Web Analytics
More
    Reklāma

    Rīgā notiks lielākā tehnoloģiju startup konference Baltijas valstīs “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015”

    Jaunākie raksti

    Rīgā 7.novembrī norisināsies Baltijā lielākā tehnoloģiju iesācējuzņēmumu jeb startup konference “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015”, kurā pulcēsies vairāk kā 650 jaunie uzņēmēji un tehnoloģiju talanti, eksperti un investori no Silīcija ielejas un Eiropas, lai iegūtu un dalītos ar Silīcija ielejas pieredzi un zināšanām, kas sekmētu inovācijas Baltijas reģionā.

    “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” ir viens no lielākajiem jauno tehnoloģiju iedvesmas notikumiem Baltijā, kura mērķis ir veicināt Baltijas iesācējuzņēmumu ekosistēmas attīstību, sekmēt inovatīvu un eksportspējīgu produktu ražošanu, investīciju piesaisti un jaunu sadarbības tīklu izveidi. Pēdējos trīs gadus konference notika Viļņā, kur 2014.gadā pulcēja vairāk kā 2000 dalībnieku, bet šogad tā pirmo reizi notiks Rīgā. Dalībai konferencē var reģistrēties mājas lapā www.sv2b.com

    Reklāma

    Konferences galvenā tēma ir “MONEY GOES WHERE TALENT GROWS” jeb Nauda seko talantiem, uzsverot, ka jaunie tehnoloģiju uzņēmumi strauji attīstās visā pasaulē, ne tikai Silīcija ielejā ASV, un investori ir gatavi ieguldīt jaudīgās idejās un talantīgās komandās, lai kur tās atrastos. “Izcilas kompānijas šodien rodas gan Silīcija ielejā, gan Amsterdamā un Rīgā. Noteicošais ir ideja, zināšanas un prasme pārliecināt investorus par spēju savu ideju īstenot. Ja mums tas būs, nauda sekos, neatkarīgi no tā, kur atrodamies,” uzsver Uldis Leiterts, starptautiski veiksmīgā datu vizualizācijas startup uzņēmuma “Infogr.am” dibinātājs un konferences iniciators.

    “Mums ir liels ideju potenciāls, bet būtiska ir piekļuve pasaules labākajai pieredzei un zināšanām. Konferences mērķis ir dot iespēju jaunajiem uzņēmumiem mācīties no labākajiem – dzirdēt globālus veiksmes stāstus, satikties ar investoriem un nozares kolēģiem,” Dagnija Lejiņa, “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” vadītāja. Konferencē uzstāsies desmit starptautiski pazīstami runātāji no Silīcija ielejas ASV, kā arī Baltijas reģiona veiksmes stāsti tehnoloģiju startup jomā, to vidū no kompānijām – 500 Startup club, GVA Launch Gurus, Transferwise, Ask.fm, Infogr.am un citi. Paralēli būs mentoringa pasākums jaunajiem uzņēmējiem sadarbībā ar TecHub Riga – TechHub Academy – un ideju konkurss uz lielās skatuves, kā arī investoru tikšanās ar jaunajiem uzņēmējiem.

    “Inovācijas ir ekonomikas virzītājspēks, un Latvijai ir visi priekšnoteikumi, lai kļūtu par nozīmīgu punktu startup uzņēmumu kartē pasaulē. Mums ir jaunie talanti, kas brīvi runā vairākās valodās, un nepieciešamā infrastruktūra, tostarp viens no ātrākajiem internetiem Eiropā,” pauž konferences stratēģiskā partnera Lattelecom valdes priekšsēdētājs Juris Gulbis. “Būtisks priekšnosacījums Latvijas ekonomikas konkurētspējai ir pietiekams skaits inženierzinātņu speciālistu, tādēļ nepieciešams pilnveidot izglītības sistēmu. Šai tēmai būs svarīgi pievērsties arī konferences ietvaros.”

    “Jaunas tehnoloģijas un risinājumi, jaunas idejas un jauni cilvēki, kuri izvirza drosmīgus un tālejošus mērķus, ir virzītājspēks, kas veicinās ilgtspējīgu mūsu valsts attīstību. Atbalstot šos mērķus ar efektīviem finanšu instrumentiem un pieredzējušiem mentoriem, Latvijai ir iespēja sasniegt ambiciozo mērķi kļūt par reģionālo tehnoloģiju centru, pārliecinot investorus ieguldīt tieši Baltijas reģionā,” uzsver attīstības finanšu institūcijas ALTUM valdes loceklis Juris Vaskāns.

    Jāstiprina startup ekosistēma Baltijas līmenī

    Konferences “Silicon Valley Comes to the Baltics 2015” ietvaros dienu iepriekš, 6.novembrī notiks augsta līmeņa Baltijas mēroga politikas veidotāju diskusija “Riga Venture Summit”. Samita dienaskārtību veidos Baltijas startup vides aktīvākie pārstāvji, un tajā piedalīsies vairāk kā 100 politiķi, eksperti un viedokļu līderi ar mērķi diskutēt par Baltijas tehnoloģiju jaunuzņēmumu ekosistēmas stiprināšanu.

    “Silicon Valley comes to the Baltics 2015” stratēģiskais partneris ir Lattelecom, atbalstot inovācijas Latvijā ekonomikas konkurētspējas veicināšanai. Konferences partneris ir arī “Attīstības finanšu instūcija Altum”. Tāpat savu atbalstu izteikuši Sorainen, Transferwise, Live Riga, LR Ekonomikas ministrija, kā arī TechHub Riga, Garage48, Labsoflatvia.com, SLUSH, Froont, Inspired Digital, Samsung, Microsoft, Latvijas Riska kapitāla asociācija, Latvijas Biznesa Eņģeļu tīkls, Practica Capital, Izraēlas vēstniecība Latvijā, ASV vēstniecība Latvijā, Amerikas Tirdzniecības palāta Latvijā, Kursors.lv, IR, F64 u.c. Konferenci organizē reputācijas vadības kompānija “Lejiņa & Šleiers” pēc “IDEA NOVA UAB” franšīzes.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mareks Matisons
    16.09.2015 16:18

    Pagājušajā gadā šī formāta konference Lietuvā bija patiešām lieliska un piesātināta. Lai izdodas Rīgā labāk un jaudīgāk.

    Olafsss
    26.09.2015 11:48

    Vērts vēl pieminēt, ka ir iespēja pieteikties šajā konferencē par brīvprātīgo.

    Reklāma