Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft laiž klajā Office 2016

    Jaunākie raksti

    Šodien, 22. septembrī, visā pasaulē nāk klajā Office 2016 — jaunākais biroja produktivitātes programmatūras laidiens, kas iekļauj sevī lietotņu Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio un Access jaunās versijas. Office 2016 būs pieejams 40 valodās, tostarp arī latviešu valodā. Līdz ar jauniem un uzlabotiem Office 365 mākoņpakalpojumiem Microsoft piedāvā būtiskus uzlabojumus produktīvam komandas kopdarbam.

    Office 365 abonentiem, gan individuālajiem lietotājiem, gan uzņēmumiem, jaunais Office 2016 ar visām tajā iekļautajām lietotnēm un tādiem pakalpojumiem kā OneDrive informācijas krātuve mākonī, Skype for Business, koplietošanas rīks Delve, Yammer, kā arī uzlabotas drošības iespējas uzņēmumiem, būs pieejams bez papildu maksas.

    Reklāma

    Andrejs Juščenko, Microsoft Office produktu grupas vadītājs Baltijā: “Biznesa vides diktētās prasības nosaka vajadzību pēc efektīva komandu darba un bezkompromisu mobilitātes. Tas nozīmē, ka mums nepieciešamajam saturam un darba produktivitātes rīkiem jābūt pieejamiem neatkarīgi no izmantotās ierīces un konkrētās atrašanās vietas. Ir jāspēj rediģēt dokumentus planšetdatorā, vadīt prezentāciju no sava viedtālruņa un tamlīdzīgi. Tas nozīmē arī to, ka grupu darbs arvien biežāk notiek nevis fiziskā klātbūtnē, bet katram savā datorā un virtuālās tikšanās telpās. Office 2016 līdz ar Office 365 pilnveidotajiem mākoņpakalpojumiem ļauj strādāt individuāli vai komandā jebkur un jebkurā ierīcē, neielaižoties kompromisos ar darba kvalitāti un ātrumu. Office vairs nav tikai individuālās produktivitātes rīks, bet lietotņu un pakalpojumu kopums mūsdienīgam darbam, sadarbībai un komandu darbam.”

    Office 2016 lietotnes padara kopā strādāšanu vienkāršāku un ērtāku:

    • koprediģēšanas (Co-authoring) funkcija tagad ir pieejama Word, PowerPoint un OneNote lietotnēs, tostarp papildinājumu veikšana Word dokumentos notiek reāllaikā tā, ka veiktās izmaiņas citi dokumenta lietotāji redz tieši tajā brīdī, kad tās tiek izdarītas;
    • Skype integrācija Office paredz tūlītēju ziņojumapmaiņu, ekrānšāviņu koplietošanu, sarunas un video tieši izvēlētajā dokumentā;
    • Office 365 Groups tagad ir daļa no Outlook 2016 un ir pieejama izvēlētajā mobilajā ierīcē kā Outlook Groups lietotne, tādējādi nodrošinot vēl ērtāku kopā strādāšanu.

    Jau drīzumā būs pieejami vēl vairāki Office 365 risinājumi un pakalpojumi komandu darbam:

    • Office 365 plānotājs (Planner) palīdzēs komandām plānot un paveikt jaunus uzdevumus, nosakot termiņus un sekojot tiem līdzi, izmantojot vizuālos informācijas paneļus (Dashboard), kā arī atgādinājumus e-pastā;
    • septembra beigās būs pieejama OneDrive mākoņa jaunākā versija uzņēmumiem (OneDrive for Business) ar uzlabotu datu drošību, labāku datu sinhronizāciju gan Windows, gan Mac ierīcēm, kā arī iespēju uzglabāt vairāk un lielākus datu failus;
    • arī GigJam 2016. gadā tiks iekļauts Office 365. GigJam rīks vēl nebijušā veidā palīdz komandām veikt savus uzdevumus un pārkārtot biznesa procesus, nojaucot barjeras starp ierīcēm, lietotnēm un cilvēkiem.

    Ar Office 2016 var strādāt ātrāk un efektīvāk:

    • Outlook 2016 ir ļoti ātra meklēšanas funkcija, un zemas prioritātes e-pasti tiek automātiski atdalīti no svarīgākiem. E-pastu adresāti var nekavējoties piekļūt e-pastu pielikumiem, izmantojot mūsdienīgas, mākonī bāzētas lietotnes;
    • Tell me rīks palīdz ātri atrast vajadzīgo Office funkciju vai pogu, savukārt Smart Lookup nodrošina dokumentus ar papildu saturu tieši no interneta;
    • programmā Excel 2016 tagad iespējama vēl uzskatāmāka datu vizualizācija ar vēl vairāk grafiku veidiem;
    • vienots pēdējo lietoto dokumentu saraksts ļauj ērti pārvaldīt izveidotos dokumentus no jebkuras ierīces: datora, planšetdatora, telefona, piemēram, ceļojuma laikā.

    Strādāt kļuvis vēl drošāk:

    • programmā iebūvētā datu aizsardzības funkcija (Data Loss Prevention), kas pieejama lietotnēs Word, PowerPoint, Excel un Outlook, ievērojami samazina sensitīvu datu pazušanas iespēju;
    • Office 365 integrētā mobilo ierīču vadības sistēma (Office 365 Mobile Device Management) aizsargā uzņēmuma vai darbinieka ierīces, savukārt uzņēmuma datu aizsardzības sistēma (Enterprise Data Protection), kas nāks klajā vēl šogad, aizsargās sensitīvu saturu, kas tiek koplietots uzņēmuma iekšienē;
    • vairāku faktoru autentifikācijas funkcija (Multi-factor Authentication) nodrošina drošu pieeju sensitīvam saturam ārpus uzņēmuma tīkla.

    Jaunā lietojumprogramma Office 2016 darbojas operētājsistēmā Windows 7 vai jaunākā Windows versijā, un ir pieejama 40 valodās, tostarp latviešu. Sākot no šodienas, Office 365 abonenti varēs lejupielādēt jauno Office 2016 bez papildu maksas. Automātisks atjauninājums individuālajiem lietotājiem un mazā biznesa abonentiem pienāks pakāpeniski nākamā mēneša laikā, bet lielajiem uzņēmumiem un organizācijām – nākamā gada sākumā.

    Office 2016 no šodienas ir iegādājams arī atsevišķi kā programmatūra Windows un Mac datoriem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mad Max
    22.09.2015 14:54

    Ja esmu instalējis Office 2013 no o365, tad man tagad būs apdeits vai jādeaktivizē vecā instalācija, jāatinstalē un jālejupielādē no o365 no jauna?

    22.09.2015 15:47
    Reply to  Mad Max

    Jā, turklāt Microsoft sola, ka tā tas esot jādara pēdējo reizi, turpmāk jaunināšanās patiešām notikšot automātiski.

    23.09.2015 00:52
    Reply to  Mad Max

    Nē, nav nekas jādeaktivizē. Nospied Install savā Microsoft kontā un pārējo izdarīs Office instalācijas vednis. Nupat tā izdarīju un tiku pie 2016 Office ;) Glīti. Par funkcionalitāti vēl nevaru spriest.

    Imants Imants
    22.09.2015 18:39

    Interesanti, ka Microsoft Latvija vietnē šodien par to vēl nebija neviena vārda.

    neJANIS
    23.09.2015 09:28

    Vakar uz ātru roku pamēģināju ar Office 365 abonementu gan atjaunināt, gan noinstalēt un uzlikt pa jaunu – nekā, tāpat palika 2013.

    Edgars Melders
    23.09.2015 13:07

    Manas iestādes Office365 kontā ir norādīts, ka administrators piedāvā iespēju lietot jaunāko Office versiju (pirmais laidiens). Viss uzstādījās ok un varu lietot Office 2016. Ja izvēlējās vienkārši instalēt, tad viņš uzstādīja O2013.

    Reklāma