Web Analytics
More
    Reklāma

    Spotify dziesmu autoriem maksā $90 par miljons atskaņošanas reizēm

    Jaunākie raksti

    Mūzikas industrija ir milzīgs monstrs, kas apgroza neticamu naudas apjomu. Tehnoloģiju milži arī piezīdušiem mūzikas ienākumiem, tomēr YouTube, Pandora un Spotify virzienos bieži izskan pārmetumi par nekonkurētspējīgs apmaksas modeļa izveidošanu.

    Atklājies, ka mūzikas un vārdu autori (nejaukt ar izpildītājiem) saņem no mūzikas straumēšanas servisiem niecīgus ienākums. Kāds mūzikas autors par sacerēto dziesmu saņēmis 5679 dolārus, bet pati dziesma “All About That Bass” straumēta un noklausīta 178 miljonus reižu. Dziesma ieņem pirmo vietu 78 pasaules valstīs, tāpēc dziesmas autors sacēlis traci par apmaksas shēmas netaisnīgumu.

    Reklāma

    Mūzikas straumēšanas servisi ir viens no lielākajiem legālas mūzikas “piegādātājiem” pēdējos pāris gadus. Diemžēl šajā laikā nav atrasta kopēja valoda, kas visus tirgus dalībniekus nostādītu vienlīdzīgās pozīcijās. Straumēšanas servisi apgalvo, ka tiem ir tikai zaudējumi, vairāki dziesmu izpildītāji atteikušies izvietot dziesmas dažādos servisos, jo uzskata, ka tiek pārāk zemu novērtēti. Taylor Swift sacēla veselu brēku par Apple plāniem Apple Music bezmaksas trīs mēnešu periodā nemaksāt izpildītājiem neko.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma