Web Analytics
More
    Reklāma

    Google Chrome no 1. septembra pauzēs Flash reklāmas

    Jaunākie raksti

    Google ir viens no Flash tehnoloģijas populārākajiem noliedzējiem – ļoti populārās Adobe Flash tehnoloģijas zārka vākā tika iedzīta vēl nagla. Adobe Flash jau tā ilgu laiku neveicās un tā zaudēja savu popularitāti, taču Google janvārī paziņoja, ka YouTube video servisā turpmāk kā noklusējuma standartu video atskaņošanai izmantos daudz modernāko HTML5. HTML5 atbalsts šajā servisā ir jau sen, jo parādījās pirms pieciem gadiem, tomēr ilgu laiku tur tika realizēts tikai kā eksperimentāla iespēja.

    Jaunākais Google ierocis cīņā pret Flash būs reklāmas satura pauzēšana Chrome pārlūkā. Eiropas interneta lietotāju vidū Chrome ir vispopulārākais interneta lapu pārlūks. Chrome, protams, ļaus apskatīt Flash saturu, tomēr to nāksies sākt ar klikšķi. Automātiski Flash klipiņi vairs nevarēs uzsākt atskaņošanu. Iespēja jau šobrīd ir Chrome pārlūkā (chrome://plugins/). Septembrī šī iespēja tiks ieslēgta pēc noklusējuma.

    Reklāma

    Gemius ir noskaidrojis populārākos interneta pārlūkus Eiropas interneta lietotāju vidū. Kā rāda dati, vairums no interneta lapu skatījumiem Eiropā tiek veikti no Google Chrome. Lielākais no Chrome veikto lapu skatījumu skaita īpatsvars novērots tieši Latvijā, kur no Chrome tiek ģenerēta teju puse (49%) no visiem internetā veiktajiem lapu skatījumiem. Otrs visbiežāk izmantotais interneta pārlūks Latvijā ir Mozilla Firefox, no kura tiek veikta gandrīz ceturtdaļa (24%) no visiem lapu skatījumiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma