Web Analytics
More
    Reklāma

    Zinātnieki: viedierīču fitnesa lietotnes nederot gandrīz nekam

    Jaunākie raksti

    Floridas Universitātes pētnieki nākuši klajā ar visai pārsteidzošiem pētījuma rezultātiem par tā saucamajām fitnesa lietotnēm. Stāsts ir par Apple App Store atrodamajām fitnesa lietotnēm, bet viss tas pats noteikti būtu attiecināms arī uz Google Play lietotņu veikala saturu. Fitnesa lietotnes savairojušās kā sēnes pēc lietus, bet – ne visas sēnes ir ēdamas.

    Pētnieki izvērtējuši 30 populārākās bezmaksas fitnesa lietotnes, lai izmērīto to ieteikumu efektivitāti, kā arī atbilstību Amerikas Sporta medicīnas koledžu izveidoto fizisko aktivitāšu vadlīnijām. Tika vērtēts viss – sākot no iesildīšanās līdz pat ieteikumiem par katra vingrinājuma drošu izpildi. Vissliktāk lietotnēm gājis ar stiepšanās vingrinājumiem, jo 20 no 30 lietotnes nav pat tuvojušās noteiktajām fizisko aktivitāšu vadlīnijām.

    Reklāma

    Izpētīts, kas no bezmaksas pieejamajām lietotnēs tikai viena (Sworkit Lite – Personal Workout Trainer) esot pārsniegusi pusi no maksimālā punktu skaita, tāpēc pētnieki to nodēvējuši par ikdienā izmantojamu. Pārējās apskatītās lietotnes neesot spējušas sasniegt pat 30% barjeru. Tiek norādīts, ka absolūts vairums no bezmaksas fitnesa lietotnēm vispār neatbilst Amerikas Sporta medicīnas koledžu fizisko aktivitāšu vadlīnijām. Vairākas lietotnes pat varētu dēvēt par bīstamām veselībai.

    Vissliktāk esot veicies visai populārai lietotnei 7 Minute Workout, kas saņēmusi aptuveni 15% novērtējumu. 7 Minute Workout pārstāvji norādījuši, ka nevarot piekrist pētījuma rezultātiem, jo tie neapskata 7 Minute Workout lietotnes būtību – sniegt iespēju īsā laikā nodarbināt visas muskuļu grupas.

    Avotsbgr.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    321
    08.09.2015 13:11

    Tā pat kā digitālais līmeņrādis arī nav lietojams :)

    08.09.2015 13:23
    Reply to  321

    To, manuprāt, var diezgan pieņemami kalibrēt. Cita lieta, ka 14 cm garš telefons var šādam darbam būs par īsu.

    Klusais
    11.09.2015 17:48

    Amerikas Sporta medicīnas koledžu fizisko aktivitāšu vadlīnijas. Droši vien tik pat nopietnas un pārliecinošas kā ASV demokrātija un tās eksports.

    Reklāma