Web Analytics
More
    Reklāma

    Amazon atsakās no turpmākiem plāniem veidot viedtālruņus

    Jaunākie raksti

    No darbiniekiem saņemta informācija, ka Amazon grasās pavisam atteikties no viedtālruņu izstrādes, bet planšetdatoru klāsts tikšot samazināt līdz minimumam.

    Jau iepriekš bija zināms, ka Amazon milzīgus zaudējumus sagādājis uzņēmuma izlolotais Fire Phone ar neskaitāmām kamerām. Pagājušā gada pēdējā ceturkšņa darbības rezultāti bija graujoši un tie parādā lielākos zaudējumus Amazon vēsturē. Ceturkšņa laikā Amazon zaudējumi sasnieguši 544 miljonus ASV dolāru. Vienlaikus tiek norādīts, ka Amazon apgrozījums kāpis par 20%, sasniedzot 20.50 miljardus ASV dolāru ceturksnī. Tiek arī plānots, ka nākamajā ceturksnī Amazon vēl piedzīvos milzīgus zaudējumus aptuveni 570 miljonu ASV dolāru apjomā.

    Reklāma

    Tiek norādīts, ka milzīgie Amazon zaudējumi rodas dažādu uzņēmuma eksperimentu rezultātā. Iespējams, ka Kindle Fire planšetdatoru bizness neiet gluži kā plānots. Par Fire Phone ir pilnīgi skaidrs, ka tā ir izgāšanās, kas tikai šajā ceturksnī vien Amazon nesusi 170 miljonus ASV dolārus zaudējumos. Fire Phone jau ir nesis zaudējumus tā izstrādes un ražošanas laikā. Tagad noliktavu plauktos balo neizpārdotie Fire Phone modeļi un arī tas nes zaudējumus.

    Pirms pāries dienām Fire Phone saņēma kārtējo atlaidi un kopā ar viena gada Prime servisu maksā 130 dolārus, tikai “pliks” Prime serviss maksā 99 dolārus gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    7 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    27.08.2015 17:39

    amazon ir gigants un to pārdzīvos, lai gan telefona ideja bija visai jocīga jau pašā sākumā, bet tomēr, ja augsti apmaksāti un super kompetenti mobilo gadžetu tirgus speciālisti lēma, ka tā būs sensācija un milzīgas peļņas projekts, tad… nu kļūdās visi
    man mājās ir 3 gadus veca kindle Fire planšete (8.9″) un kalpo vēl tīri neko, skaņa ir vienkārši teicama, kau dzelži jau visai novecojuši.

    27.08.2015 22:09
    Reply to  Kaspars

    Es kaut kā neatceros, ka “gadžetu tirgus speciālisti” par Fire telefonu bija augstās domās. Jā, traka ideja, bet nekādu rožainu nākotni tai īsti neviens neparedzēja. Lūk, rezultāts.

    Kaspars
    28.08.2015 10:50

    domāti bija amazon mobilo gadžetu nodaļā strādājošie un lēmumus pieņemošie spečuki

    davfreim
    27.08.2015 18:16

    Nu ko gaidam nākošos, kas aizies? Es lieku uz Sony :)

    28.08.2015 00:03
    Reply to  davfreim

    HTC!

    Kaspars
    28.08.2015 10:55
    Reply to  davfreim

    Sony paziņoja, ka neslēgs viedtelefonu nodaļu, ka viņi var atļauties to un cer, ka šī nodaļa nenesīs pārāk lielus zaudējumus (aparāti jau ir labi, mazliet padārgi gan un dažkārt ir tikušas izmantotas dārgas, bet nevisai labas komponentes (atceros problēmas ar ekrāniem dažiem modeļiem). Bet ja runā par rindu, tad tur ir HTC, bet arī šie burti jau nekur nepazudīs un galu galā amazonam jau tas telefons bija tikai eksotisks projekts, kas nesaistās ar pamatbiznesu.

    Naurelijs
    30.08.2015 20:58
    Reply to  davfreim

    Cermas, ka HTC :)

    Reklāma