Web Analytics
More
    Reklāma

    Nokia apstiprina Alcatel-Lucent iegādes sarunas [papildināts]

    Jaunākie raksti

    Nokia ir apstiprinājuši, ka šobrīd noris sarunas par sakaru tīklu aprīkojuma ražotāja Alcatel-Lucent iegādi. Iepriekš tika baumots, ka Nokia vēlas iegādāties Alcatel-Lucent un nu tās ir apstiprinājušās. Pagaidām gala iznākums vēl nav paredzams un abi uzņēmumi apvienošanos vai iegādi nav apstiprinājuši.

    Pēc Nokia viedtālruņu biznesa nonākšanas Microsoft ķetnās, Nokia palikuši trīs darbības virzieni – sakaru tīklu aprīkojuma ražošana, HERE kartes kā arī patenti un jaunu tehnoloģiju izveide. Jau iepriekš ziņojām, ka Nokia varētu pārdot arī HERE karšu servisu.

    Reklāma

    Nokia apsver sava karšu biznesa pārdošanu, lai uzlabotu savu kredītreitingu un vairāk spētu fokusēties uz tīkla biznesu (beidzot iegādāties konkurentu Alcatel-Lucent). Medijs vēsta, ka Nokia ar piedāvājumu iegādāties savu karšu biznesu ir uzrunājusi populāro “takšu” uzņēmumu Uber Technologies, vairākus citus investorus un par šo biznesu interesi ir izrādījuši vairāki vācu auto ražotāji. Jau šomēnes sagaidāma attīstība šajā darījumā un visdrīzāk uzzināsim par šo biznesu solītajām naudas summām. Tomēr, ja neviens nepiedāvās Nokia pievilcīgu summu par šo biznesu, uzņēmums var izvēlēties to nepārdot.

    [Papildināts] The Guardian ziņo, ka sarunas noslēgušās pozitīvi un Nokia apvienosies ar Alcatel-Lucent. Pirkumam vajadzētu noslēgties 2016. gadā, jo nepieciešami atzinumi no vairāku valstu konkurenci uzraugošām un citām iestādēm.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma