Web Analytics
More
    Reklāma

    ASV Patentu birojs varētu izbeigt Apple un Samsung viedtālruņu izskata strīdu

    Jaunākie raksti

    Apple uzsāka patentu cīņu ar Samsung vēl 2011. gadā, kad Apple saņēma iPhone 3G izskata patentu, kas definēja viedtālruni kā “taisnstūri ar noapaļotām malām”. Apple uzsāka vairākas tiesvedības ar Samsung, vēloties piedzīt pusmiljardu dolāru. Šobrīd ASV Patentu birojs lēmis, ka iPhone dizaina patents nav ņemams vērā vairākos gadījumos.

    Lai arī ASV tiesu sistēma sliecās uzskatīt, ka Samsung pārkāpis patentu, tomēr ASV Patentu birojs uzskata, ka šajā gadījumā patenta aizsardzība nav spēkā. ASV Patentu birojs uzskata, ka Apple patents par “taisnstūri ar noapaļotām malām” sākotnēji bijis neprecīzs un pārāk sarežģīts, tādēļ tas divu gada laikā sašķelts divās daļās. Pirmajā patenta pieteikumā “taisnstūris ar noapaļotām malām” esot nepietiekami precīzi aprakstīts, pēc diviem gadiem iesniegtais saturs bijis precīzs, bet Samsung jau tobrīd izveidojis daudzus viedtālruņu modeļus, tāpēc šajā gadījumā patenta aizsardzība nav piemērojama.

    Reklāma

    Samsung un Apple tiesvedība vēl nav noslēgusies, bet tiek uzskatīts, ka Samsung nenāksies maksāt pusmiljardu dolāru par Apple patenta pārkāpumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    18.08.2015 11:52

    “taisnstūri ar noapaļotām malām” ir nopietns patents! Šādu inovāciju ir jāaizstāv tiesā līdz pēdējam! Gan jau ābolam ir patenti arī uz taisnstūri bez noapaļotām malām. Tagad top skaidrāks, kāpēc dažiem visi telefoni lielas līdzīgi ābola ražojumam, pat ja modelis ir iznācis pirms…

    Naurelijs
    19.08.2015 18:28
    Reply to  Kaspars

    Tā biznesā notiek un notiks.

    davfreim
    18.08.2015 17:06

    Ir muļķīgi noliegt to, ka Samsung nekopēja iPhone, paskatoties bildes ar samsung telefoniem pirms in pēc iPhone iznākšanas, ir skaidrs, ka loģiski kopēja. Tāpat kā “pirkstu nospiedumu lasītāja telefonā tak nav vajadzīgs” and tagad samsungam arī tādu savakadzējās.

    Visi no visiem kaut ko kopē, to noliegt būtu stulbi, jo lielāki kādai kompānijai panākumi, jo vairāk kopēs.

    Tas viss ir vienkārši, jo visu salīdzina ar iPhone, nevis ar kādu citu telefonu.

    a
    19.08.2015 11:07

    Samsung vajadzēja nopatentēt telefonu kā ierīci ar ekrāna izmēru virs 4″ un paprasīt no Apple 10 miljardus par patentu pārkāpumiem

    Reklāma