Web Analytics
More
    Reklāma

    Windows 10 varētu liegt pieeju vairākām vecām spēlēm – izeja esot pirātisms

    Jaunākie raksti

    Ap 2000. gadu parādījās galddatoriem paredzētas spēles ar kopēšanas aizsardzību. Tā darbojās neuzticami, neparedzami, kā arī kopēšanas aizsardzības apiešana bija ļoti vienkārša. Ja arī tu to neatminies, tad Microsoft gan atceras! Problēmas radīsies Windows 10 lietotājiem, kuri vēlēsies uzspēlēt kādu klasisku spēli no pagātnes.

    Microsoft norāda, ka vairākas SafeDisc un Securom DRM (digital rights management) versijas nebūs izmantojamas Windows 10 operētājsistēmā. Aizliegtās versijas sargā tādas spēles kā Grand Theft Auto III, Battlefield 1942 un pirmo The Sims versiju. Microsoft uzskata, ka aizliegtās DRM versijas pārāk dziļi iejaucas datorsistēmās, tāpēc tās var saturēt vīrusus, kas netiek pamanīti.

    Reklāma

    Tiek ziņots, ka vairāki spēļu izstrādātāji jau piedāvā izņemt DRM aizsardzību no spēļu kopijām ar jauninājumu uzstādīšanu, tiešsaistes veikalos tiek pārdotas spēles bez aizsardzības. Dažviet tīmeklī tiek piedāvāta vēl viena Windows 10 pašaizsardzības apiešana, izmantojot pirātiskas metodes. Tā dēvētie kraki (cracking tools) novāc spēļu kopēšanas aizsardzības mehānismus, kas ir pa prātam Windows 10 pašaizsardzības sistēmai. Oficiāli neviens gan neiesaka tos izmantot!

    Microsoft atjaunotais End User License Agreement (EULA) Windows 10 operētājsistēmai gan uzbur tieši pretēju bildi, jo vēsta, ka Microsoft var izplatīt atjauninājumus, kas ierobežos pirātiskā ceļā iegūtu spēļu darbināšanu. Ej nu saproti ko ar šo visu domā Microsoft un kā tas tiešā veidā ietekmēs jaunās OS lietotājus.

    Sometimes you’ll need software updates to keep using the Services. We may automatically check your version of the software and download software updates or configuration changes, including those that prevent you from accessing the Services, playing counterfeit games, or using unauthorized hardware peripheral devices. You may also be required to update the software to continue using the Services.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    3 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KasparsB
    18.08.2015 11:05

    Kur tas laiks, kad spēles vajadzēja piratizēt.. tagad taču ir steam`s.. Uz akcijām pat ļoti izdevīgi var iepirkt kādu spēlīti..

    davfreim
    19.08.2015 05:26
    Reply to  KasparsB

    Ne visi grib maksât, piemēram, 60 Eur par GTA5, bet kopumã varu piekrist, ka spēļu pirātisms ir nokrities, jo stīmā var dabūt labas spēles pa pāris Eur. :)

    Brīžiem nesaprotami liekas tie indie spēļu cepēji, kuru spēles gan maksā padsmot Eur, lai gan izskatās, ka nākušas no 10 gadu pagātnes.

    KasparsB
    19.08.2015 12:30
    Reply to  davfreim

    ir jau vietas, kur lētāk, bet nu jā.. ir cilvēki, kuri principā negrib maksāt. Es labāk samaksāju kaut vai dēļ tā, ka nav jāuztraucas par labojumiem utt.. Pārinstalē PC, ieinstalē steam un spēles ir atpakaļ.. nav jāmeklē CD, vai jākačā pirātiskās instalācijas, jāčakarējas utt..

    Reklāma