Web Analytics
More
    Reklāma

    Krievija kārtējo reizi regulēs Google darbību valstī

    Jaunākie raksti

    Krievijas pašmāju meklēšanas gigants Yandex ierosinājis izmeklēšanu pret Google, jo Google liedz mainīt meklēšanas servisus Android viedtālruņos, tādējādi mazinot konkurenci. Yandex meklēšanas serviss Krievijā dominē galddatoru lietotāju vidū, bet viedierīcēs Yandex nespēj konkurēt ar Google. Google neļauj izvēlēties citu meklēšanas servisu, ja viedtālrunis rūpnīcā saņēmis Play Store.

    Google norāda, ka katrs lietotājs var Play Store lietotņu veikalā atrast sev vēlamo meklēšanas servisu, tomēr Yandex tam nepiekrīt. Google viedierīču tirgū veic gandrīz visus meklējumu pieprasījumus un tas noteikti vilina lietotājus pāriet no Yandex uz Google arī galddatoros.

    ReklāmaAdvertisement

    Krievijas valdības atbildīgā aģentūra nosūtījusi Google pieprasījumu, lai līdz šī gada 18. novembrim tiktu sakārtota iespēja izvēlēties arī citus meklēšanas servisus, pretējā gadījumā Krievija vēlēsies saņemt 15% no Google mobilo lietotņu ienākumiem par visu 2014. gadu. Faktiski Google var nākties Krievijas tirgū piedāvāt iespēju ražotājiem uzstādīt vienlaikus Play Store lietotņu veikalu un arī Yandex meklēšanas dzini.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    9 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Antons
    06.10.2015 11:57

    Ja krievs nespēj ar normālu tirgus konkurenci, tad vismaz ar prastu sūdzēšanos un ierobežošanu.

    Janka
    06.10.2015 13:17
    Reply to  Antons

    Vai , piemēram, ASV spēj normālu konkurenci?
    Vai ir adekvāti uzlikt 17.miljardus soda naudu Folksvagenam, kas nozīmē vairākus desmitus tūkstošu par katru ASV pārdoto tautas vāģi.
    Cik reizes Eiropas bankas nav ASV apliktas ar neadekvātiem miljardiem sodos? Reketieru valsts!
    A te Krievija Guglim mazliet uzbrauc par lietu,( līdzīgi kā Eiropa kādu laiku atpakaļ uzbrauca Maikrosoftam par Bing bezalternatīvu piedāvājumu galddatoros ar Windows OS,) bet propagandas ietekmētie ļautiņi tik purpina – Krievija tāda un šitāda,..

    Krotow
    06.10.2015 18:55
    Reply to  Janka

    Ej taču trollēt kaut kur citur. Maskavija/Krievija visas savas vēstures laikā ir sapelnījusies vairāk kā pietiekami, lai tiktu izdzēsta no pasaules kartes. Šaubos, vai vairākumam Android telefonu īpašniekiem daudz interesē meklēšanas lodziņa servera izcelsme. Vēl jo vairāk, ja to parasti nelieto, bet meklē no pārlūkprogrammas aplikācijas, kur noklusēto meklētāju var mainīt. Nebrendoto androīdfonu meklētājos tā lodziņa bieži vien nav vispār. Lai krievi sāk uztraukties par drīzumā gaidāmajiem zārkiem no Sīrijas un īslaicīgiem ļoti ekstrēmiem temperatūras un gaisa spiediena celšanās gadījumiem Krievijas publiskajās vietās.

    Folksvāgens saņēma pelnīti – viņu izplatītā krāpnieciska auto programmatūra jaunajiem dīzeļauto jau tā pati krāpšana vien ir. Pie kam uz mūsu visu veselības rēķina.

    Janka
    07.10.2015 10:04
    Reply to  Krotow

    Nu redzi, Krotov (nez no kurienes tāds krievvalodīgs niks:)
    kā pieminēju propagandas ietekmētos ļautiņus,
    tā viens kā čorts no tabakdozes izlēca.:)

    Pirmkārt,
    Krievija ne ar ko nav sapelnījusies vairāk par ikvienu citu lielvalsti.
    Un arī par mazu un nerealizējošos valstiņu, kurai padod tik iespēju…sapelnīties.

    Otrkārt,
    folksvāgens sodu noteikti bija pelnījis, (pareizāk sakot, konkrētās personas, kas šo afēru bja īstenojušas), bet ne jau no gaisa grābtos 17.miljardus.

    07.10.2015 10:19
    Reply to  Janka

    Kas Tev liek domāt, ka tie 17 miljardi ir “no gaisa pagrābti”? Skaidrs, ka par šādu noziegumu ir jāsaņem sods un jācer, ka to VW piemēros arī Eiropā.

    Janka
    07.10.2015 11:49

    Parēķini aptuveni, kas ir 17.miljardi, pārrēkinot to folksvāgena gūtajā peļnā.
    Tie ir vairāki desmiti tūkstoši par katru ASV pārdoto auto.
    Nešķiet samērīgi.
    ASV tiesu sistēma galīgi nav tā kuru piespriestās summas ir piesaistītas kaut kādai realitātei. Anglosakšu tiesvedības sistēma.
    Līdzīgi kā ar triljonos mēramo ASV valsts parādu t.i. neierobežoto dolāru drukāšanas mašīnas darbināšanu.

    Nu labi, piemēros n-tos miljardus arī Eiropā, folksvāgens nobankrotēs, cilvēki pazaudēs darbu. Mazliet demagoģiski, bet kas tad beigās uzturēs ES un bēgļus?)
    Pagaidi vēl, kad Eiropai uzspiedīs “brīvās” tirdzieniecības līgumu ar ASV, tad šādi gadījumi būs ikdiena.

    07.10.2015 15:14
    Reply to  Janka

    Es gan domāju, ka par pārkāpumiem ir jādoda. Par tik rupjiem jo īpaši. Par to BP naftas produktu noplūdi taču vienojās par vēl lielāku soda naudu.

    Janka
    07.10.2015 18:49

    Nu, ir starpība starp tiem megabiezajiem naftas kačātājiem, kas piesārņo un ražotājiem.
    Manuprāt, jāsoda ar samērīgu kriminālatbildību būtu koncerna atbildīgās personas un krāpnieciskās idejas realizētāji, ne koncerns kā tāds ar milzu soda naudu. Tā taču ir šmaukšanās īpaši lielos apmēros.
    Attiecībā uz gadījumiem, kur nav nodarīts tiešs kaitējums personas dzīvībai esmu sodos liberālāks

    07.10.2015 20:28
    Reply to  Janka

    Kāpēc tāds šaurs skatījums? Ja tiek nodarīts kaitējums apkārtējai videi, tad tas ietekmē personu vistiešākajā mērā. Patiesībā tas ietekmē krietni lielu skaitu personu.

    Reklāma