Web Analytics
More
    Reklāma

    Google strādā pie fotogrāfiju uzņemšanas bez atspīdumiem stiklā

    Jaunākie raksti

    Runā, ka fotogrāfam ir jābūt kā vampīram – bez ēnas un bez atspulga spogulī, bet (būsim godīgi) tas ne vienmēr izdodas, it īpaši, kad talkā tiek ņemts tikko no kabatas izrauts viedtālrunis. Google kopā ar MIT (Masačūsetsas Tehnoloģiju institūts) šobrīd strādā pie algoritma, kas ļaus uzņemt fotogrāfiju ar visu atspulgu, bet pēcāk viedierīces to spēs atsijāt no attēla, iegūstot gaidīto rezultātu.

    Atspulga atsijāšanas pamatā būs vienlaikus uzņemts neliels video fragments, kas spēs vizuāli atšķirt tuvumā esošu stiklu no tālumā esoša fotografētā objekta. Pie vienām sāpēm Google un MIT algoritmi spēs no attēla dzēst citus traucējošus objektus, piemēram, ūdens lāses uz stikla, žoga režģi u.tml.

    Reklāma

    Pagaidām netiek atklāts, vai Google un MIT algoritms būs pieejams standarta viedierīcēs, vai arī mēs šobrīd runājam par vēl vienu Project Tango tipa rīku un iespējām.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Roberts
    06.08.2015 13:18

    Diezgan stilīgi, ja šis tiks integrēts video uzņemšanā. Varētu būt noderīgi vietās, kur žogs vai kas cits aizsedz skatu. Tik interesanti, vai netiek zaudētas detaļas fotogrāfijā, jo dotajā brīdī bildes izskatījās zemas kvalitātes.
    Savukārt par atspīdumiem logā, domāju ka polarizācijas filtri savu darbu dara daudz, daudz labāk un bez detaļu zaudēšanas.

    Reklāma