Web Analytics
More
    Reklāma

    Xiaomi nozog Samsung Ķīnas tirgu un šodienas Unpacked pasākumu

    Jaunākie raksti

    Augustu parasti uzskata par kluso mēnesi un, ja arī ir kāds jauna modeļa paziņojums, tas ir visai piezemēts. Visi uzkrāj spēkus septembrī notiekošai IFA izstādei Berlīnē. Bet ne šogad! Samsung ir plānojis šovakar Londonā un Ņujorkā prezentēt, iespējams, Galaxy Note 5 un lielāka izmēra Galaxy S6 edge. Xiaomi ir pasteidzies aizēnot Samsung Unpacked pasākumu, šorīt izziņojot divus jaunus lielāka izmēra viedtālruņus.

    Xiaomi papildinājis modeļu klāstu ar 125 dolārus maksājošu Redmi Note 2 un 155 dolāru Redmi Note 2 Prime. Samsung šobrīd ir atdevis Ķīnas Android viedtālruņu tirgu pilnīgā Xiaomi kontrolē, nez kas notiks, ja tiešām Xiaomi gada vai divu laikā sāks pārdot viedtālruņus ASV… Analītiķi uzskata, ka Xiaomi jau kronējams par trešo lielāko viedtālruņu ražotāju pasaulē aiz Samsung un Apple.

    Reklāma

    Redmi Note 2 un Redmi Note 2 Prime būs pieejami dažādās pasteļkrāsās, kā arī ierastā baltā un melnā noformējumā. Abi modeļi nonāks tirdzniecībā jau 16. augustā.

    Redmi Note 2 saņēmis 2.0 GHz MediaTek Helio X10 procesoru un 2 GB RAM, bet Redmi Note 2 Prime ir 2.2 GHz MediaTek Helio X10 procesors. Abiem modeļiem ir 5.5 collu FullHD ekrāns, kā arī 13 un 5 megapikseļu kameras. Viedtālruņus darbinās 3060 mAh lietotāja nomaināms akumulators, būs iespēja pievienot microSD karti.

    Xiaomi izziņojis arī jaunu Android 5.1 balstītu MIUI 7 saskarnes versiju, ko viedtālruņu īpašnieki sāks saņemt 19. augustā.

    Redmi Note 2 1 Redmi Note 2 2

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    21 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    13.08.2015 15:16

    Pārsteidza cena. Tauta forumos gaidīja (es tai skaitā) virs 200$, ņemot vērā Xiaomi pēdējās tendences, bet 155 ar Helio X10, tas ir iespaidīgi un no Ķīnas brenda Nr.1. LV cena varētu būt 200-210eur un tāpat labākais cenas segmentā.

    13.08.2015 15:36
    Reply to  Kaspars

    Redzēsim kas ar cenu notiks, kad telefoni nokļūs veikalos, bet jā – cenas ir negaidīti zemas.

    Mārtiņš
    13.08.2015 15:51
    Reply to  Artis Abols

    Pie mums veikalos tik drīz viņi nebūs. Rietumu tirgus ļoti atšķiras no Āzijas

    13.08.2015 16:01
    Reply to  Mārtiņš

    Nebūs gan, mēs te no Ķīnas veikaliem pa taisno ķeram.

    Prusljix
    13.08.2015 16:24

    Nez, Helio x10 vēl negribas ņemt.Ar garfisko procesoru var ieberzties. Helio X20 ar Mali GPU gan varētu bomba. Bet cena gan satriecoša.

    judenknochlein
    13.08.2015 21:16

    Izskatās OK gan iespēju ziņā, gan cenas ziņā. Vienīgais mīnuss, kas varētu būt ir tas, ka ja ierīces oficiāli netiks tirgotas Latvijā, tad nebūs visu vietējo LTE frekvenču atbalsts.

    Samsung Note 5 diemžēl ir pilnīgs FAIL aizvākto iespēju dēļ. :( Ļoti skumji.

    KKTK
    13.08.2015 21:26

    Pag, bet varbūt, kādu rindkopu kāpēc to xiaomi tā pērk? Tikai dēļ tā, ka ķīnieši ir daudz un viņi to var nopirkt katrā kioskā?

    13.08.2015 21:28
    Reply to  KKTK

    Tāpēc, ka labs price/performance un vismaz Ķīnā arī nu jau baigais kulta zīmols.

    Ksspars Lccis
    13.08.2015 22:11
    Reply to  KKTK

    rupji runājot ir tā: trīs kompānijas uztaisa vienādas ierīces ar pašizmaksu 180 rubļi. A kompānija pārdod par 190 un nopelna uz katru 10 rubļus. 10 miljoni ierīces – 100 miljoni peļņa. Kompānija B pārdod par 400, tikai iztērē mārketingā 230 un cieš zaudējumus – 10 rubļi par ierīci. Trešie uzpresē virsū aizkostu mēslu, iztērē mārketingā 500 un pārdod par tūkstoti – nopelnot par katru ierīci 320 rubļus. Tātad C kompānija iegūst 90% peļņas pateicoties aunu baram, kas pērk 180 rubļus vērto ierīci par 1000. Tad kāpēc to xiaomi tā pērk? nu vidusmēra ķīmietis nevar atļauties maksāt 1000 rubļus un voila. Ziņkārība apmierināta? Ar pārējiem jautājumiem pie tehnologiem, tirgvežiem un mārketologiem – viņi apstiprinās, ka pa lielam man ir taisnība.

    13.08.2015 22:20
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nav viss arī tik vienkārši. Nepietiek tikai uzražot un tirgot ierīci, mūsdienās klienti pieprasa arī dažādus papildus labumus (dažādus multimediju servisus, aksesuārus, garantijas lietas utt.). Tāpat arī īsti nevar piekrist, ka visas ierīces ir vienādas, kāds tomēr ir ieguldījis prāvu naudas žūksni, lai izstrādātu tehnoloģijas un saliktu kopā gala produktu.

    Ja viss būtu tik ļoti vienkāršojams, tad varētu teikt, ka pilnīgi visi auto ir vienādi. Četri riteņi un kaut kā kust uz priekšu. Bet pabrauc ar vienu, pabrauc ar otru un saproti, ka starp tiem ir zināmas atšķirības. Daļa praktiskas un reāli sajūtamas, daļa mārketinga batoni ausīs :)

    Ksspars Lccis
    13.08.2015 22:34

    ir ir vienkāršojams – visas šis kompānijas ir iztērējušas miljardiem izstrādei. Starp citu – no telekomunikāciju skata punkta raugoties apple salīdzinot ar samsung, šito pašu xiaomi, nemaz nerunājot par huawei ir bērnu autiņos. davai neskaitīsim tos smieklīgos patentzīmējumus, ka viedtālrunis ir plāna noteiktas formas ierīce ar drusku noapaļotiem stūriem. Karoče, es, kā cilvēks, kas piecus vēl ziedu gaus esmu ļoti pamalies nokiā, 20 gadus mārketingā – zinu ko runāju. tā prāvā naudas žūksme tik un tā rezultējas produkta pašizmaksā. Es saprotu Tavu funktieri par autiņiem – bet redz, tam, ka kāds ne to plastmasas pogu ne tajā vietā iespraudis, beņķim nepietiekošu regulāciju uztaisījis – tam nav tieša sakara ar izmaksām. Nelaime tā, ka ļoti daudziem cilvēkiem NAV juškas – iedomājies, ja orķestrī spēlē cilvēks bez dzirdes – to tak visi dzirdēs. Bet var vairumam iestāstī, ka tas ir normāli (te nāk klāt tās mārketinga izmaksas); skat. manu punktu divi.

    13.08.2015 22:43
    Reply to  Ksspars Lccis

    Nevaru piekrist par to, ka Xiaomi ir paveikuši vairāk par Apple, Huawei vai Samsung. Pagaidām Xiaomi nodarbojas ar citu darba kopēšanu.

    Es vairāk biju domājis par to, ka Apple, Huawei un Samsung paši izstrādā savus dzelžus (konkrēti, čipsetus/procesorus) un tā ir nenormāli dārga investīcija, kas vismaz Apple gadījumā ir vainagojusies ar milzu panākumiem, kad iPhone 6/6 Plus iestrādātie čipseti burtiski piesmēja ierīces ar Qualcomm greizo un līko Snapdragon 810. Tāpat arī Samsung ar saviem Exynos čipsetiem ir uz pareizā zirga un spēj aizjāt prom no tiem, kam nav naudas/spēju un jāpērk Qualcomm vai pat Mediatek ražojumi.

    Tas pats attiecas arī uz papildus servisu un labumu piedāvājumu. Tajos Apple un Samsung iegulda milzu naudu un daļā gadījumu tie ir kritiski svarīgi, lai varētu tirgot ierīces.

    Šādā ziņā Xiaomi un arī OnePlus ir aptuveni turpat kur citi čainas ražotāji, kas ir sakasījuši līdzekļus pliku dzelžu uzražošanai un lētai tirgošanai (pavei, OnePlus pat normālu tirgošanu vēl nespēj atļauties), taču nekas vairāk pagaidām nesanāk. Tādējādi tie ir pavisam dažādu kalibru uzņēmumi un īsti nav pat salīdzināmi.

    Ksspars Lccis
    13.08.2015 23:01

    redz, Qualcomm vienkārši nav naudas iestāstīt, ka karsts telefons ir kruta! Līdzīgi, kā apple tak jums visiem iestāstīja, ka antena nav vainīga, jūs vnk nepareizi rokā turat telefonu. Par aifona procesoru var piekrist tikai daļēji, jo os tomēr ir tik kardināli atšķirīgs: apple tomēr ir tikai nosacīts multitaskings pret pilnīgi neizsmeļamo androīd iespēju jūru (kas gan nemākulīgās rokā pārvēršas par dizāster lagu). Un nevajag to kopēšanu mest vienā maisā – pa lielam figņa ir nokopēt izskatu. Dzelžus tu pērc. Pērc pa tik, cik tie maksā un tajā maksā ir sabāzti arī visi izstrādes miljoni) Un ja viņi būtu tādi vārguļi, tad savus procesorus uzražot nevarētu. Par one plus – drīzāk piekritīšu.

    13.08.2015 23:12
    Reply to  Ksspars Lccis

    Jā, lielākais vairums ražotāju čipsetus pērk un tikai dažas kompānijas pašas projektē tos tādējādi radot sev iespējas atšķirties no pārējā bara un piedāvāt jaunas iespējas/ātrumus/stabilitāti utt.

    14.08.2015 14:51

    Xiaomi var lamāt par saskarnes izskata kopēšanu, bet telefoni gan pēc iPhone neizskatās.

    davfreim
    15.08.2015 09:22
    Reply to  Artis Abols

    Būtu diezgan naivi domāt, ka viņi nekopēs to, kam ir panākumi.

    Kaspars
    14.08.2015 10:58
    Reply to  KKTK

    Pērk tāpēc, ka tas ir labākais produkts tirgū par saprātīgu cenu. Ķīnā viņiem ir teicams serviss (lai arī neizmanto tradicionālos servisa centrus), izmanto modernāko loģistiku, kas samazina izdevumus, bet neciešs serviss(jebkuru xiaomi aparātu dažu dienu laikā Ķīnā var samainīt – aizsūtīt un saņemt vietā, par to var palasīt forumos, no cilvēkiem, kas dzīvo Ķīnā) nepamet ierīces bez atbalsta utt. Par to kopēšanu Kristaps ir ieciklējies, patreiz Xiaomi ir modes noteicējs (vismaz daļēji) Ķīnā (Xiaomi arī visvairāk mēģina viltot/kopēt), būtībā daudzi ražotāji, iedvesmoti no Xiaomi panākumiem (nelietošu vāru kopē) sāka ieviest papildus ierīces ar savu brendu analoģiski līderim.

    KKTK
    14.08.2015 13:53
    Reply to  Kaspars

    Nu tas jau šo to sāk skaidrot. Paldies. Interesanti vai šinī Xiaomi ROM arī ir uzstādīti Ķīnas valdības spiegotājsofti?

    Kaspars
    14.08.2015 14:38
    Reply to  KKTK

    paranoja?

    14.08.2015 14:52
    Reply to  KKTK

    Varēs kā dulli nospiegoties kā mēs te komentāros lamājamies.

    Reklāma