Web Analytics
More
    Reklāma

    Sponsora raksts: MBA IT – IT speciālistiem, kas tiecas kļūt par vadītājiem

    Jaunākie raksti

    Nav šaubu, ka IT speciālistu pieprasījums darba tirgū šobrīd ir ļoti liels. Atliek vien atvērt kādu no darba sludinājumu portāliem, lai par to pārliecinātos. Arī presē un paziņu lokā to vien dzirdam, ka uzņēmumiem ir grūtības atrast programmētājus, testētājus un IT projektu vadītājus.

    Izrādās, monētai ir arī otra puse – ja speciālista darbu atrast nav grūtības, tad kāpt pa karjeras kāpnēm vai veidot pašam savu IT uzņēmumu šajā nozarē nebūt nav tik viegli, kā tas sākumā var šķist. Galvenais šķērslis – zināšanu un prasmju trūkums. Nē, ne jau IT zināšanu, bet zināšanu vadībā, mārketingā, biznesa komunikācijā, līderībā un finansēs. Īsāk sakot – biznesa administrācijā.

    Reklāma

    Šajā ziņā visā pasaulē joprojām par prestižāko un vērtīgāko tiek atzīts MBA grāds. MBA grādu ar specializāciju informācijas tehnoloģijās Latvijā iespējams apgūt RTU Rīgas Biznesa skolā.

    Kas ir MBA IT?

    MBA IT programma veiksmīgi integrē informācijas tehnoloģiju un biznesa vadības principus, apmācot studentus IT risinājumu ieviešanā biznesa procesu nodrošināšanai. Programmas ietvaros studenti apgūst labākās prakses IT sistēmu un personāla pārvaldībā, uzņēmumu IT stratēģiju veidošanā un  produktivitātes celšanā.

    Šī specializācija ir lieliski piemērota IT profesionāļiem, kas vēlas kāpt pa karjeras kāpnēm un uzņemties IT nodaļu vadību. Tāpat programma  ir piemērota vadītājiem, kas vēlas izprast IT lomu uzņēmuma procesos un mazināt komunikācijas plaisu starp vadību un IT personālu (nav noslēpums, ka abas puses mēdz runāt “savā valodā”, tā arī nenonākot pie abpusējas sapratnes).

    Programmas ietvaros līdzās klasiskiem MBA kursiem kā stratēģiskā vadība, finanšu vadība un cilvēkresursu vadība, studenti apgūst projektu vadību, e-biznesu, informācijas drošību un IT stratēģiju.

    Vai MBA IT grāds ir labākā izvēle visiem IT speciālistiem?

    Students_crop

    IT ir tikai viena no specializācijām, ko RTU Rīgas Biznesa skola piedāvā MBA programmas ietvaros. Studenti, kas pirmo izglītību jau ieguvuši IT vai kādā citā nozarē un plāno veidot paši savus uzņēmumus, nereti izvēlas  apgūt vispārējo jeb General MBA grādu. Tā vietā, lai fokusētos uz IT, viņi izvēlas kursu, kas palīdzēs uzņēmējdarbībā, biznesa pārrunās, tirgus izpētē un vērtības ķēdes vadībā.

    Savu izvēli pievienoties General MBA programmai skaidro RBS students un digitālās aģentūras „White Digital” īpašnieks Andis Cīrulis: „Mūsdienās IT nozares straujā attīstība un pārmaiņas nozīmē to, ka ikdienas darbs arvien lielākā mērā ietver komunikāciju ar cilvēkiem, uzņēmuma biznesa procesu izprašanu un klienta vajadzību apzināšanos. Teiktais attiecas gan uz dažāda līmeņa IT vadītājiem, gan uz tādām profesijām kā testētājs, programmētājs un sistēmanalītiķis. Mūsdienu programmētājs varbūt  joprojām sajūsminās par 2 monitoriem darba vietā un jaunākā procesora modeli, bet strādāšana biroja tumšākajā stūrī ir pagātnes stereotips. IT ieņem centrālo lomu jebkurā uzņēmuma darbībā un ar tehniskajām prasmēm vien nepietiek. MBA izglītība neatsverami palīdz saskatīt un izprast biznesa pasaules daudzšķautņaino uzbūvi.”

    RBS MBA grāds ir augstu novērtēts Latvijas biznesa vidē. Starp programmas absolventiem sastopami speciālisti un vadītāji no tādiem uzņēmumiem kā Latvenergo, Lattelecom, Accenture, SAF Tehnika, MikroTik un citiem savas nozares līderiem.

    MBA programmas formāts

    IMG_7452

    MBA programma Rīgas Biznesa skolā ir īpaši veidota strādājošiem profesionāļiem, tādēļ gan programmas struktūra, gan norises laiks nesagādā problēmas mācības apvienot ar darbu. Mācības noris darbdienu vakaros no plkst. 18:00 līdz 21:00. Studenti paši veido savu mācību grafiku, izvēloties kursus un to skaitu attiecīgajā semestrī. Uzņemšana programmā notiek 2 reizes gadā – janvārī un septembrī.

    Programmas ietvaros plaši tiek izmantota case study apmācības metode, mācības noris angļu valodā. Priekšmetus pasniedz pieredzējuši pasniedzēji gan no Latvijas, gan ārzemēm.

    Aicinām ar programmu iepazīties tuvāk  RBS MBA Atvērto durvju dienā šā gada 27. oktobrī plkst. 18.00 Rīgas Biznesa skolā, Skolas ielā 11, Rīgā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma