Web Analytics
More
    Reklāma

    Qualcomm grasās ielauzties bezpilotu lidaparātu tirgū ar Snapdragon Flight

    Jaunākie raksti

    Droni jeb bezpilotu lidaparāti ir atnākuši uz palikšanu. Protams, tiem vēl ir jātiek pāri dažādiem tiesiskiem ierobežojumi, tomēr var uzskatīt, ka kā izklaides ierīces bezpilotu lidaparāti plauks un attīstīsies. Par biznesa pusi, piegādēm un neskaitāmiem citiem bezpilotu lidaparātu pielietošanas veidiem vēl īstas skaidrības nav, jo neviens nav ticis galā ar bezpilotu lidaparātu programmēšanu, lai tie netraucētu esošos pārlidojumus ar lidmašīnām un helikopteriem.

    Qualcomm grasās iesaistīties bezpilotu lidaparātu tirgū, piedāvājot Snapdragon Flight procesoru sēriju, kas paredzēta tieši bezpilotu lidaparātu pilnīgai apkalpošanai. Snapdragon Flight ar minimāliem enerģijas tēriņiem spēs darbināt GPS lidaparāta navigācijai, attēlu apstrādi no kameras moduļa, bezvadu savienojumus un citas tehnoloģijas, kas notur lidaparātu gaisā. Snapdragon Flight būs nekas cits, kā nedaudz pielāgots Snapdragon 800 procesors.

    Reklāma

    Qualcomm plānos ir Snapdragon Flight piedāvāt par konkurētspējīgu cenu, tomēr tiek norādīts, ka Qualcomm tēmē uz bezpilotu lidaparātu tirgu, kas ir cenu kategorijā virs 1000 dolāriem. Viens no Snapdragon Flight plusiem būšot iespēja apstrādāt 4K video ar to pašu procesoru, kas notur lidaparātu gaisā. Tādējādi tiks taupīta enerģija un nepalielinās kopējais bezpilota lidaparāta svars.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Raivis Rasnačs
    14.09.2015 11:40

    Es ceru, ka šis netraucēs procesoru ražošanai. Labāk jau varēja novirzīt resursus uz Snapdragon 820/810 nepilnību un temperatūras problēmu novēršanu. Cepeškrāsnis lai atstāj Samsungam. PIetiekami daudz jau to dronu saradies, drīz būs jābaidās, ka kāds uz galvas neuzkrīt.

    Reklāma