Web Analytics
More
    Reklāma

    AVG atjaunotie privātuma politikas noteikumi ļauj pārdot lietotāja datus

    Jaunākie raksti

    Viens no populārākajiem antivīrusu un tīmekļa drošības programmatūras veidotājiem AVG ir atjaunojis privātuma politikas noteikumus, kas paredz, ka turpmāk AVG drīkst vākt lietotāja datus un tos pārdot trešajām pusēm. AVG turpmāk vāks datus par viedierīces ražotāju, viedierīcē izmantot valodu, uzstādītajām lietotnēm, bet netikšot vākta informācija, kas saistīta ar kontaktiem, sarakstēm u.tml.

    Interesanti, ka AVG izmantos sīkdatnes, lai izsekotu meklēšanas rezultātus un citas lietotāja aktivitātes tīmeklī. Tiks vākta arī padziļināta informācija par uzstādīto lietotņu saturu un darbībām tajās.

    Reklāma

    AVG pārstāvis norāda, ka uzņēmums tik tiešām grasās vākt lietotāju datus, lai tos pārdotu, tādā veidā uzturot bezmaksas antivīrusu programmatūru. AVG vēlas, lai visa datu vākšanas politika būtu caurspīdīga un lietotājiem saprotama. AVG negrasās paslepus vākt lietotāju informāciju, tāpēc par jauno privātuma politikas noteikumu sadaļu lietotāji tiks pastiprināti informēti.

    Jaunie privātuma politikas noteikumi stāsies spēkā 15. oktobrī, tāpēc visiem ir laiks iepazīties ar to saturu un, ja tas nav pieņemams, meklēt kādu alternatīvu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    21.09.2015 09:29

    kur aitas, tur cirpēji. mazāk vajag ložņāt pa pornosaitiem un apšaubāmiem torentiem – tad visādi datu pārdevēji nebūs vajadzīgi…

    KKTK
    21.09.2015 10:07

    Tātad AVG nu ir Malware!

    nabukoo
    21.09.2015 10:15

    Lietoju jau kuro gadu, win “iebūvēto” un nekādu problēmu.

    nabadanga
    21.09.2015 12:04

    Citus atšujam, lai nezog datus, bet paši ievācam un tirgojam. Īpatnēja drošības izpratne :)

    Reklāma