Web Analytics
More
    Reklāma

    Stīvena Hokinga sarunu lietotne padarīta visiem brīvi pieejama

    Jaunākie raksti

    Intel 20 gadus veidojis sarunu iespējas Stīvenam Hokingam. Stīvens Hokings aktīvi piedalās zinātniskajā un sabiedriskajā dzīvē, lai arī ir smagi slims — viņam ir motoro neironu slimība amiotrofā laterālā skleroze, ko viņam diagnosticēja 21 gada vecumā. Ārsti apgalvoja, ka viņš nenodzīvošot vairāk kā pāris gadu. Hokingam ir izdevies izdzīvot daudz ilgāk, lai arī, slimībai progresējot, viņš ir zaudējis spēju runāt (pēc traheotomijas) un gandrīz nespēj pakustēties. Viņš pārvietojas un “runā” ar īpaša ar datoru aprīkota braucamkrēsla palīdzību.

    Ar Intel radītājām iespējām Hokings var rakstīt grāmatas, uzstāties ar runām un ikdienā sarunāties ar līdzcilvēkiem. Šobrīd Assistive Context-Aware Toolkit (ACAT) programmatūra padarīta visiem pieejama bez maksas. Inženieri, zinātnieki un pētnieki turpmāk varēs ACAT programmatūru uzlabot un papildināt. Jau pagājušajā gadā Intel tai pievienoja SwiftKey teksta rakstīšanas iespējas.

    Reklāma

    ACAT spēj izmantot tīmekļa zvaniem paredzētu kameru, lai ar sejas un mīmikas atpazīšanu varētu kontrolēt lietotnes darbību. ACAT darbības pamatā ir sejas muskuļu darbības atpazīšana, kas tiek pārvērsta rakstītos vārdos. ACAT var pielāgot katra cilvēka iespējām, lai viņš spētu maksimāli izmantot mīmikas atpazīšanu un pārvēršanu tekstā vai runā. ACAT pieejama tikai Windows operētājsistēmai un pagaidām netiek solīta Mac vai Linux versija.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma