Web Analytics
More
    Reklāma

    Sony oficiāli skaidro Z5 Premium 4K izšķirtspējas izmantošanu

    Jaunākie raksti

    Iepriekš tika baumots un tagad baumas ir oficiāli apstiprinātas – Sony Xperia Z5 Premium 4K ekrāns nebūt ne visu laiku rādīs attēlu 4K izšķirtspējā. Tas pamatā attieksies tieši uz Xperia Z5 Premium saskarnes attēlošanu – to viedtālrunis rādīs tikai 1080p izšķirtspējā, attēls, protams, tiks rādīts visā ekrāna laukumā (tā saucamais upscale).

    Šobrīd Sony nācis klajā ar oficiālu paziņojumu: Xperia Z5 Premium tik tiešā ir 4K jeb 3840 x 2160 izšķirtspējas ekrāns, tomēr pilna 4K izšķirtspēja tiks aktivizēta tikai gadījumā, ja viedtālrunis atpazīs atbilstoša satura atskaņošanu. Īsts 4K video un fotogrāfijas tik tiešām būs redzamas 4K izšķirtspējā, bet viss pārējais viedtālruņa vizuālais saturs būs 1080p izšķirtspējā.

    Reklāma

    Xperia Z5 Premium tiek reklamēts, kā viedtālrunis ar divu dienu akumulatora darbības ilgumu, tāpēc 4K izšķirtspēja ikdienā pat ir nevēlama. Tiek uzsvērts, ka Android saskarne tiek darbināta 1080p izšķirtspējā, tādējādi ietaupot enerģiju. Par šādu pieeju tehnoloģiju eksperti brīdināja uzreiz pēc IFA izstādes, kad dažiem izredzētajiem Xperia Z5 Premium tika iedots rokās – uzņemtās ekrānkopijas bija tikai 1080p izšķirtspējā. Daudzviet izskan viedoklis, ka Snapdragon 810 procesors un Adreno 430 video apakšsistēma neesot piemērota 4K apstrādei tādām ikdienišķām darbībām kā saskarnes “kustināšanai”.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    21.09.2015 13:25

    Arti, nesteidzies, izlaid tekstu vismaz uz spelčekingu :D

    Žans
    21.09.2015 14:24

    Tāpat neredzu jēgu iebūvēt 4K ekrānu. Rezultātā procesors protams netiek lieki mocīts ikdienas uzdevumos, bet pikseļus uz ekrāna tik un tā jādarbina četras reizes vairāk, kas atspoguļosies tik un tā baterijā(minimāli).

    x
    21.09.2015 16:15

    Būtībā, tas arī ir vienīgais jēdzīgais variants, kā darbināt to 4K širmi. Fanātiem, kas pieprasa visu 4K, atgādinu ka arī V8 un V12 motoros automātika atslēdz daļu cilindru, kad nav vajadzības pēc pilnas jaudas. Un ar šiem auto nebrauc paši trūcīgākie cilvēki.

    Reklāma