Web Analytics
More
    Reklāma

    Google nākotnē sola asāku attēlu un mazākus datu tēriņus video straumēšanai

    Jaunākie raksti

    Šobrīd nav gandrīz nekādu problēmu atteikties no ierastajiem DVD atskaņotājiem, jo tiek piedāvāts plašs tiešsaistes video skatīšanās iespēju klāsts. Daudzviet pasaulē var skatīties pie mums nepopulāros (jo nav oficiāli pieejami) Netflix, HBO Now un Amazon Prime Instant Video straumēšanas servisus, tomēr tos bieži ierobežo interneta pieslēguma ātrums.

    Google jau veidojot jaunu video kompresijas kodeku VP10, kas nodrošinās augstāku attēla kvalitāti, tajā pašā laikā samazinot pārraidāmo datu apjomu.

    ReklāmaAdvertisement

    Šobrīd Google izmanto VP9 formātu, kas ir divas reizes mazāk prasīgs par populāro H.264, tomēr jaunais VP10 būšot vēl divas reizes “vieglāks”, piedāvājot precīzāku krāsu atveidi un plašāku dinamisko diapazonu. Diemžēl VP10 vēl neesot gatavs un Google to varētu sākt ieviest tikai pēc pāris gadiem. Galvenais ierocis VP10 ieviešanā būs YouTube.

    Vēl 2013. gadā YouTube pārgāja uz VP9 un tā atbalsts ir iebūvēts MediaTek, NVIDIA un Broadcom procesoros. Samsung Galaxy S6 Exynos 7420 procesors jau atbalstot VP10 tehnoloģiju.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma