Web Analytics
More
    Reklāma

    HTC samazinās darbinieku un viedtālruņu modeļu skaitu

    Jaunākie raksti

    Reuters ziņo, ka viedtālruņu ražotājam HTC iet arvien smagāk, tāpēc nolemts spert vairākus loģiskus soļus. HTC tuvākajā laikā pārskatīs izdevumus, kuru skaitā ir arī darbinieki un algas. Tiek pieļauts, ka šoreiz varētu tikt atlaisti vairāki tūkstoši darbinieku.

    Šī gada laikā HTC akciju vērtība nogāzusies par 51%, kā arī to cena sasniegusi zemāko līmeni pēdējo 13 gadu laikā. Jau bija zināms, ka HTC nemaz nav veicies ar pārdošanas apjomiem un jaunais HTC One M9 arī ir pamatīga vilšanās gandrīz visos parametros. Tiek atklāts, ka HTC pēdējo trīs mēnešu laikā zaudējuši ap 166 miljonus ASV dolārus. Ierasts, ka gada otrais ceturksnis pat HTC nometnē parasti ir veiksmīgs, bet šogad tas izvērsies katastrofā.

    Reklāma

    HTC iešot to pašu ceļu, ko nācās doties Samsung – veiks viedierīču modeļu skaita samazināšanu. Samsung modeļu skaitu par 30% samazināja vēl 2014. gada nogalē. Par šādu risinājumu kļuva zināms pēc tam, kad 2014. gada trešajā ceturksnī uzņēmuma peļņas samazinājās salīdzinot ar 2013. gada trešo ceturksni par 49%. Kopējā mobilā biznesa operacionālā peļņa samazinājās no 6.5 miljardiem dolāru gadu iepriekš, līdz 1.7 miljardiem 2014. gadā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Kaspars
    07.08.2015 16:22

    Pēdējos gadus trīs neesmu pircis HTC (pirms tam gan bija gan nexus1 gan merge, tad vēl telefons ar suprīgu skaņu, pirku ASV, piemirsu nosaukumu, skaļruņi izbīdījās, kā klaviatūra mergei) vislabākās atmiņas… Būtu tiešām žēl, ja šis ražotājs pazudīs (brends gan paliks, bet tas jau būs falšs) dēļ dažu super kruto menedžeru (uber speciālistu) sistemātiskajām kļūdām un dīvainajiem mobilo tel. tirgus redzējumu.

    Reklāma