos: “Stīvs Džobs Kašpirovskis paziņojis, ka…..” :D Vai Zarastustra:

    ”Kas ir labs?” jūs jautājat. … Lai mazās meitenes runā: “Labs ir tas, kas reizē ir skaists un aizgrābjošs.”

    Naurelijs
    28.10.2015 15:27
    Reply to  Purvavelns

    Uz tās pašas salas kur Tupaks? :D

    Purvavelns
    28.10.2015 16:05
    Reply to  Naurelijs

    nācās iegūglēt, šo za zvērs… bet diez vai… šitāds blakus kenedijam un vainhausai? vot es vēl par coju šaubos, bet hū nouz…

    Jameson
    28.10.2015 15:26

    es arī biju viens no tiem,kas ”pārbēga”:) Beidzot man ir telefons,kas STRĀDĀ un nav jāraustās,ka kāds no kārtējiem androīda update būs sasvapojis sistēmu tā,ka neviens nevarēs mani sazvanīt un es par to nemaz neko nezināšu,jo arī 99% ir iespējams, ka telefonam atrodoties kabatā,tas pats ir restartējies…

    Peters
    28.10.2015 22:01
    Reply to  Jameson

    Bet tg zini ko nozimee kad peec 1/2 dienas jameklee ladetajs jo bacha spraagst nost.

    Cits_Jamesons
    29.10.2015 22:00
    Reply to  Peters

    Zini,nemaz nav tā, kā tu saki!Mans iepriekšējais Samsūds S4 vairāk par dienu nevilka.Protams ja uz tā padarbojas,ne tikai zvana un sms.Regulārie update,restrati,ielagošana…paldies par kūkām!
    Šobrīd ,man pilnīgi pietiek ar 5s.Ja sanaak tikai zvanīties,tad baterija mierīgi tur 2.5 dienas.Ja bakstu netu cauru dienu, attiecīgi mazāk.Nesūdzos,jo zinu- ka mani vienmēr var sazvanīt, atšķirībā no samsūda.Diena pret nakti!
    Kvalitāte tomēr ir ļoti no svara.Ja tu nesaņem svarīgu zvanu un tev ”aiziet” gar degunu svarīga štelle,kuras vērtība ir kā jaunam samsūdam,tad sāc aizdomāties.Da pļeval uz tiem 450 tugrikiem,ko maksā tas 5s, toties viss notiek,nav problēmu ar sakariem.

    Krotow
    29.10.2015 23:58
    Reply to  Cits_Jamesons

    Svarīga štelle, sūds, da p(b)ļe… Vei es vienīgais redzu, ka ābolītis, ceļot lietotāju bāzi, tai pašā laikā zaudē to kvalitāti. Hipsteru zīmols pārvēršas par lumpenu zīmolu. Nauda nesmird, taču sasmirdusi reputācija gan var traucēt. Ka tikai Kukam drīz nav jādomā jauns zīmols, kuru nebūs apsēduši ar intelektu neapgrūtināti zīmuļi.

    Cits_Jamesons
    30.10.2015 11:09
    Reply to  Krotow

    Kam sūds,kam ne sūds:) Es nezīmējos – man vajag kvalitāti. Ja Tu nekruķi lietas,nepelni normālu kāpostu,bet strādā maximā par krāvēju,tad varbūt tev arī tā liekas!
    Varbūt tev ir mega ideja,kas būtu labāks un kvalitatīvāks par ābolīti?M? Androīds? Windows phone? Protams Nokia 3110 riktīgi rullē,bet man ar tām funkcijām,kas ir viņam,tomēr nepietiek.

    Rubenis
    28.10.2015 16:57

    Kā jau jebkura kompānija lielās ar to, kas ir pozitīvs rādītājs. Tomēr Apple nekad neteiks cik klientus zaudēja ar Galaxy S6 sērijas iznākšanu. Apple tirgus daļa ir augusi, tas ir fakts, bet 30% izklausās jau gandrīz utopiski…

    Purvavelns
    28.10.2015 17:54

    nez, tā ir augstā vai aukstā matemātika… trīs mēnešu pieaugums salīdzinot ar laika periodu – cik tur sanāk, kādi 8 miljoni. 1/3 nu max 3 miljoni… uz ķīniešu rēķina. A kas ir trīs miljoni uz miljardu ķīniešu? 0,3% Dieznag salta tā matemātika… :D

    Cornelio
    29.10.2015 12:47

    Nu, nu. Es savukārt no iPhone pārgāju uz Android. iPone lietoju no 2008. gada, bet šogad pārgāju uz Android (LG G4) un esmu ļoti apmierināts – labāka kamera, daudz labāka baterija. Lielāka brīvība darbībās ar failiem, patīk arī iespēja mainīt baterijas, atmiņas kartes.

    Purvavelns
    29.10.2015 13:06
    Reply to  Cornelio

    vienu dienu ieliec melnu aķīti, citu dienu – zelta krāsas?

    as
    18.12.2015 11:40

    Lietoju 4s un vislaik domāju par bēgšanu pie Android, jo ābols gļuko/bremzē normāli! KO dod tas, ka tas uztur n-tos softu update, ja tie padara telefona darbību ievērojami sliktāku. Cik saprotu, android nav labāk, bet nevajag jau ābolu idealizet.
    Brīžiem aizdomājos, ka iespējams, pareizāk ir nopērkot telefonu, tā softu nemainīt/neupdatot – ne pašam telefonam, ne aplikācijām. Tad vajadzētu būt tā, ka tas vairāku gadu garumā darbojas tikpat nevainojami kā sākumā?
    Ābolam tas nav iespējams, jo no ikonām nevar aizvākt tās kaitinošās sarkanās zīmītes

    Reklāma