Web Analytics
More
    Reklāma

    Kursors.lv testē iPhone 6 viltojumu

    Jaunākie raksti

    Abibas, Panasonix, Samcung un Nokla ir tikai daži no “zīmoliem”, kas jau paspējuši ieieties mūsu sarunvalodā. Lai arī šie vārdi parasti izsauc tikai smīnu, tomēr tikai retais aizdomājas, ka viltoto produktu bizness ir mērāms miljardos ASV dolāru. Mūsdienās vilto apģērbu, apavus, somiņas, rokaspulksteņus un arī elektroniku. Ja kaut kas maksā pietiekami lielu naudu, tad varam sākt meklēt kopijas un klonus. Starp citu, kādā pirms dažiem gadiem veiktā pētījumā vēstīts par viltotu elektronikas komponenšu izmantošanu ASV militārajā jomā (raķešu sistēmās, helikopteros, zemūdenēs u.c.).

    Šonedēļ medijos varēja lasīt stāstu par kādu jaunieti, kas apkrāpts nopērkot viltotu iPhone 6 viedtālruni. Stāstā minētais klons ar laipnu raidījuma Bez Tabu gādību ir nonācis Kursors.lv rīcībā. Un tas nav nekāds Xiaomi vai Meizu aparāts, kurā tiek kopētas iPhone dizaina nianses. Tā ir brutāla un bezceremoniju iPhone 6 kopija no iepakojuma, līdz pašai ierīcei un tās programmatūrai. Ar interesi to izpētīšu, lai pamēģinātu saprast cik tuva oriģinālā iPhone kopija ir šī ierīce un sagatavošu padomus kā nākotnē izvairīties no līdzīgiem krāpšanas gadījumiem. Uzreiz gan norādu, ka esmu pret šādu kopiju izveidi, pārdošanu un lietošanu. Šādas ierīces var pirkt, lai paākstītos ballītēs, taču ja ko tādu izvēlas kā oriģināla iPhone aizvietotāju, tad būtu jāapdomā vizīte pie kāda laba galvas ārsta, kas palīdzēs tikt galā ar mazvērtības kompleksiem.

    Reklāma

    Iepakojums un ierīces korpusa uzbūve

    Saņemam klonu un pirmais iespaids ir tīri intriģējošs. Telefons iepakots kastītē, kas izskatās ļoti līdzīga tai, kādā tiek iepakoti oriģinālie iPhone. Uzraksti šķiet tādi paši un sadrukāti vai salīmēti pareizajās vietās. Apskatam kastītes aizmuguri un redzam, ka tajā jābūt zelta krāsas iPhone 6 ar 64 GB iebūvēto atmiņu. Atveram kasti un tur redzam pelēku ierīci. Savādi, ka šo “sīkumu” nepamanīja nelaimīgais klona pircējs. Ja papētam vairāk un ieklabinam uz kastītes norādīto sērijas numuru Apple atbalsta un apkopes tīmekļa vietnē, tad redzēsim, ka konkrētais sērijas numurs pieder kādam iPhone 5.

    Redzam, ka sērijas numurs pieder pavisam citai ierīcei
    Redzam, ka sērijas numurs pieder pavisam citai ierīcei

    Ja telefona pārdevējs nebūtu sajaucis kastītes, tad sērijas numura pārbaude varētu arī nepalīdzēt. Ja Apple atbalsta lapā ierakstīsim to sērijas numuru, ko iestatījumu sadaļā rāda pats telefons, tad saņemsim informāciju, ka tas tik tiešām pieder iPhone 6 un ka tam vēl pat ir garantija. Protams, aiznesot šādu telefonu uz Apple veikalu, mūs sagaidīs vilšanās un varbūt kāds nožēlas pilns skatiens.

    2015-09-13_1737
    Ļaundari telefonā ir ierakstījuši kāda cita iPhone 6 sērijas numuru

    Kā pēdējo mēģinājumu var izmantot Apple rīku ar ko pārbaudīsim vai telefons ir nobloķēts. Hm, interesanti. Te rakstīts, ka sērijas numurs piešķirts iPhone 6, taču attēlā ir iPhone 5c. Aizdomīgi!

    2015-09-13_1852

    Man pie rokas mājās nav iPhone 6, tāpēc atļaušos salīdzinājumu veikt ar iPhone 6 Plus. Ņemu talkā oriģinālā iPhone kastīti un uzreiz var redzēt, ka klonam uz kastītes vāka ir ačgārni iestrādāts ierīces silueta izspiedums. Bildē varbūt tas nav redzams, bet oriģinālā iPhone iepakojumam (kaste augšā) mājas pogas iespiedums ir kreisajā pusē.

    DSC09556

    Pašā kastītē viss izskatās pieklājīgi un kastītes apakšdaļa pat lēnām izslīd uz leju kā esam to redzējuši izpakojot oriģinālos iPhone. Instrukciju lokalizācijai uzmanību nepievēršam, taču var redzēt, ka tās veidotas no krietni nekvalitatīvāka papīra un šķiet neuzmanīgi sagrieztas/noplēstas. Zem papīriem redzam lādētāju, datu kabeli un austiņas. Manu interesi uzreiz piesaistīja lādētāja spraudnis, jo šāda dizaina kubiņi ir ASV pirktiem lādētājiem (par citiem reģioniem nezinu). Eiropā pirktiem Apple mobilajiem produktiem lādētājs ir lielāks un plakanāks. Datu kabelis vismaz vizuāli šķiet tāds kādam tam ir jābūt un intereses pēc pamēģināju ar to palādēt oriģinālo iPhone. Āha, telefons uzreiz sāka lamāties, ka aksesuārs nav sertificēts un visdrīzāk nedarbosies stabili. Oriģinālo iPhone ar to uzlādēt nevar. Klonu tas gan lādēja, tāpat kā oriģinālā iPhone lādētājs.

    DSC09555

    Ar austiņām jau ir interesantāk, jo tās jau vizuāli šķiet aizdomīgas. Pa kreisi viltotās austiņas, bet pa labi oriģināls. No priekšpuses kārbiņas izskatās vienādas, bet no aizmugures gan redzam, ka oriģinālajam iPhone austiņu kārbiņu rotā Apple logo. Ņemam laukā klona austiņas un redzam, ka tām jau ir ieplīsis vads. Īstajām austiņām tas parasti notiek pēc kāda laiciņa aktīvas lietošanas. Klona austiņas praktiski neskan (iespējams pie vainas vizuāli redzamais vada bojājums) un skaļuma regulators nedarbojas ne pie viena telefona.

    DSC09552

    Kopumā jāsaka, ka klona iepakojums ir nostrādāts diezgan augstā līmenī un es domāju, ka vidusmēra cilvēks pat nepateiks atšķirību. OK, tagad laiks ķerties pie paša telefona apskates.

    Paņemam telefonu rokā un redzam, ka ierīce tik tiešām ir vizuāli ļoti līdzīga oriģinālajam iPhone (ja neskaita aizdomīgi gaišo displeju). Aiznesu to uz virtuvi nosvērt un atgriezos ar secinājumu, ka tā sver aptuveni tos pašu 130 gramus, kas ir arī oriģinālā iPhone 6 svars. Tomēr uzmanīgi aplūkojot klonu, var just, ka tas nespēj radīt pamatīgi uzbūvēta produkta sajūtu. Aizmugurējais vāciņš nav tik gluds (slidens) kā oriģinālajam iPhone un plastmasas elementu ielaidumi korpusā nav iestrādāti tik precīzi. Atšķirības ir smalkās detaļās un man šķiet, ka vairums cilvēku pat nespēs uzreiz pateikt, ka tas nav oriģināls. Varbūt būs sajūta, ka kaut kas nav riktīgi un tādā gadījumā labāk uzreiz šādam produktam iet ar līkumu. Jo lielāku, jo labāk.

    Piemēram, varam redzēt, ka augšpusē novietotajam klonam ir tumšākas skrūves ap lādēšanas pieslēgvietu un tajā nav iestrādāts metāla ietvars. Tāpat arī austiņu pieslēgvieta šķiet “prastāk” uzbūvēta, proti, nav uzmanīgi izstrādāta ar plastmasu. Interesantāk ir ar pirkstu nospiedumu sensoru. Jau uzreiz pēc taustes var sajust, ka klonam mājas poga ir kaut kāda dziļāk iegremdēta. Pamatīgāk izpētot tās darbību, secinu, ka tā ir ne tikai spiežama, bet arī spēj uztvert pieskārienus. Devos uz iestatījumu sadaļu un izgāju cauri pirkstu nospieduma pievienošanas procedūrai. Nobloķēju telefonu un pamēģināju to atbloķēt izmantojot citu pirkstu. Tiku iekšā. OK, tātad nekāda pirkstu nospiedumu atpazīšana te nedarbojas. Toties ir nokopēta Reachability fukcija, kas ekrānu paslidina uz leju, ja divreiz pieskaramies mājas pogai. Malači!

    DSC09558

    Šķiet, ka klonam kamera ir kaut kur dziļāk iegremdēta. Tāpat prastāk nostrādāts zibspuldzes stikliņš un mikrofona atvere. Tomēr tās ir patiešām smalkas detaļas, ko pamanīsim tikai tad, ja blakus būs īsts iPhone.

    DSC09564

    Es neesmu daudz darbojies ar iPhone kloniem un pēdējo reizi kad tādu pirms vairākiem gadiem redzēju, uzreiz bija skaidrs, ka tas ne tuvu nav oriģināls. Taču šoreiz man jāsaka, ka kopija vismaz vizuāli šķiet ļoti līdzīga īstajam iPhone un es ticu, ka radot steidzamības sajūtu ļaundaris to var “iesmērēt” nelaimīgajam pircējam, kas tikai mājās atklās, ka ierīce ir kopija. Ļaundaris pa šo laiku jau būs gabalā.

    Programmatūra

    Skaidrs, ka uz viltotiem iPhone kloniem mums neredzēt iOS, tomēr kā pats noskaidroju, tad mūsdienās Android var tik ļoti pielāgot, ka nezinātājs to vizuāli neatšķirs no iOS. Arī ieslēdzot telefonu nemana ne smakas no Android. Kad klons ir ieslēdzies, pamanīsim, ka ierīces jau tā aizdomīgais displejs ir apveltīts ar zemāku izšķirtspēju nekā oriģinālā iPhone 6. Pēc ekrānšāviņu izmēra secinu, ka klons aprīkots ar tīri nesliktu 540 × 960 pikseļu izšķirtspējas displeju, kamēr īstajam iPhone 6 ir 4.7 collu displejs ar 750 x 1334 pikseļu izšķirtspēju. Tātad, klona displejs šķiet graudains un īstam iPhone 6 tādām sūdzībām nebūtu jābūt. Slēgekrāns, mājas ekrāns (pulksteņa lietotnes ikonai pat kustas sekunžu rādītājs) un iestatījumu sadaļa vizuāli patiešām atgādina iPhone atrodamās.

    Screenshot_2015-09-13-12-30-38 Screenshot_2009-01-08-07-44-16 Screenshot_2015-09-13-12-37-34

    Interesanti, ka praktiski visas telefonā iekļautās ikonas atver attiecīgo lietotņu kopijas un vietās, kas nav nokopējamas, telefons nereaģē. Nopietnāk pabakstoties pa ierīci, atradīsim iPhone neraksturīgas nenostrādātas nianses. Piemēram, iBooks vietā klons mums mēģina “iesmērēt” Aldiko e-grāmatu lasītāju. Apple Maps vietā savukārt atradīsim Google kartes. Tāpat arī tīmekļa pārlūks izskatās ļoti līdzīgi Safari, kas darbojas uz iOS ierīcēm. Pat App Store mēģināts nokopēt un izvēloties kādu no tur redzamajām lietotnēm, tiks uzstādīta līdzvērtīga Android lietotne.

    Pamēģināju klonā ielikt SIM karti un secināju, ka telefons spēj nosūtīt SMS, kā arī veikt un saņemt zvanus. Balss sakaru kvalitāte nebija pārlieku slikta, tomēr telefonam bija problēmas ar signāla uztveramību. Tāpat arī jūtami ātri izlādējās tā baterija.

    Screenshot_2015-09-13-12-31-41 Screenshot_2015-09-13-12-45-26 Screenshot_2015-09-13-12-31-07

    Screenshot_2015-09-13-12-34-52 Screenshot_2015-09-13-12-36-25 Screenshot_2015-09-13-12-43-17

    Amizanti lūkoties, ka šajā klonā ir nokopēts pat Siri balss asistents. Iestatījumu sadaļā ir attiecīgā sadaļa un ieslēdzot to, telefons tik tiešām palaiž kaut kādu Siri klonu, kas pat spēj kaut ko atrast. Iespaidīgi!

    Screenshot_2015-09-13-17-48-03 Screenshot_2015-09-13-17-46-30 Screenshot_2015-09-13-17-47-32

    Ja uzmanīgi paklikšķinās pa telefonu un zina ko meklēt, tad visai drīz atradīsim norādes uz Android klātesamību ierīcē. Starp citu, ierīcei nav 64 GB atmiņa kā mums mēģina iestāstīt iepakojums un pat iestatījumu sadaļa. Pieslēdzot pie datora, redzēsim, ka pieejami vien pāris gigabaiti brīvas vietas un arī iTunes neatrod šo ierīci. Tā, starp citu, ir viena no galvenajām norādēm uz to, ka tas nav īsts iPhone.

    Screenshot_2015-09-13-12-40-57 Screenshot_2015-09-13-12-42-14 Screenshot_2015-09-13-12-42-32

    Klasisks Android skats – kaut kas uzkaras. Tāpat arī klona saskarne nedarbojas tik plūdeni kā tiek sagaidīts no iPhone. Svaigi nonullēti dažu gadu svaiguma iPhone nebremzē.

    Screenshot_2015-09-13-10-20-23

    Arī kameras lietotne atgādina to, kas atrodama īstā iPhone. Nokopēts patiešām uz goda. Zemāk arī ar šo klonu uzņemtas fotogrāfijas piemērs. Spiežam uz tās virsū un redzēsim, ka kvalitāte manāmi pieklibo. Īsts iPhone 6 spēj uzņemt krietni augstākas kvalitātes attēlus.

    Screenshot_2015-09-13-12-32-44

    IMG_20150913_123233
    Spied uz attēla, lai redzētu to oriģinālā izmērā

    Jāsaka, ka tik nostrādātu iPhone 6 kopiju es nebiju gaidījis. Nu es saprotu, ka neuzmanīgus pircējus ar šādiem kloniem var apkrāpt. Galvenais radīt steidzamības sajūtu, ka tik zema cena ir ekskluzīvs piedāvājums, kas nebūs mūžīgs, fiksi pārdot ierīci un zust lapās. Telefons vizuāli izskatās īsts, tas darbojas un pienācīgā kvalitātē nostrādātas pat vairākas iOS platformai unikālas funkcijas, piemēram, Siri balss asistents. Tomēr (par laimi) telefonā var aizklikšķināties arī līdz ekrāniem, kur uzreiz skaidrs, ka tas darbojas ar Android, tātad ierīce ir klons. Tāpat šo klonu var atpazīt, ja pie rokas ir īsts iPhone ar ko var salīdzināt.

    Kā neiegrābties uz viltotu iPhone?

    Visupirms, būtu pamatīgi jāapdomā vai iegādāties iPhone “no rokām”. Ja tomēr šķiet, ka tā ir laba doma, tad būtu jāizvairās no aizdomīgi lētu cenu piedāvājumiem. Brīnumi notiek tikai pasakās, bet reālajā pasaulē tie ļoti viegli pārvēršas vilšanās momentos. Tāpat jāizvairās no aizdomīgiem un nervoziem pārdevējiem. Ja viņš tevi steidzina pieņemt lēmumu, tad labāk laicīgi šķirties un netapt par kārtējo apkrāpto dvēseli. Kā noskaidrojām, tad neko nelīdzēs tas, ka pārdevēju nofotografēsi. Policija nepalīdzēs, pats vien vainīgs.

    Ja tik un tā gribam tikt pie lietota iPhone, tad uzmanīgi izpētam iepakojumu un salīdzinam uz tā uzdrukāto informāciju (īpaši sērijas numuru) ar to, kas ir iekšā telefonā. Pārdevējam ir jāspēj nonullēt ierīce, lai tajā nepaliek sveši Apple ID un potenciāli nenobloķē mums pieeju telefonam. Apple gan piedāvā rīku ar ko var pārbudīt vai ierīce nav zagta/nobloķēta. Nekautrējamies to izmantot un ja pārdevējs iebilst, ejam prom. Ja pie rokas ir dators ar iTunes programmu un tā noskatīto telefonu nespēj atpazīt, ejam prom.

    Ja iPhone iepriekš nav lietots un nav skaidrs kā tam ir jāizskatās un jādarbojas, tad var uz brīdi aizņemties no kāda paziņas oriģinālu, lai pērkot var salīdzināt ar to. Ja šķiet, ka noskatītais telefons šķiet kaut kāds aizdomīgs un izskatās šķībs, ar kļūdām, tad visdrīzāk kaut kas nav labi un labāk iet tam ar līkumu. Tāpat var ieiet kādā Apple izplatītāja veikalā (vai operatora veikalā), tur pārdevējiem noteikti būs trenēta acs, lai atšķirtu kopiju.

    Esiet uzmanīgi un ne apzinātā, ne neapzinātā veidā nepērciet viltojumus. Ar to jūs nodarīsiet postu gan sev, gan tiem, kas izstrādā oriģinālus.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    63 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Harijs Tērauds
    13.09.2015 20:47

    Cik maksāja tas klons?

    13.09.2015 20:59

    Krāpnieks nabaga puisim to pārdeva par 300 eiro. Internetā manīju, ka šādu klonu cenas sākas no aptuveni 150 ASV dolāriem.

    Ksspars Lccis
    13.09.2015 21:34

    mantkārība. viens no 7 nāves grēkiem.

    Mahmuds
    13.09.2015 21:37

    Gadu atpakaļ man Liepājā caur sludinājumu mēģināja notirgot ļoti kvalitatīvu Samsung Galaxy S5 klonu. Atkodu pēc tā, ka pirkstu nospiedumu sensors atļāva piekļuvi ar jebkuru pirkstu, kameras attēliem maksimālo izšķirtspēju varēju uzstādīt atbilstoši 3,2 MP (aizdomas radās, kad redzēju, ka bildes izmērs ir vien 1,5 MB). Kā arī tālrunī bija uzstādīta Antutu versija 3.4, kura it kā uzrādīja ap 40000 “papagaiļu”, bet apdeitēties uz jaunāko uz to brīdi, 5.1 versiju, neļāvās. Parunājot ar pārdevēju, sapratu, ka viņš pats līdz pēdējam brīdim nenojauta, ka tas ir klons. Kad jautāju, kādēļ pārdod, sūdzējās, ka baterija maz turot.

    Madars
    13.09.2015 21:42

    Vai iPhone ir statusa izrādīšanas priekšmets? Pietiekami lēts lai ne uz kādu pārticību nenorādītu… Katrs students tādam var sakrāt vai paņemt LMT kā mazcenas, tādēļ piebilde par mazvērtības kompleksiem nav vietā.

    13.09.2015 21:45
    Reply to  Madars

    Nu kā to ņem. Es iPhone nesauktu nedz par statusa, nedz luksusa ierīci, tomēr piekritīsi taču, ka >700 eiro par svaigāko iPhone modeli samaksāt var ne kurš katrs. Un nevajag arī. Tāpēc saprotu, ka varētu būt diezgan liels vilinājums iegūt šī produkta kopiju par puscenu vai pat vēl lētāk un tādējādi gūt kaut mānīgu, bet apmierinājumu, ka lieto kaut ko, kas vismaz pa gabalu izskatās pēc iPhone. Domāju, ka līdzīgs funktieris strādā arī tiem cilvēkiem, kas apzināti pērk viltotas somiņas vai rokaspulksteņus.

    Maris Laudams
    13.09.2015 22:56

    Nedomāju, ka uz telefoniem darbojas tas pats princips, kas uz somiņām un citiem štruntiem. Ar telefonu ir ne tikai jāzīmējas, bet ar to jāveic arī citas darbības. Viltots telefons nevar nodrošināt pozitīvu pieredzi.

    13.09.2015 22:57
    Reply to  Maris Laudams

    Zini, šis klons darbojas ne sliktāk kā vairums Android lētuču.

    Maris Laudams
    13.09.2015 22:59

    Cilvēks nepērk viltotu iphone, lai mērītos ar lēto Android lietotājiem.
    Lētā gala Android nav pozitīva pieredze (ar dažiem izņēmumiem)

    Krotow
    14.09.2015 11:47

    Tieksme izrādīt citiem savu veiksmi, svarīgumu u.tml. ir cilvēka neatņemama sastāvdaļa. Pieņem to par esošu faktu. Atšķiras tikai izpausmes veids. Piemēram, tu izveidoji Latvijā labi pazīstamu tehnoloģiju blogu – profit, Citam nav ideju, taču pazīmēties gribas tāpat. Tie, kuriem mērķa sasniegšanai visi līdzekļi labi, spalvu spodrināšanas nolūkā ķeras arī pie viltojumiem. Un ja viltojums ļauj ballītē nocopēt zaķi, kurai interesē galvenokārt partnera ārējais statuss, tad jau darījums bijis veiksmīgs :) Tāpēc viltojumu tirgus ir un būs.

    Filips
    13.09.2015 22:02

    Par pulksteņiem bija sauklis: Fake watches are for fake people. Gribētu
    apgalvot, ka visas viltotās preces ir for fake people.

    Valdis
    13.09.2015 22:33

    Šodien ienāca spams:
    iPhone 5s = 140$
    Samsung s6 = 190$
    MacBook PRO = 350$
    All of them are 100% new

    Maris Laudams
    13.09.2015 22:57

    Kristaps pat tekstā par viltotu iphone spēs nokritizēt Android.

    13.09.2015 22:59
    Reply to  Maris Laudams

    Es nekritizēju. Es saku kā ir :)

    Maris Laudams
    13.09.2015 23:01

    Mana pieredze ar Android ir daudz pozitīvāka kā pieredze ar ios, bet atšķirībā no slavena Latvijas blogera to nepieminu ikvienā rakstā par ios.

    13.09.2015 23:04
    Reply to  Maris Laudams

    Man prieks, ka Tev ir pozitīva pieredze ar konkrēto platformu. Galu galā tehnoloģijām ir jākalpo mums par labu nevis otrādi.

    Maris Laudams
    13.09.2015 23:07

    Ja tā būtu. Tehnoloģijas mums nekalpo, tās padara mūs par vergiem un mēs tam labprātīgi ļaujamies.

    Krotow
    14.09.2015 11:34
    Reply to  Maris Laudams

    Rakstā bija aprakstīta iOS viltojuma atšķirība no oriģinālā iOS. Android kritiku te neredzu. Lētie Android aparāti tiešām izskatās un darbojas lēti – to saku ka sens un joprojām esošs Android lietotājs. Taču OS tur nav pie vainas.

    Maris Laudams
    13.09.2015 23:04

    Šādu viltojumu ražotājiem un tirgotājiem ir jānocērt labā roka.

    Krotow
    14.09.2015 11:35
    Reply to  Maris Laudams

    No otras puses viņi dažam labam Āzijas jaunietim aiztaupa atvadīšanos no nieres.

    deni2s
    14.09.2015 00:27

    Man iekrita acīs tas “DIALLING” zvanīšanas skatā. Oriģinālā ir “Calling mobile”.

    nabukoo
    14.09.2015 08:33

    Klasisks Iphone īpašnieka skats bankā – nepietiek naudas pirkumam. :D

    x
    14.09.2015 09:00

    pašam eplam kvalitatīvi viltojumi ir izdevīgi, jo cilvēki, baidoties apdedzināties ar viltojumu, centīsies tomēr sakrāt jaunam.
    varbūt kāds uztaisīs biznesiņu uz garantēti oriģinālu aifonu tirdzniecības – viens nodod veco tirgošanai un vietā ņem jaunu, cits nopērk lietoto bet īsto.

    14.09.2015 09:06
    Reply to  x

    Neizklausās loģiski. Jau eksistē oriģinālu iPhone tirdzniecības bizness – tos var iegādāties Apple veikalos, pie autorizētajiem izplatītājiem un sadarbības operatoriem. Ja runājam par iPhone maiņu, tad līdz ar jaunajiem iPhone 6s, ASV Apple ir palaidis jaunu finansēšanas kampaņu – maksā noteiktu mēneša maksu un visu laiku lieto jaunāko iPhone modeli. Tāpēc īsti nesapratu kāds Apple labums no viltojumiem. Manuprāt, nekāda.

    x
    14.09.2015 11:38

    ASV nav visa pasaule un joprojām ir lērums pre-6s aifonu, kas gaidīt gaida līdz nonāks jauno īpašnieku no satraukuma iesvīdušajās rokās. Un neba visa pirks ar līgumu, ir cilvēki kas grib samaksāt savus pāris simtus un lietot neatkarīgi no operatora iegribām.

    Krotow
    14.09.2015 11:37
    Reply to  x

    Nav jau uzreiz jāņem pats jaunākais modelis. Ja ļoti gribas, taču maks netur, tikpat labi var paņemt mazlietotu aparātu no kāda, kurš nopircis pēdejo modeli un tapēc pārdod iepriekšējo.

    ProxyFromDeep
    15.09.2015 01:05
    Reply to  x

    Patiesībā “problēma” ir pavisam triviāla :
    Rakstā jau pieminētais daudzmiljardu viltojumu bizness . nauda “nesmird”
    Kāds to viltojumu pērk wanna-be statusa apliecinājumam , kāds deļ nezināšanas utt.
    ( katram taču ir kāds paziņa kurš pliks un nabags bet sabiedrībā “pirksti gaisā” , vai žanra klasika x5 džips , lisas riepas , pildamies par 3eur un vakariņās roltons . toties “IR X5” )
    Visu izšķir nauda , jeb tās neesamība .
    šeku , ja kādam ir vēlme lasīt krieviski , neliels tēlains stāsts par to , ka patiesībā viss ir savādāk nekā patiesībā : http://cathay-stray.livejournal.com/138550.html

    Raivis Rasnačs
    14.09.2015 09:09

    Visu cieņu ķīniešiem par apņēmību. Kā šim ar ekrāna stiklu? Kādreiz tā bija ķīnīzeru vājā vieta – ekrānu sedz visparastākais stikls, kuram pat neliels kritiens dara galu. Bet redzot šādas baismīgi nekvalitatīvas kopijas, varam pārliecināties, cik labi ir uzbūvēts un nostrādāts īstais iPhone. “Klasisks Android skats – kaut kas uzkaras”, šādas frāzes vēl vairāk nostiprina manu nepatiku pret to blusu perēkli.

    Purvavelns
    14.09.2015 09:54

    “blusu perēķlus” šajā gadījumā rada Kristapa centība. Ja nav līkas rokas un drusku zaļganas smadzenes, tad, pērkot normāla līmeņa Android tālruņus, nepiedzīvosi “klasisko Android skatu”. Šo stereotipu kultivētāji laikam a) regulāri pērk lētus mēslus b) piebāž tos ar nevajadzīgiem un bremzējošiem mēsliem (lasi – vīrusu ķērāji, optimizētāji, launčeri, ikonu pakas utt) c) ir iVergi, kas pēdējo androīdu ir turējuši rokā pirms pieciem gadiem. Tirgū ir pietiekami daudz kvalitatīvu izstrādājumu, kas kvalitātes ziņā neatpaliek, bet dzāķārt pat pārsniedz aifonus (par dizainu nerunāsim – kameras izbīdījums un pelēkās joslas ir vnk pretīgas). Vai pats esi pamēģinājis nolikt blakus un pārbaudīt ātrdarbību, plūdenumu un citas lietas?

    14.09.2015 10:05
    Reply to  Purvavelns

    Ha ha, un kurā kategorijā liksi mani? :)

    Purvavelns
    14.09.2015 10:09

    neapvainosies? 50% statuss, 40% apmierinājums par to ko piedāvā OS “as it is” (nu Tev vnk nevajag foršas fīčas – widžetus, piem sweds, tiešos kontaktus uz ekrāna utt) un 10% slikta pieredze ar androīdiem.

    14.09.2015 10:39
    Reply to  Purvavelns

    Ak, jel. Paldies, ka esi tik sliktās domās par mani :) Tā kā man nepatīk, ka tiek tiražēta nepatiesa informācija par mani, tad atkārtošos kārtējo reizi. Diendienā testējot mobilās ierīces nu jau vairāk nekā piecus gadus, tik tiešām esmu noguris no to pielāgošanas un “ierobežotais” iOS man ir kā svaiga gaisa malks. Pāris pēdējie mēneši ar iPhone 6 Plus beidzot ir nesuši ilgi gaidīto mieru un ļauj atpūsties līdz nākamajam brīdim, kad atkal sagribēsies urķēties. Tad noteikti atkal nopirkšu kādu OnePlus telefonu vai kaut ko no Xiaomi (ja jau visi tādā starā par tiem aparātiem). Un es nekad un ne uz viena telefona neesmu aizrāvies ar logrīkiem un pavisam noteikti man nav nepieciešama iespēja uz ekrāna iznest kontaktus. Es vispār telefonā turu pašu aplikāciju minimumu, tumšu ekrāntapeti un pēdējos gadus 7 pat nelietoju zvanu toņus. Man telefons ir zvaniem, e-pastam, ziņu lasīšanai un soc. tīkliem. Bet tie ir tikai mani lietošanas paradumi, kas nav jattiecina uz citiem cilvēkiem. Man patiešām patīk skatīties kā Android attīstās no pašiem tā pirmsākumiem līdz šim brīdim, kad nu tā ir pasaulē lielākā mobilā operētājsistēma. Google ir milzu izaicinājums izganīt ražotāju baru (kas katrs cenšas savus produktus kaut kā izcelt uz konkurentu fona) un tāpēc… Read more »

    Mr. Johnson
    14.09.2015 11:50

    Fakts ir tāds, ka Android lētais gals ir galīgi garām. Toties iPhone dalīts ar 2 cenā esošie Android ir ļoti OK plus vienkārši manipulējama sistēma, root, trešo personu aplikācijas utt.. Pats lietoju S G S5 901F ar SimpleGX ROM (LP). Paņemu rokās iPhone – pilnīgs s. Mēģināju atrast kaut ko līdzīgu kā Avast anti theft for root (slēpta izsekošanas lietotne, ko zaglis nevar novākt bez īpašām zināšanām), neko nevarēju atrast. Tagad pasakiet, kā normāls uzņēmums var izmantot iPhone, ja pastāv drošības riski (laupīšana un nolaupīšana) vadības darbiniekiem.

    14.09.2015 13:28
    Reply to  Mr. Johnson

    Em, ar iebūvētajiem drošības risinājumiem? Uzliec ekrānam paroli un lai kāds pamēģina tai tikt garām.

    ProxyFromDeep
    15.09.2015 00:00

    ios7 ar 100usd vērtu “spaidītāju” – bez problēmām .
    pirmajiem ios8 – tāpat . par svaigākajiem 8.4 un 8.4.1 gan nezinu

    15.09.2015 00:05
    Reply to  ProxyFromDeep

    Un ja ielikts ķeksis, ka jādzēš dati pēc 10 neveiksmīgiem minējumiem? Vispār es neesmu pētījis, bet man šķiet, ka iOS ir arī kaut kādi nopietnāki ierīču pārvaldīšanas rīki par iCloud.com. Kā nekā tos tomēr izmanto uzņēmumos, kur par drošību jādomā.

    ProxyFromDeep
    15.09.2015 00:22

    par tāda ķekša esamību nezinu , kā arī nav nekur manīts . saspaidot nepareizi tikai klasiskais “mēģini vēlreiz pēc xxxx minūtēm/stundām/dienām..”
    ķīniešu “spaidītājs” kautkā to visu apmāna . tiesa jaunajās versijās tas vairs nedarbojas ( ja nemaldos šamajiem problēmas sākās ae 8.1.2 )

    ja vērtē no aparātdrošibas viedokļa icloud protams ir līmenī , tāpat kā BB os10 daži jaunie Sony ar bootloader-aktivizācijas loku un vēl daži labi androīdi ( atsevišķu ražotāju , atsevišķi modeļi ) .
    Bet . nekas jau nestāv uz vietas . “strādā” gan Melnās cepures gan Baltās . un arī “Lielais brālis” :D

    15.09.2015 00:27
    Reply to  ProxyFromDeep

    Es runāju par šo ķeksi. Ārpus korporatīvās vides ar to pavisam noteikti būtu jāpietiek. Lai gan, slēgekrāna parole var arī būt sarežģītāka nekā četru ciparu kombinācija.

    ProxyFromDeep
    15.09.2015 00:41

    kad būs kāds dzīvs, mūsdienīgs iphone pa rokai – papētīšu .

    Uldis M.
    16.09.2015 12:56

    Jā, iestādēm un uzņēmumiem kur drošība ir augstā līmenī ir pieejamas speciālas kriptēšanas aplikācijas kriptētai saziņai. un tās nav brīvi novelkamas App Storē, bet ir pieejamas Apple telefoniem. Ir bijusi darīšana ar tādām.

    Purvavelns
    14.09.2015 12:32

    nu nē, esmu dizgan labās domās, citādi sen būtu atmetis ar roku. Taisnība, aifonā nepaurķēsies, bet kas Tev liek urķēties pa androīdu? Tas, ka ir tāda iespēja? Redz, piemēram, saki, ka Tev nevajag uz ekrāna iznest kontaktus. Varbūt, bet varbūt tāpēc, ka Kupertīnas onkulis līdz šim teica, ka i nevajag. A man šī fīča patīk vēl kopš simbiana laikiem. Un gess vot! Jaunajā aifonā, urā, kāds tehnoloģiju sasniegums! – paturot uz klausules ilgāk tev izleks biežāk zvanītie kontakti. COOL, ne? Tu saproti uz kurieni es klanu? Tiešā tekstā paskaidrošu: patīk vai Tev tas nepatīk, bet tavi (ka es domāju Tevi, rakstu ar lielo burtu, kad vispārinu – ar mazo, lai nav jābožas pēc tam :D) paradumi un domāšanas paradigmas tiek smalki vadītas. Skaidrs, ka piecus gadus testē un apraksti ierīcas, bet es arī piecus gadus lasu ko Tu raksti :D Un tagad testa jautājums Tev (according to Tims Kuks) vai 6tais aifons ir vai nav visu laiku labākais smārtfons??? :D :D :D

    14.09.2015 13:06
    Reply to  Purvavelns

    Ar urķēšanos es biju domājis Tavus izteikumus, ka arī Android telefonus var sakonfigurēt, lai tie darbojas maksimāli ātri un plūdeni. Tas ir tas, ko es nevēlos darīt ar jaunu ierīci. Es gribu, lai tā darbojas labi ne tikai pirmo reizi ieslēdzot, bet arī pēc 3 un 12 mēnešiem. Kas attiecas uz fīčām, tad nav arī tā, ka man nav simpātiju pret Android pasaulei tuvām lietām. Man, piemēram, patīk, ka Samsung telefonos var no kontaktu saraksta veikt zvanu vai nosūtīt ziņojumu paslidinot pa labi vai pa kreisi pa tā vārdu. Jaunajam Huawei Mate S ir feini, ka paslidinot pa pirkstu nospiedumu lasītāju var atvērt paziņojumu joslu, bet paturot ilgāk pirkstu uz lasītāja kameras lietotnē, tiks uzņemts attēls. Tās ir tikai dažas no ļoti prātīgām un praktiskām fīčām, ko varētu gribēt telefonā. Tomēr, ja man ir jāizvēlas vai nu šādas fīčas, vai stabila ierīces darbība, es izvēlos otro. Šāda izvēle man bija arī lietojot OnePlus One. Iesākumā tas bija ar Cyanogen, kas ir mega funkcionāls, bet brīžiem kaut kas nogļuko. Pēc kāda laika uzliku Oxygen OS, kas ir totāli pliks Android bez gandrīz nekādām papildus fīčām un biju priecīgs, ka nu beidzot telefons darbojas mega ātri un stabili. Ticu, ka būs cilvēki,… Read more »

    Purvavelns
    14.09.2015 13:17

    bet Tims tak teica, ka 6 ir visu laiku labākais smārtfons :D EVER. Tātad – iekodēja :D Bet ja nopietni – tad iOS ir pliks OS bez jebkādām papildus fīčām – tāpēc tas darbojas stabili un ātri. Un bez patiesi īsta multitaskinga, kas bremzē androīdu un nav vajadzīgs 99% parasto lietotāju. Tā viš i.

    15.09.2015 00:28
    Reply to  Purvavelns

    Nav jātic pilnīgi visam, ko saka Tims vai kādas citas mega korporācijas vadītājs :)

    Kristaps Vuškāns
    14.09.2015 10:52

    Paldies par rakstu! Varu piebilst, ka ar rafinētu krāpnieku, kas savas iemaņas slīpē gadu gadiem, pie tam likuma gādībā, ne katrs tiktu galā, lai arī dzīvē nekad pat uz feikajām lupatām nebiju iekritis, šis trāpīja uz īstajām notīm, stāsts bija sasodīti reāls. Nav jau vairs lielas nozīmes, bet šajā krāpniecības gadījumā ļoti iespējam tika izmantots īstais aparāts, lai ieinteresētu, jo apmaiņas brīdī es otrreiz nepārbaudīju un par apmaiņu iedomājos pēc krietna laika. Neticiet pārāk pārliecinātiem stāstiem, jo īsti cilvēki mēdz pārteikties, kaste, čeks un pat lādētājs iepakojumā, nu nē!

    14.09.2015 10:56

    Bet tad kādas atziņas no šī atgadījuma esi guvis? Kā rīkoties un kā nerīkoties, lai tas neatgadās ar citiem?

    Krotow
    14.09.2015 11:40

    Ja satiksi to tipu vēlreiz, piedāvā viņam viltoto verķi apēst.

    Artis
    14.09.2015 10:53
    Reply to  Purvavelns

    Mani pēdējie Android telefoni bija HTC Incredible S, ASUS Padfone 1st gen, Nexus 4, Nexus 5. Visi bez jebkādiem papildus nevajadzīgiem mēsliem un visiem līda ārā problēmas… HTC pēc kārtējā Android update palika nelietojami lēns, ar ASUS tieši tas pats, Nexus 4 un Nexus 5 pēc Android 5.0 piedzīvoja smagus kameras krašus (nelīdzēja pat update 5.1.1). Ar visiem šiem aparātiem bija OK, bet ar laiku sāka pievilt… Nekādi restarti un factory reset nepalīdzēja. Ražotāju atbalsts vai nu nebija vispār, vai arī tika saņemtas plikas atbildes, ka tā tas ir un mēs pie tā strādājam… Vēl mājās turu Nexus 7, kas vēl darbojas un kaut kur mētājas PadFone planšetes režīmā. Sauc mani par Apple fanboju, bet kopš iPhone 6+ iegādes, par Android vairs dzirdēt negribas.

    x
    14.09.2015 11:26
    Reply to  Artis

    Dīvaini gan. Bērnam pirktā lētā ķīniešu 40latu planšete iet rūkdama. Spēles nebremzē, izņemot vienu kurai gan tas izskatās pēc softa problēmas jo nekādas grafikas tur tā īsti nav. Pa šiem gadiem baterija kļuvusi pavisam švaka, bet viss pārējais ir OK. Nav sasaisties ar online servisiem, varbūt tur tā vaina.

    Ideja androīdam ir laba, bet pārliekā integrācija ar identitāti un online servisiem plus ražotāju privātā attieksme pret apdeitiem mani padarījušas imūnu pret androīdu. Ja man jāuztic sava privātā dzīve kādam, tad ne jau šiem te draugiem.

    Krotow
    14.09.2015 11:40
    Reply to  x

    Diez kāpēc tev jāuztic sava privatā dzīve aparātam? Draugu nav?

    x
    14.09.2015 14:29
    Reply to  Krotow

    tiklīdz tiek sasaistīts tel.# ar īmeila adresi, tā es uzskatu ka esmu kādam atklājis daļu no savas privātās dzīves.
    nav jau jārakstie intīmie blogi thhh

    Krotow
    14.09.2015 14:43
    Reply to  x

    Telefona reģistrācijas e-pasts nav jāliek publiskajos forumos.

    No otras puses ētera piesārņojuma mazināšanai atbalstu reģistrāciju ar personas datiem komentēšanai publiskajos ziņu forumos (Delfi, TVNet u.tml.).

    Raivis Rasnačs
    14.09.2015 11:35
    Reply to  Purvavelns

    Neesmu mēģinājis. Bet pārāk bieži ikdienā dzirdu frāzes par Samsungu kāršanos, patvaļīgiem restartiem un regulāru rūpnīcas uzstādījumu atiestatīšanu bremzes dēļ. Nu nav tajā OS nekas labs. Androids strādā labi ar pilnībā atslēgtu internetu un izmantojot tikai zvanus/SMS. Kolīdz sāc mocīt viņu ar aplikācijām, multitaskingu un lielu slodzi, tā vari gatavoties debesu brīnumiem.

    Purvavelns
    14.09.2015 12:06

    mēs, laikam, lietojam dažādus androīdus. par pēdējo divu gadu pieredzi varu teikt – nesaprotu ko Tu runā. es pat restartējis neesmu savus telefonus ne reizi. regulāri tiek lietots Dropbox, Chrome, my mail (6 e-pasta accountiem), Shazams, WhatsApp, Facebook un mesengers, Twitter, HERE maps, Baltic maps, LSM, IMDB, Youtube, Championat.ru, KHL aplikācija, sweda un citadeles applikācijas..

    Raivis Rasnačs
    14.09.2015 13:16
    Reply to  Purvavelns

    Un kas par ierīci? Ja Nexus vai Motorola, tad tā varētu būt.

    Purvavelns
    14.09.2015 13:21

    huawei, bija P7, tagad ir P8

    Mārtiņš Vācietis
    14.09.2015 10:34

    Par to kameras spīdīgo maliņu – iphone 6 bez plus ir spīdīga! Varēji jau nu pacensties sameklēt uz salīdzināšanas brīdi tieši tādu pašu, jo 6plus ir nedaudz citādāks!!!
    Ievērtējiet šo! Cena nav mazā!!! http://www.dhgate.com/product/hdc-6-plus-mtk6592-octa-core-unlocked-phone/236588089.html
    https://www.youtube.com/watch?v=76NkXvfAChU

    14.09.2015 10:43

    Paldies par norādi uz šo detaļu, pielabošu rakstu.

    kk
    14.09.2015 16:26

    atkal kristapa tiršana “klasisks android skats” – kaut kā man pa daudziem gadiem, ko lietoju Andrīti, šis “klasiskais” skats ir bijis labi ja 2x.

    14.09.2015 16:41
    Reply to  kk

    Man ir patiešām prieks, ka Tava pieredze ar Android ierīcēm ir tik pozitīva. Novēlu, lai tas tā arī turpinās :)

    Kaspars
    14.09.2015 16:42

    Cilvēku tieksme pēc tā iPhone ir nožēlojama, a tie, kuri uzskata, ka tas ir kaut kāds statuss, nu atvainojiet, nožēlojami, aizbrauciet uz jebkādu attīstītu zemi un paskatieties, kas ir statuss un to apliecinošas mantas, ne jau iPhone vai vecs (2un vairāk gadi) 3ser BMW.

    iPhone bija foršs kādu laiku atpakaļ, kad tas reāli bija mazāk gļukains par Android, tas reāli darbojās ātrāk, tam tiešām bija vienkāršāks viss utt, taču tagad viņu vienkāršums sāk izskatīties pēc atpalicības, daudzas lietas uz Android man tagad patīk labāk, jā, tas Android mēdz aizķerties nevietā, vēl kaut kas, bet kopumā, man jaunie Android patīk labāk, un nevajag teikt, ka iPhone nav lietots, ir un kā vēl, un pašam par pārsteigumu, mans otrā telefona statuss tika iPhone 6 un kā pirmo jau vairākus mēnešus izmantoju Sony Z3+, par spīti siltuma problēmām, un lielajiem izmēriem…

    Lai ko ābolu fanāti neteiktu, es domāju, ka iPhone laiks ir beidzies un gluži kā viņu datori, arī telefoni kļūs par tādu geeku produktu, kamēr Android, gluži kā Windows, darbinās lielāko daļu ierīču.

    Ifons
    09.08.2018 23:45

    Pirmais kas ir jāzdara perkor ifonu ir jāizsauc Siri. Ja Siri nav tatad viltojums. Jo visiem androidiem ir Ok google. Tas arī visu uzreiz atrisina.

    Krotow
    10.08.2018 00:18

    Būtu muļķīgi gaidīt ka krāpnieki neies līdzi laikam. Nezinātājs te tiešām var viegli uzrauties. Te vu galvenais ir atmest steigu. Ja pārdevējs turpina tirināties – lai iet pupās.

    Reklāma