Web Analytics
More
    Reklāma

    Paroles vietā varēs izmantot skaņu

    Jaunākie raksti

    Divu faktoru pieteikšanās servisā nodrošina būtiski augstāku drošību, nekā vienkārši paroles izmantošana. Pats nosaukums jau vēsta, ka lietotājam nāksies ievadīt paroli, kā arī izpildīt vēl vienu darbību, kas parasti ir īsziņas saņemšana ar vienu reizi lietojamu kodu vai arī fiziskas pieteikšanās ierīces pievienošana datora USB pieslēgvietai. Tādējādi tiek izskausti tā saucamie pikšķerēšanas (phishing) uzbrukumi. Tomēr dubulta pieteikšanā katru reizi prasa ilgu laiku, tāpēc lietotājs var izvēlēties atkal atslēgt divu faktoru pieteikšanos.

    Lai padarītu divu faktoru pieteikšanos nedaudz ciešamāku, Šveices Federālais tehnoloģiju institūts izstrādājis lietotni Sound-Proof. Sound-Proof izmanto apkārtējās vides skaņas, nevis uz telefonu atsūtītu kodu vai fizisku USB ievietojamu elektronisko atslēgu.

    Reklāma

    Atverot datorā saderīgu lietotni, Sound-Proof aktivizēs datora un viedtālruņa mikrofonus, tie “klausīties” apkārtējās vides trokšņus, to saderības gadījumā tiks atļauta pieeja lietotnei. Sound-Proof lietotne meklēs fona mūziku, garāmbraucošu auto skaņas u.tml. Ja apkārt valdīs pilnīgs klusums, pašam lietotājam nāksies kaut ko pateikt vai sasist plaukstas.

    Protams, pastāv iespēja kādam uzzināt lietotāja paroli un skaņas aktivizētu divu faktoru pieteikšanos viltot, atrodoties pietiekami tuvu lietotājam. Tomēr šāda divu faktoru pieteikšanās būtu uzskatāma par ērtu un grūti viltojamu, jo dators un viedtālrunis “klausās” neatkarīgus skaņas avotus. Vienkāršāk būtu viltot skaņu, ko izdod pats viedtālrunis. Pagaidām nav zināms, vai Sound-Proof nonāks arī pie “parastajiem” lietotājiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma