Web Analytics
More
    Reklāma

    Microsoft veidos lietotni 3D skenēšanai tikai ar viedtālruņa palīdzību

    Jaunākie raksti

    Microsoft agresīvi palielina savu klātbūtni citās mobilajās operētājsistēmās. Iepriekš pie iOS, Windows Phone un arī Android lietotājiem nonāca Office Lens lietotne. Office Lens spēj automātiski atpazīt lapas vai tāfeles malas, iztaisnot attēlu, apgriezt liekās malas un padarīt nofotografēto dokumentu ērtāk lasāmu. Office Lens pieļauj arī drukātā teksta optisku burtu atpazīšanu, pārvēršot attēlu rediģējamā tekstā. Tas pats atteicas uz vizītkartēm.

    Drīzumā Microsoft grasās piedāvāt arī 3D skenēšanas iespējas ar vienu pašu viedtālruni, kam nenāksies pievienot nekādas ārējas iekārtas. Microsoft Research kopā ar Oksfordas Universitātes pētniekiem izveidojuši MobileFusion projektu, kas paredzēts 3D skenēšanas lietotnes izveidei. MobileFusion spēs salīdzināt vairākas ar viedtālruni uzņemtas fotogrāfijas, izveidot no tām 3D objektu un pat to eksportēt 3D modelēšanas programmām paredzētā standartā.

    Reklāma

    Pagaidām iegūtie 3D objekti nav perfekti detalizēti, bet tos varot izmantot 3D drukāšanas ierīcēs un papildinātās realitātes satura izveidei. MobileFusion vēl nav iespējams izmēģināt, bet Microsoft jau ir apsolījuši izveidot lietotni Android, iOS un Windows mobilajām operētājsistēmām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma