Web Analytics
More
    Reklāma

    Latvijā radītā ReContact aplikācija palīdzēs atcerēties svarīgos tuvinieku notikumus

    Jaunākie raksti

    ReContact ir iPhone aplikācija (meklē to App Store), kas risina daudziem aktuālu problēmu – ikdienas steigā un informācijas pārpilnībā gadās piemirst svarīgas lietas, kuras gribam atcerēties. Formulējot īsāk: aplikācija palīdz atcerēties īstās lietas īstajā laikā.

    ReContact būtība un funkcionalitāte: aplikācijā telefona kontaktiem var pievienot bērnus ar dzimšanas dienām, kā arī pievienot fotogrāfijas, komentārus un atgādinājumus gan pievienotajiem kontaktiem, gan to bērniem.

    Reklāma

    ReContact ir ģimenes projekts, kas hobija līmenī izstrādājuši produktu, kas nu ir labā lietošanas kondīcijā. Aplikācija ir izstrādāta, lai risinātu pašu un draugu identificētās vajadzības. Pamatā aplikācija būs noderīga ģimenes cilvēkiem ar plašu draugu loku, bet tikpat labi būs noderīga arī citiem, kam ir svarīgi veidot labas un ilgtspējīgas attiecības ar draugiem, radiem, kolēģiem vai biznesa partneriem.

    Dažas situācijas, kurās ReContact sniedz savu ieguldījumu ikdienas vienkāršošanai:

    • Ne vienmēr ir viegli atcerēties draugu bērnu vecumus un dzimšanas dienas. Nav arī ērtas un interaktīvas vietas, kur to pierakstīt. Tā nu ir, ka daudziem vecākiem viņu bērnu dzimšanas dienas ir svarīgākas par viņu pašu dzimšanas dienām, tāpēc ir forši viņus tajās apsveikt.
    • Ikdienas ritmā, pat zinot vajadzīgos datumus, gadās tos atcerēties pāris dienas vēlāk. Tāpēc ir noderīgi uzlikt atgādinājumus. Aplikācijā ir arī funkcija uzlikt atgādinājumu 2 dienas iepriekš, lai ir laiks apdomāt, kā iepriecināt sev svarīgo cilvēku.
    • Ir dažas lietas, ko ir grūti atcerēties, piemēram, savu bērnu personas kodus, veselības informāciju, drauga durvju kodu u.c. Aplikācijā to var pierakstīt pie kontakta informācijas. Paša kontakts vienmēr stāv pirmajā rindā, jo kurš gan ir svarīgākais tavā dzīvē, ja ne pats.
    • Gadās veikala plauktā ieraudzīt lietu, kas būtu ideāla dāvana draugam dzimšanas dienā. Pienāk dzimšanas diena un esi to aizmirsis, un rezultātā nopērc kādu krāmu. Nebūsi ne pats priecīgs, ne draugs. Risinājums: pievieno sava drauga kontaktam bildi ar potenciālo dāvanu un uzliec atgādinājumu 2 dienas pirms dzimšanas dienas.
    • Draugs izdara tev pakalpojumu. Tu viņam apsoli uzlikt aliņu vai nopirkt saldējumu. Ne vienmēr izdodas šādas lietas atcerēties. Vēl trakāk, ja aizmirstas atdot 5 EUR, ko draugs aizdeva, kad biji aizmirsis maku. Risinājums: pievieno standartizētu komentāru “Esmu parādā”. Standartizētos komentārus vari aplūkot apkopotā veidā, piemēram, visus, kam esi ko parādā.

    Aplikācija risina aktuālas problēmas, bet jautājums, vai ieguldāmais laiks informācijas ievadei ir potenciālo ieguvumu vērts. Tas lielā mērā ir atkarīgs no aplikācijas lietošanas ērtības, kas to padara labāku par citiem alternatīviem rīkiem, piemēram, piezīmju blociņa vai telefona kalendāra.

    Aplikācija ir aizvien pilnveidošanas procesā, tāpēc droši izmēģini to un dalies ar idejām par aplikācijas uzlabošanu.

    screen322x572 screen322x572 (1) screen322x572 (2)

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    23 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    15.08.2015 19:41

    Un kas Andrītim? Jāiztiek ar kalendāru parasto?

    15.08.2015 20:42
    Reply to  KKTK

    Android ierīču lietotājiem būs jāpaciešas un jācer, ka vispār taps aplikācija šai platformai.

    Ksspars Lccis
    17.08.2015 09:39

    starp citu, Kristap, kad jūs sataisīsiet normāli attēlu parādīšanu? Daļa attēlu atveras pa virsu (tikai nez kāpēc X poga ir ne kā pie cilvēkiem labajā, bet kreisajā malā), daļa – vnk tajā pašā logā tikai kā bilde… annoijing, rīlī!

    17.08.2015 09:53
    Reply to  Ksspars Lccis

    Tur par ko vispār? Sūti ekrānšāviņus ar problēmas aprakstu uz kristaps@kursors.lv. Paldies!

    davfreim
    15.08.2015 22:44
    Reply to  KKTK

    Neatmaksājas taisīt uz Android, grūtāk pielāgot aplikāciju entajiem telefoniem un entajām OS versijām, kā arī peļņu gūst tieši no iOS.

    Ksspars Lccis
    17.08.2015 09:37
    Reply to  davfreim

    pilnīgu sūdu Tu runā. Esi tā pārņemts ar savu ābolu, ka vispār tematu nesaproti. Mums LV vienkārši ir kritisks stāvoklis ar aplikāciju izgatavotājiem. Tu saki peļņu gūst no iOS? Pērk arī androīdam appus. Tajā pašā segmentā, kur dārgie aifoni, ir vēl vairāk dārgo androīdu un tā nav problēma pārdot aplikācijas. Un nekas nav ntajiem telefoniem un os versijām baigi jāpielāgo. Ja rokas neaug no pakaļas – šādus softiņus kas mierīgi skeilojas dažādām izšķirtspējām jo īpaši. Tu vnk nerubī tēmu.

    davfreim
    18.08.2015 14:17
    Reply to  Ksspars Lccis

    Netelo stulbu, ja tāds neesi, paskaties pētījumus par App peļņu, andoid appiem nopelnīt ir daudz grūtāk un tas ir fakts, ne jau velti daudzi app ir tikai uz iOS vai vispirms uz iOS.

    Ksspars Lccis
    18.08.2015 14:37
    Reply to  davfreim

    cik klašu izglītība tev ir? Man liekas, ka Tu NELASI, tikai mal savu.

    davfreim
    18.08.2015 14:52
    Reply to  Ksspars Lccis

    Viss ko tu māki ir tikai tukši skanēt, kā saka “tukša muca tālu skan”.

    Nav nekāda sakara ar flagmaņiem vai to, cik dārgi būtu Android telefoni, fakts paliekt fakts, ka iOS aplikāciju izstrāde ir daudz ienesīgāks bizness, lai cik gauži tu gribētu brēkt un bļaut, tas to nemaina.

    http://bgr.com/2015/04/15/ios-vs-android-developers-revenue-apps/

    Ksspars Lccis
    18.08.2015 15:19
    Reply to  davfreim

    Tu tiešām nelasi… a) pie mums androīda aplikāciju taisītājus i ar uguni nevar sameklēt.b) kā savā linkā vari apskatīties – tā peļņas starpība nemaz nav tik liela c) tajā pašā linkā IZLASI, mļin, tā kopaina globāli veidojas no tā, ka miljoniem lēto aifonu atrodas tādos pasaules nostūros, kur cilvēkiem nav kredītkartes. Tas nekādā veidā nevar atrādīt situāciju LV. Tas viss formē ačgārnu viedokli un kā tāda dzeltenīga viela saēd tavas aifonista pārākuma stāvoklī esošās smadzenes. Bāz degunā plikus faktus, bet nejēdz likumsakarības. Un JĀ, appstorē var vairāk nopelnīt, bet appstorē procentuāli daudz mazāk pelnītāju, tur izsisties ir daudz grūtāk.

    Andris Briedis
    19.08.2015 22:33
    Reply to  Ksspars Lccis

    Pirms Jūs kungi izmetat villu, viens piemērs iz dzīves:
    es savam iPhonam krietni pasen nopirku Navigon pa ~75€ (ne visur var lēti tikt cauri ar Waze), taču sievai uz Android to pašu Navigonu no PirateBay bez maksas uzliku (līdzīgi kā visi mani darba kolēģi ar Androidiem).
    Tagad jautājums: cik naudas dabūja pats Navigon no visiem šiem manis minētajiem lietotājiem?
    Pareizi! 75€ – Apple komisija.

    Ksspars Lccis
    20.08.2015 09:59
    Reply to  Andris Briedis

    sorre, skaidrs, ka runa par lētajiem androīdiem. Pārrakstījos :D Nu navigons nnav labs piemērs – tā ir specifiska aplikācija cilvēkiem ar īpašāma vajadzībām. Un ar zagšanu nav jālepojas publiski. Bet ja zog pēc kārtas visu kas kust un nekust un veikalā maksā tikai 1 vai 2 eiro – tā jau ir diagnoze… ko lai piebilst?

    Andris Briedis
    20.08.2015 13:22
    Reply to  Ksspars Lccis

    Es nebūt nelepojos ar to – tas bija nepieciešams, lai attainotu detaļās to, kas ir/nav iespējams uz šīm platformām (uz iOS nevar uzinstalēt pirātisku appu; uz Android var). Šis piemērs uzskatāmi parāda, kādēļ programmētāji varētu gūt lielāku peļņu tieši no iOS izstrādnēm (par ko bija strīds šajā diskusijā).
    Man pazīstamie Android lietotāji dzīvē nav nevienu appu nopirkuši, jo lielākā daļa ir pieejama (tiesa nelegāli) bez maksas. Es ticu, ka viņi arī ar to nelepojas :)

    Ksspars Lccis
    20.08.2015 14:33
    Reply to  Andris Briedis

    bet VAR tak nenozīmē to, ka jādara? Tipa, ja RIMI noņems pīkstuļus, tad tu sāksi zagt?

    Andris Briedis
    20.08.2015 15:31
    Reply to  Ksspars Lccis

    Ne par to stāsts. Kaut arī domāju lielākā daļa iedzīvotāju programmu, filmu, mūzikas nelegālu ielādēšanu īsti neuztver kā zagšanu (ja salīdzina ar taustāmu preci RIMčikā).
    Stāsts bija par to, ka dažas maksas aplikācijas tiek veidotas tikai vai vispirms iOS dēļ potenciāli lielākas iespējas nopelnīt.
    Jautājums tikai vai tu tam piekrīti?

    20.08.2015 10:09
    Reply to  Andris Briedis

    Ja jau ierunājāmies par navigācijām, tad vakar bija vajadzība aizskriet uz Viļņu un iepriekš, lietojot Android telefonus, bez lielas domāšanas izmantoju HERE kartes. Diezgan liels bija mans pārsteigums, ka HERE nu jau normāli darbojas arī uz iPhone. Uz iPhone šīs kartes gan bija ātrāk nekā uz Androidiem, taču toreiz tas bija murgs kaut kāds.

    16.08.2015 19:29
    Reply to  KKTK

    Vari izmantot kaut vai any.do

    KKTK
    16.08.2015 21:37
    Reply to  Guntis Čoders

    Paldies par ieteikuu, bet šitas ir citam orientēts. Tādspats kā Google Keep. Rakstā minētais ir foršs tieši ar to, ka ir kontaktu bāzēts. Un tad tiem kontaktiem galā sakarinās atgādinājumi, piezīmes. OK piezīmes var arī tāpat sarakstīt, vienīgais kā kurā ROMā tās cik ērti tiek attēlotas.

    16.08.2015 23:37
    Reply to  KKTK

    Jāskatās, cik aktīvi aplikācija tiks lietota, tad arī redzēs, taisīt vai nē. Daudzi jau saka, ka vajag, vajag. Teikt ir viens, bet praktiski lietot aplikāciju ir kas cits. :)

    Ksspars Lccis
    17.08.2015 09:42
    Reply to  ReContact

    tas noteikti ir arī jautājums CIK var pārdot. No mārketinga viedokļa varu teikt, ka pareizais risinājums ir tāds – cilvēks saņem appu par VELTI, bez reklāmām, bet var, piemēram, pievient tikai 3 kontaktus. Ja redz efektivitāti, tad noteikti nopirks pilno versiju.

    Jubilar
    17.12.2015 11:32
    Reply to  KKTK

    Android telefoniem var izmantot šo aplikāciju- https://play.google.com/store/apps/details?id=lv.palmija.jubilar&hl=lv Nav gluži tādas iespējas kā augstāk minētajai aplikācijai, taču dzīvi tā atvieglo – atgādina par vārda dienām, dzimšanas dienām, svētku un atceres dienām. Integrēts ar kontaktiem.

    Mārtiņš
    16.08.2015 13:20

    Droši vien, ja kāds tajā ģimenē vai draugu lokā uzdrošinās iegādāties Android ierīci, tad automātiski tiek ozslēgts no ģimenes vai draugu loka.

    17.08.2015 16:18
    Reply to  Mārtiņš

    Ļoti labs komentārs :D
    Drīzāk ir tā, ka draugi un radi ar Android buntojas, ka esam uztaisījuši tikai iOS versiju.

    Reklāma