Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia apvienos spēkus ar Ķīnas Huaxin

    Jaunākie raksti

    Vakar tika atklāta informācija, ka Nokia atraduši savu viedtālruņu surogātmāti Ķīnā – valstij piederošu uzņēmumu Huaxin. Nokia kopā ar Huaxin veidos jaunu uzņēmumu, kurā 50% un viena akcija piederēs Nokia.

    Ilgāku laiku pēc Microsoft ēras noslēguma tika baumots, ka Nokia 2016. gada nogalē atgriežas viedtālruņu biznesā, bet šobrīd tas ir pavisam oficiāli. Nokia jau uzsākuši meklēt viedierīču ražotājus, kas varētu kļūt par sadarbības partneriem un atbilstošā kvalitātē uzbūvēt Nokia jaunos viedtālruņus. Nokia negrasās pašu rokām veidot mobilās ierīces, tās drīkstēs veidot sadarbības partneri.

    Reklāma

    Nokia cer, ka pietiks ar viņu paši dizaina idejām un pāri palikušo zīmola atpazīstamību, lai atkal ar jaunu sparu censtos atgūt Microsoft un Windows Phone paspārnē zaudētos gadus. Tiek norādīts, ka Nokia dizaina iezīmes un citu paveiktais darbs jau šobrīd redzams Nokia N1 planšetdatorā, un turpmāk varam gaidīt līdzīgu uzņēmuma stratēģiju.

    Lielākais Nokia bizness ir sakaru tīklu tehnikas izveide. Nokia šogad apvienojās ar Alcatel-Lucent, ko iegādājās vēl aprīļa vidū. Pirkumam vajadzētu noslēgties 2016. gadā, jo nepieciešami atzinumi no vairāku valstu konkurenci uzraugošām un citām iestādēm. Pagaidām vēl kavējas Ķīnas valdība, bet jaunais kopuzņēmums varētu sekmēt apvienošanās noslēgumu arī šajā valstī.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma