Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 izmēģināšanas kampaņas dalībnieki dalās ar saviem iespaidiem

    Jaunākie raksti

    Iepriekš jau informējām, ka Kursors.lv izlēmis informatīvi atbalstīt Microsoft aizsākto Windows 10 izmēģināšanas kampaņu. Tās gaitā no 14. septembra līdz 28. septembrim 10 Latvijas iedzīvotāji – aktīvi sociālo mediju lietotāji izmēģinās Windows 10 ierīces un dalīsies savos iespaidos sociālajos tīklos ar mirkļbirku #W10LV. Akcijas mērķis ir novērtēt Windows 10 ikdienas lietotāju acīm – kādas iespējas un interesantus “knifiņus” jaunā operētājsistēma piedāvā un kādu lietotāja pieredzi tā sniedz. #W10LV izaicinājumā piedalīties piekrituši dažādu profesiju pārstāvji – radio raidījumu vadītājs un improvizators Kaspars Breidaks, modes blogeris Deniss Ševeļovs, diriģents Ints Teterovskis, režisore un producente Dace Pūce, fotogrāfi Valdis Ošiņš un Andris Barbans, Chaula TV programmu direktors Ēriks Saksons, pedagogi Marks Gitermans, Oskars Līkops un Valdis Zuters.

    “Ar šo ideju mēs vēlamies rosināt cilvēkus aktīvāk izmēģināt un novērtēt visas tās jaunās iespējas, ko sniedz Windows 10. Gribu uzsvērt, ka mēs patiešām gaidām ne tikai tehnoloģiju ekspertu, bet arī ikdienas lietotāju vērtējumu un atgriezenisko saiti, jo darbs pie operētājsistēmas attīstības nebeidzas nekad – līdz ar jaunām iespējām, cilvēkiem rodas arī jaunas vajadzības un intereses, un mūsu uzdevums ir – ieraudzīt šīs vajadzības un piedāvāt tām risinājumu,” stāsta Ēriks Eglītis, Microsoft Latvia vadītājs.

    Reklāma

    Windows 10 izmēģināšanas kampaņa ir noslēgusies un varam apkopot tās dalībnieku viedokļus par jauno Windows versiju.

    Pedagogs Valdis Zuters turpina meklēt veidus kā viņa Windows 10 darbinātā testa ierīce var noderēt skolā. Lūk, ar šādu elektriskā laukā hokeja simulāciju var skolēniem mācīt fiziku.

    CPrcsMLWwAAiED8
    Valdis Zuters: Kamēr Rīgas Dinamo met … ripas vārtos, es varu paspēlēties ar elektriskajiem spēkiem elektriskā lauka hokejā

    Fotogrāfs Valdis Ošiņš turpina par saviem iespaidiem rakstīt patiešām izvērstā formā un devīto kampaņas dienu veltīja, lai pārbaudītu vai viņa pavecākie Epson printeri un skeneris būs savietojami ar Windows 10. Lai arī uzstādīšanas process nebija tik vienkāršs kādu varētu sagaidīt no jaunāka izlaiduma perifērijas ierīču pievienošanas, tomēr Valdis panāca, ka ar Windows 10 darbināto planšetdatoru sadarbojas visas trīs viņa rīcībā esošās Epson ierīces.

    epson-windows10

    Arī Valdis Ošiņš bija izlēmis izmēģināt Microsoft Office iekļauto OneNote piezīmju lietotni un pārbaudīja kā darbojas sinhronizācija starp dažādām ierīcēm. Viss notiek! Valdis ikdienā pierakstu veikšanai izmanto Evernote, tomēr pozitīvi izteicās arī par OneNote: Vizuāli viss šķiet saprotami un ērti, viegli savācot attiecīgajai tēmai kopīgos materiālus. Šeit var ātri salikt kopā dokumentus, ekrānattēlus, teksta piezīmes, skices, plānotos termiņus un koplietot ar citiem, kā arī sūtīt dokumentus dažādos formātos ar dažāda līmeņa pieejas tiesībām.

    onenote_sync

    Starp citu, Valdis Ošiņš nebija vienīgais kampaņas dalībnieks, kas izlēma pārbaudīt Windows 10 savietojamību ar dažādām ierīcēm. Pedagogs Marks Gitermans pamēģināja Windows 10 uzstādīt uz viņa Samsung portatīvā datora, jo vairāki viņa audzēkņi bija izteikuši bažas, ka bailes uz saviem datoriem uzstādīt Windows 10, jo kaut kas varētu nedarboties. Uz ko Marks sagatavoja savu novērojumos balstīto atbildi: Manā Samsung datorā bija uzstādīts licenсēts Windows 7. Izmantoju atjaunošanas funkciju līdz 10. versijai. Process aizņēma nedaudz vairāk laika, nekā es domāju, bet pēc tam viss strādā brīnišķīgi, bez nekādām problēmām. Visiem ieteicu atjaunot savu Windows 7 vai 8, ja jau ir tāda bezmaksas iespēja.

    12010502_959372087454929_6042562592316062264_o

    Lai arī Marks vienā ierakstā sūdzējās par Word teksta redaktora nestabilitāti un raisīja diskusiju arī par datu privātuma jautājumu, kopumā viņš Windows 10 vērtē kā kvalitatīvi nostrādātu produktu: Microsoft tiešām izveidoja kvalitatīvu produktu. Windows 10 viennozīmīgi ir labāk nekā 8. Windows 10 brīnišķīgi der mūsdienīgām ierīcēm ar touchscreen funkciju. Ja jūs, tapāt kā es, izmantojat stacionāru PC, tad W7-W10 pārejas priekšrocības ir strīdīgs jautājums. Windows 10 ir ērts, un nav vajadzīgs adaptācijas periods. Trīs nedēļu laikā nebija ne viena tāda momenta, kad es nezināju, kā kaut ko izradīt. Visas funkcijas ir pazīstamā vietā. Brīžiem es pat aizmirstu, ka lietoju W10, viss ir ļoti pazīstams.

    TV cilvēks Ēriks Saksons ir sagatavojis vairākus interesantus video, kuros uzskatāmi parāda kā Windows 10 var noderēt viņa ikdienā. Tāpat Ēriks ir sarūpējis interviju ar Windows 10 testēšanas kampaņas biedru Marku Gitermanu.

    https://www.youtube.com/watch?v=QWSfyUSEgDo

    https://www.youtube.com/watch?v=SY2HazSKnRE

    Fotogrāfs Andris Barbans par savu pieredzi 10 dienas izmēģinot Windows 10: Nu jau 10 dienas ar Windows iekārtu ir pagājušas. Un man bija iespēja testēt un pētīt un uzzināt daudz, ko jaunu par Windows 10. Līdz šim , kā jau parasts lietotājs izmantoju programmas un funkcijas, pie kurām biju pieradis, jau no iepriekšējām windows versijām, bet šī akcija man deva nepieciešamo motivāciju un resursus , lai izmēginātu, ko jaunu. Un izziņas procesā , atklāju daudz, ko jaunu un noderīgu , ko turpmāk integrēšu sava darba procesā. Windows attīstas un jāattīstas ir arī tā lietotājam, jo profesionāļiem mūsdienu vidē ir jāiet roku rokā ar tehnoloģijām. Secinājums par Windows 10 ir , ka tā ir ļoti daudzpusīga operētajsistēma, kas vienozīmīgi ir parocīga, gan fotogrāfiem, gan citu sfēru profesionāliem. Un mana šīs nedēļas pieredze ar šo sistēmu ir tikai un vienīgi pozitīva.

    11169662_10153604641346635_1276287413538792401_o

    Režisore un producente Dace Pūce novērtē Windows 10 vizuālo pusi un raksta, ka viņai patīk kā izskatās laika ziņu lietotne. Tā kā arī man šī lietotne šķiet gaumīgi izveidota, atļaušos pievienot “svešu” ekrānšāviņu, lai arī jūs redzat par ko runāju.

    Weather-1

    Kampaņas dalībnieku iedvesmots arī es visu pagājušo nedēļu pavadīju pie Windows 10 darbināta datora un secināju, ka tas man patīk krietni vairāk nekā Windows 8/8.1, lai arī būtībā izmaiņas starp abām versijām ir detaļās nevis būtībā. Tomēr Windows 10 šķiet kaut kāds labāk nostrādāts produkts un sajūtu ziņā tas man stājas vienā (stabilitātes/pamatīguma) kategorijā ar Windows XP un Windows 7. Lai arī ikdienā (mājās) strādāju ar Mac datoru, tomēr viena vakara gaitā savu Windows 10 testa datoru sagatavoju darbam. Tomēr dzīvojam burvīgā laikā, kad pateicoties mākoņservisiem, varam krietni mazāk satraukties par to kā piekļūt mūsu datiem no vairākām ierīcēm uzreiz. Esmu pārliecinājies par Windows 10 iespējām un tagad atliek pārējos mājsaimniecības datorus pārnest uz jaunāko Windows versiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    05.10.2015 10:09

    Izklausās jau saulaini, vismaz no tehniskās puses, bet personīgi sev ieķeksēju to do sarakstā palasīšanu par W10 interesi par privāto dzīvi.

    W8.1 arī labi darbojas, neredzu iemeslu pāriet tikai tāpēc ka W10 par velti. Vismaz ne paļaujoties uz improvizatoru un fotogrāfu viedokli (tas nav apvainojums, bet ko tad viņi saprot no drošības neredzamās sfēras).

    KasparsB
    05.10.2015 15:38
    Reply to  x

    Windows 7 un Windows 8/8.1 arī jau ir apveltīti ar šīm fīčām.. bet nevajag raizēties ir varianti kā to neitralizēt.

    janka508
    05.10.2015 20:54

    lietoju win10 jau divus mēnešus. varu teikt tā apgreids no win8.1 notika ātri un labi, vienīgais bija jāpārinstalē skaņas draiveris jo tas nedarbojās pēc apgreida.

    Patīkams ir jaunais “starts”, command prompt un vairāku displeju lietošanas iespējas(kā bagu var minēt ka jauno Interneta pārlūku edge nevar atvērt vienlaicīgi uz vairākām darba virsmām)
    apdeiti nāk nejēgā daudz, bet tas visdrīzāk turpināsies vēl kādus pāris mēnešus kamēr tiks izķerti visi bagi
    Ja ielūkosieties settings>privacy sadaļā tad mazliet pārņem šausmas par to ka Mikrosofts seko katram tavam solim un būtībā pat ir defoltā ieslēgts keyloggeris :)
    Vēl viena ziņa, kas daudziem nepatīk ir tas ka nevar kontrolēt apdeitus, tie nāk un nāk un tos nevar atcelt, kā arī tavs dators tiek izmantots kā peer to peer savienojums, lai apdeitotu citus datorus.
    Bezmaksas apgreids uz win10 būs pieejams tikai līdz nākošā gada jūlijam, pēc tam vajadzēs par to maksāt.

    Imants Imants
    06.10.2015 15:53

    Pašā sākumā izmēģināju W10 apmēram divas nedēļas un atgriezos pie W7. Iemesli bija vairāki – lielāko tiesu it kā sīkumi, bet tie bija tādi kaitinoši sīkumi, kas traucē komfortabli dzīvot. Nu, piemēram, man bieži ir vajadzīgs, lai vienā logā/lietotnē galvenā būtu latviešu, citā – angļu, vēl citā – krievu, un gadās, ka arī vācu valoda jāpieķer klāt. Tad, lūk, W7 tas darbojas bez problēmām, bet W10, pārslēdzot tastastūras valodu, tā tiek nomainīta visos atvērtajos logos un lietojumprogrammās. Un kāda mārrutka pēc, piemēram, angļu-latviešu vārdnīcā būtu vajadzīga krievu vai vācu valoda? Galu galā nospriedu, ja jau varu W7 bez problēmām lietot līdz 2020. gadam, tad pie tās arī palikšu. Gan jau līdz tam laikam MS nomainīs vēl vismaz pāris OS koncepcijas un tad, mainot datoru, nomainīšu arī OS.

    Reklāma