Web Analytics
More
    Reklāma

    Renault – Nissan un Daimler apvienība ražos Infiniti

    Jaunākie raksti

    Piecus gadus pēc stratēģiskās sadarbības izveidošanas, Daimler un Renault – Nissan apvienība ir ievērojami paplašinājusi savu sadarbību, izveidojot ražošanas kopuzņēmumu COMPAS (Coopertion Manufacturing Plant Augascalietnes – sadarbības ražotne Agvaskaljentesa) Meksikā.

    Jaunais komersants pieder Daimler un Nissan līdzvērtīgās daļās (50:50). Partneri kopumā ieguldīs 1 miljardu ASV dolāru COMPAS izveidē, kas pārraudzīs nākamās paaudzes Mercedes-Benz un Infiniti premium klases kompakto automobiļu ražošanu.

    Reklāma

    COMPAS ražos nākamās paaudzes Mercedes-Benz un Infiniti premium klases kompaktos auto un uzņēmuma sākotnējā ražotspēja būs vairāk nekā 230 000 transportlīdzekļi gadā, spējot nodrošināt apmēram 3 600 darba vietas. Infiniti automašīnu ražošana tiks uzsākta 2017. gadā, bet pirmie Mercedes-Benz auto tiks pabeigti 2018. gadā.

    „COMPAS ir izcils Renault-Nissan un Daimler sadarbības globālas sasniedzamības piemērs. Mēs apvienojam Nissan un Daimler ražošanas zināšanas vienā Meksikas ražotnē, lai izveidotu nākamās paaudzes Premium kompaktklases auto,” paziņoja COMPAS galvenais izpilddirektors Kurosawa.

    Kā tika paziņots 2014. gada jūnijā, Daimler un Infiniti sadarbosies ar nākamās paaudzes premium klases kompaktauto zīmolu Mercedes-Benz un Infiniti attīstību, kur abi partneri cieši sadarbosies auto radīšanas procesā. Taču tiks aizsargāta gan Mercedes-Benz, gan Infiniti identitāte, jo to transportlīdzekļi atšķirsies gan produkta dizainā, gan braukšanas īpašībās, gan specifikācijā.

    Daimler un Nissan ražos nākamās paaudzes premium klases kompaktauto arī citās ražotnēs pasaulē, tostarp arī Eiropā un Ķīnā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma