Web Analytics
More
    Reklāma

    Startē Latvijā radīta sīkmaksājumu aplikācija “Monea”

    Jaunākie raksti

    No šodienas oficiāli sevi pieteikusi unikāla pašmāju sīkmaksājumu mobilā aplikācija “Monea”. Aplikāciju izveidojis uzņēmums “Monetizator”, kas ir pirmais Finanšu un kapitāla tirgus komisijas (FKTK) Latvijā licencēts uzņēmums, kas drīkst sniegt tādus maksājumu pakalpojumus kā bezkonta naudas pārvedumi un maksājuma instrumentu izlaišana.

    Mobilā aplikācija “Monea” nodrošina naudas pārskaitīšanu visiem lietotāja telefongrāmatas kontaktiem dažu minūšu laikā. Tā balstās uz pašu izveidotu alternatīvu starpbanku maksājumu sistēmu, kas naudu tiešsaistē nogādā no viena bankas konta uz otru, pat ja tie atrodas dažādās bankās.

    Reklāma

    Aplikāciju savā ikdienā varēs izmantot visu lielāko Latvijā darbojošos banku klienti. Savukārt jau šobrīd “Monea” aplikāciju var izmantot SEB, Swebank, Citadele un Nordea banku klienti.

    Monea1 Monea2 Monea3

    “Monea” jau šobrīd investēti 250 000 eiro

    SIA “Monetizator”, kas ir “Monea” īpašnieks, ir saņēmusi Finanšu un kapitāla tirgus komisijas izsniegtu licenci, kļūstot par pirmo Latvijā licencēto uzņēmumu, kas drīkst sniegt tādus maksājumu pakalpojumus kā bezkonta naudas pārvedumi un maksājuma instrumentu izlaišana. Proti, mobilā telefona aplikācija maksājumu veikšanai. Aplikācijas “Monea” izstrādē gada laikā investēti 250 000 eiro un līdz šī gada beigām uzņēmums plāno uzsākt savu darbību Igaunijā.

    Mārtiņš Kalniņš, aplikācijas “Monea” līdzdibinātājs: “Straujais ikdienas ritms un fakts, ka cilvēki mūsdienās arvien mazāk norēķinās ar skaidru naudu, pamudināja mūs radīt ērtu un drošu savstarpējo norēķinu aplikāciju.

    Latvijā šobrīd ir vairāk nekā viens miljons mobilo viedtālruņu. Mūsu ikdienā viedtālrunis ir kļuvis neaizstājams komunikācijas nodrošināšanai ar visu pasauli. Taču ne tikai. Tieši pateicoties viedtālrunim un tā iespējām, mainās veselas paaudzes ikdienas dzīves stils un paradumi. Mēs sportojam, ēdam, rezervējam, braucam ceļojumos, izmantojot mobilās ierīces. Galvenokārt – viedtālruni. Tagad tas mums atvieglos dzīvi arī ikdienas sīkmaksājumu veikšanai. “Monea” ir ļoti ērts un izdevīgs veids, kā „samest” naudu kolēģu dzimšanas dienai, bez raizēm sadalīt rēķinu restorānā starp vairākiem draugiem, vai droši dažu minūšu laikā nosūtīt bērnam “kabatas” naudu.”

    Latvijas iedzīvotājiem aplikācija “Monea” ir pieejama jau šobrīd, bet uzņēmuma tālākie plāni ir saistīti ar attīstību Eiropā, pirmos soļus sperot Baltijā.

    Izmantojot “Monea” aplikāciju, viena pārskaitījuma limits ir 99,99 eiro, dienas kopējais pārskaitījumu limits ir 250 eiro, mēneša – 500 eiro. Minētās summas ir uzstādītas pēc noklusējuma principa, savukārt lietotājam ir iespēja samazināt gan viena, gan dienas kopējo maksājumu limitu.

    M. Kalniņš uzsver, ka, izstrādājot “Monea”, par galveno prioritāti tika izvirzīta drošība, kurai ir jāatbilst visaugstākajām banku drošības līmeņa prasībām. Lai novērstu visas tehniskās nepilnības, “Monea” divus mēnešus darbojās testa (Beta) režīmā. Šajā laika posmā tika konstatētas un operatīvi novērstas visas nepilnības, tādejādi uzlabojot aplikācijas ikdienas lietošanu. Jāuzsver, ka “Monea” privātpersonu datu apstrāde ir reģistrēta Datu valsts inspekcijā.

    Ar video uzrunu “Monea” sveic Latvijas Republikas finanšu ministrs Jānis Reirs

    Šodien, “Monea” atklāšanas pasākumā, uzņēmumu ar video uzrunu sveica Latvijas Republikas finanšu ministrs Jānis Reirs, uzsverot, ka Latvijas spēks ir mūsu valsts cilvēkos un tieši no viņu spējām radīt jaunus biznesus un konkurētspējīgus produktus, ir atkarīga mūsu valsts nākotne: “Mēs varam pierādīt visai pasaulei un, pirmkārt, jau paši sev, ka spējam radīt inovatīvas idejas un piesaistīt pasaules investīcijas. Man ir patiess prieks, ka uzņēmums “Monea” ir dzimis tieši Latvijā, un es ticu, ka “Monea” kļūs par nozīmīgu spēlētāju finanšu tirgū ar vārdu, kuru zinās visā pasaulē.”

    Monea_7

    Jau šobrīd “Monea” aplikāciju var izmantot SEB, Swedbank, Citadele un Nordea banku klienti. Plānots, ka sadarbības banku skaits pakāpeniski palielināsies. Aplikācija ir pieejama iOS un Android platformām, un ir īpaši ērta tūlītējai sīkmaksājumu norēķinu vai maksājumu pieprasījumu veikšanai, turklāt arī tad, ja lietotāju konti atradīsies dažādās bankās.

    Ar devīzi “Par dzīvi bez monētām” par aplikācijas “Monea” vēstnešiem ir kļuvuši vairāki sabiedrībā zināmi cilvēki: TV raidījumu vadītājs Pauls Timrots, restorāna “Čarlstons” īpašnieks Elmārs Tannis, mūziķis Valters Frīdenbergs, basketbolisti Kristaps Janičenoks un Rolands Freimanis, hokejists Kaspars Daugaviņš, bijušais finanšu ministrs Andris Vilks un Bērnu slimnīcas fonda valdes priekšsēdētāja Liene Dambiņa.

    Lai lietotu aplikāciju “Monea”, to ir nepieciešams lejupielādēt savā mobilajā viedtālrunī, izmantojot App Store vai Google Play sniegtās iespējas. Pēc veiksmīgas lejupielādes ir jāreģistrē savs konta numurs (IBAN) un maksājumu karte (Visa, Mastercard). Būtiski, ka lietotāja kartei jābūt aktivizētai maksājumu veikšanai internetā. Tālākās darbības paredz: reģistrēt sava mobilā telefona numuru, vārdu, uzvārdu, personas kodu un izveidot tikai lietotājam zināmu paroli (PIN kodu). Pēc veiksmīgas reģistrācijas lietotājam būs iespēja veikt gan maksājuma pieprasījumu, gan naudas pārskaitījumu uz visiem viņa telefongrāmatas kontaktu bankas kontiem vien dažu minūšu laikā. Plašāka informācija par aplikāciju “Monea” ir pieejamas mājaslapā: www.monea.me.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    43 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    5
    10.09.2015 13:29

    gaidām Apskatu un aplikāciju Nokia store

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 13:39
    Reply to  5

    kas ir nokia store???

    Esss
    10.09.2015 13:38

    Kā ar komisijas maksām par pārskaitījumu?

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 13:39
    Reply to  Esss

    jā… ppar to nekas nav minēts… aizdomīgi…

    Edgars
    10.09.2015 13:45
    Reply to  Esss

    5 centi

    10.09.2015 13:55
    Reply to  Esss

    Monea mājaslapā ir atbilde uz šo jautājumu:

    Vai par naudas pārskaitīšanu Monea ir jāmaksā?

    Jā, par naudas pārskaitīšanu, izmantojot Monea lietotni, ir jāmaksā komisijas maksa 2% (divu procentu) procentu apmērā no katras transakcijas summas (minimālā summa ir 0,05 EUR un maksimālā summa ir 1,80 EUR par vienu veikto transakciju).

    x
    10.09.2015 14:08

    lūk, arī atbilde.

    >Starpbanku pārskaitījumi līdz 15 EUR ir lētāki kā internetbankās

    nu, tāds limonādes pasākums, kad negribās grabināt metāla monētas. Vai atzīmēties bankās. Protams, ka monea šajā gadījumā nav risinājums, ja ir fuktuka klients – tāpat atskaitās. Pat nav skaidrs, kam tas domāts, jo šobrīd bankas konta nav varbūt ja nu iesīkstējušiem ēnu ekonomikas iemītniekiem. Ja netiec pie ineta un attiecīgi, inetbankā?
    Laikam jālasa tālāk un uzmanīgāk.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 13:42

    un dīvaini, ka savu mājas lapu nav palaiduši…

    10.09.2015 13:53
    Reply to  Ksspars Lccis

    Kāpēc tā domā? Šeku ir: http://monea.me/

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 14:58

    njā… manuprāt ir normāli palaist .lv mājas lapu, skaidrs, ka com nebija pieejams, bet .lv tak šie paši ir rezervējuši nicā. normāli ir vietējo kantori meklēt ar vietējo domēnu nevis zīlēt – me, org, net, tv vai zb…

    17.09.2015 08:00
    Reply to  Ksspars Lccis

    Monea savu darbību tikai sāk Latvijā, bet jau tagad ir skats uz plašākiem tirgiem, tāpēc var no paša sākuma domāt par globālāku zīmolu/domēnu.

    Purvavelns
    17.09.2015 09:14

    aga, bet savā PR materiālā tak varēja ierakstīt to mājas lapu, ne???

    as
    10.09.2015 14:09

    Mājas lapa smuka, bet komisijas maksu bija grūti atrast! Tā ir 2%, min 5 centi, max EUR 1.80, pārskaitījuma maksimālo summu neatradu Kopumā malači puikas, ceru, ka viņiem izdosies! Iespējams pēc laika izdomāšu pievienoties, bet pagaidām tas nemainīs manus paradumus! Jau novilku aplikāciju un tad sāku lasīt, kas man jāizdara – jāreģistrē vārds, konts, karte, jāizdomā PIN. Un tajā momentā vismaz man tas šķita pārāk sarežģīti un, mazliet .. arī nedroši to visu dot 3 pusei, kas nav Banka. Ņemot verā, ka gadījumā, kad gribu no kāda dabūt naudu, arī viņam būtu jāreģistrējas, neticu, ka spēšu/gribēšu kādu pārliecināt to darīt. Tomēr pieļauju iespēju, ka būs daudz tādu cilvēku, kam tieši šis šķitīs ērtākais veids, kā kādam skaitīt/pieprasīt nelielas naudas summas. Līdz šim mehānisms, kādā pats no kāda iegūstu naudu ir vienkāršs – no e-maila vai mobilās aplikācijas nosūtu sms vai e-mail ar savu konta nr. un ceru, ka otra puse nebūs slinka, lai ieietu savā mobilajā vai internetbankā un veiktu pārskaitījumu, kopējot manu konta nr iekš saņēmēja konta nr lauka, pie tam savas bankas ietvaros bez maksas. Man tas nešķiet sarežģīti, pie tam, ja negribas bieži čakarēties ar kodiem, ir iespēja mobilajā/internetbankas aplikācijā saglabāt biežākos saņēmējus kā definētos maksājumus un… Read more »

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 08:28
    Reply to  as

    nezinu kā, bet nauda atnāca no citas bankas 5 minūšu laikā – un tas bija vakars – pēc bankas darba laika.

    17.09.2015 07:55
    Reply to  as

    Maksimālā viena pārskaitījuma summa ir 99.99 eiro, dienas limits ir 250 eiro un mēneša – 500 eiro. Lietotājam ir iespēja šos limitus samazināt.

    as
    10.09.2015 14:26

    o, Swedbankas app sūtīšanu jau agrāk biju pamēģinājis, bet tikko pamanīju arī naudas
    pieprasīšanas fīču! Būs jāizmēģina uz draugiem! Nesapratu, kas maksā komisijas
    maksu € pieprasīšanas gadījumā, jo arī bankas cenrādī par to nav nekas teikts

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 15:18

    ir laikam dažas unikālas ērtības. piemērs – no vienas bankas pārskaitīt draugam grūtā mirklī piečuku uz citu banku. normāli to vakarā izdarīt nevar – nauda ieripos tikai no rīita. cik apskatījos progu – jā, tas reģistrēšanās čakars, BET – kustību pēc tam ir stipri mazāk kā sweda mobilajā aplikācijā līdzīgam pasākumam. šovakar izmēģināšu, tā teikt – čo pa čom.

    as
    11.09.2015 09:26
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tu pats biji tas otrs “draugs” citā bankā vai Tev tiešām izdevās pielauzt sievu iziet cauri lai arī vienreizējam, bet tomēr reģistrācijas čakaram?

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 10:12
    Reply to  as

    izdevās pielauzt draudzeni :D

    Yo
    10.09.2015 16:33

    Ar ko sis pakalpojums labaks par Paypal?

    Ja ielade naudu sava paypal konta naudu, tas suti draugiem bez jebkadiem procentiem.

    10.09.2015 16:38
    Reply to  Yo

    Sāksim ar to, ka no PayPal ir sarežģīti dabūt naudu atpkaļ uz karti/kontu. Proti, to var nosūtīt tikai uz VISA kartēm, bet Latvijā bankas naski dala Mastercard kartes.

    Yo
    10.09.2015 16:54

    Man ir Latvijas Mastercard piesaistita Paypal konta un naudu es varu gan sanemt gan nosutit draugiem bez maksas, bet naudas parsutisanu uz karti ir vienkars maksas pakalpojums kas aiznem 1-2 dienas un maksa 2€.

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 17:42
    Reply to  Yo

    šis ir INSTANT pasākums. Parasti vajag tūlīt un uzreiz. Paipala šim mērķim neder.

    11.09.2015 08:04
    Reply to  Yo

    Em, kad un kurā vietā Tev izdevās piesaistīt Mastercard karti? Skatos profilā un tur piedāvā tikai VISA.

    Yo
    11.09.2015 10:00

    Nezinu kas tev par ierobezojumiem, bet es varu pievienot : VISA, Mastercard, American Express un Discover.

    janis
    12.09.2015 22:45

    Arii tas pats jau paris gadus atpakal Paipalā pieregistreju Mastercard prieks ebaya un nekadu problemu!!

    Mr. Johnson
    11.09.2015 13:37

    Es jau gadiem izmantoju MasterCard pie PayPal. Iepērkos, piemēram, e-bay katru dienu. Kā arī man, ja pārmaksāju, sūta naudu atpakaļ uz karti.

    Raivis Šveicars
    10.09.2015 16:37

    “paldies” par kārtējo (ne)iespēju WinPhone lietotājiem

    Mārtiņš Vācietis
    11.09.2015 09:04

    Es arī par šo saskumu! Aizbildināšanās ar 5% vai cik tur lietotāju apjomu ir gana neproduktīvi! Pastāv varbūtība, ka tieši šie 5% vai pat 2% kopumā spēj pienest daudz lielāku pievienoto vērtību (lasi komisiju) nekā, piemēram, 40% android skolēni, kas pēc instalācijas šo iespēju izmanto 3 reizes mācību gada ietvaros noskaitot kopumā komisijā 0,15€!

    11.09.2015 09:09

    Nu, nu. Populārākie Windows Phone viedtālruņi ir Nokia Lumia 520, Nokia Lumia 630 un Nokia Lumia 535, kas liekam aptuveni tajā pašā “Android skolēnu” kategorijā. Šādas situācijas diemžēl ir Windows Phone ierīču lietotāju ikdiena un diez vai kaut kas tuvākajā laikā (vai vispār) mainīsies. Drūmi!

    Mārtiņš Vācietis
    11.09.2015 09:28
    11.09.2015 09:38

    AdDuplex jau gadiem ir zināmākais un uzticamākais avots par Windows Phone ierīču izplatību. Tev ir labāks avots, ko ieteikt?

    Mārtiņš Vācietis
    11.09.2015 09:46

    Nav un nebūs! :) Žēl, ka neviens no ražotājiem nepublicē savu aktīvo iekārtu kopskaitu.

    Raivis Šveicars
    15.09.2015 13:41

    Mans HTC WinPhone 8X, laikam, ir mega rets, ja te neuzrādās :) Pilnīgi sajutos kā hipsteris uzreiz!

    Krotow
    11.09.2015 16:26

    Tas ir atgādinājums WinPhone īpašniekiem, ka Windows nav paredzēts telefoniem. Ja citādi nesaprot.

    Raivis Šveicars
    15.09.2015 13:42
    Reply to  Krotow

    Jā, tikai elementārākā OS kādu esmu lietojis

    Ksspars Lccis
    10.09.2015 19:32

    Notestēju, strādā perfekti. Es tikai nesaprotu – ja ir pin kods, tad kāpēc katru reizi jāievada telefona nummurs no sava telefona tak…

    davfreim
    10.09.2015 22:24

    Nu neredzu īsti jēgu, cik skaitu naudu, tik uzreiz momentāli tā ienāk kontā, gan no SEB uz SWED gan otrādi, komisija arī nav :)

    Krišjānis G
    11.09.2015 12:30
    Reply to  davfreim

    Varbūt, ka tev ir kādi gali abās bankās, kāds paziņa, kurš apstiprina tavus maksājumus arī, piemēram, vienpadsmitos vakarā?

    Ksspars Lccis
    11.09.2015 14:32
    Reply to  Krišjānis G

    iDāvis var visu… arī melot tā, ka ausis kust :D

    10.09.2015 23:06

    Par šo domāju jau gadus 2-3 atpakaļ – kādēļ nevar uztaisīt servisu, kuram ir konti visās bankās, un kurš var nogādāt naudu no vienas bankas uz otru superātri un jebkurā laikā? Domāju, ka gan jau ir kaut kas, ko es nezinu, kāpēc to neviens nav izdarījis.
    Laikam tā tomēr bija vienkārši darīšanas vaina :)

    Nu lai veicas!

    Mr.Key
    11.09.2015 14:45

    Mans biznesa plāns uz salvetes. Lai atpelnītu 1/4mlj. investīciju, vajag lielu apgrozījumu. Principā, cilvēkiem šis norēķinu/pārskaitījumu rīks jālieto ikdienā. Ekonomiski aktīvie cilvēki, kuri būs gatavi ko tādu lietot vispār, ir <100k. Tādi, kas lietos vairākas reizes, varētu būt ap 10k. Tātad, gadā tie varētu būt apmēram 200k tranzakcijas optimistiskajā scenārijā, 500k tranzakcijas ļoti ideālā scenārijā. Vidēji tie varētu būt 10 EUR. Tātad, 40k EUR gadā optimistiskajā scenārijā, vai 0,1m EUR ja ļoti, ļoti aiziet šis pasākums. Pesimistisko scenāriju es neapskatīšu. Un, ak vai, Swedbank ir Latvijas lielākā banka, kas nozīmē, ka tās klientiem vienkāršāk ir pārsūtīt bankas ietvaros, jo tas nemaksā neko, ja neskaita saņēmēja izmaksas par SMS, ja tas ir aktivizēts. Lielie spēlētāji (Facebook, Google) diez vai snauž un dažādi mēģinājumi jau ir bijuši ar dažādām sekmēm. Secinājums: bez papildus spiediena šis pasākums neizdzīvos. Ko saprot arī paši autori, jau iedarbinot sabiedrisko kampaņu ar minētajām personām. Kas, droši vien, grupējas bilances izmaksu sadaļā, bet varbūt arī forši čomi palīdz. Vēl varu iedomāties, ka to varētu lietot norēķiniem mazumtirdzniecībā, bet praktiski visur jau ir POS termināļi. Sorrī draugi, varu novēlēt veiksmi un izturību! Plaukšķināt vēl ir mazliet pāragri. Protams, kas neriskē, tas nedzer šampanieti. Varbūt.

    captain obvious
    15.02.2016 14:55

    smuka bilde, dibinātāji vēl uzresnēt nav paspējuši. nekas, gan ar laiku.

    Reklāma