Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple grasās Eiropā un ASV veidot virtuālo mobilo operatoru

    Jaunākie raksti

    Apple vēlas Eiropā un ASV veidot virtuālo mobilo sakaru operatoru, nodrošinot šo servisu iPhone un iPad lietotājiem. Apple izpratnē viņi ir starpnieki un saņem visu abonentmaksu, ko pēcāk sadala reāliem mobilo sakaru sniedzējiem. Speciāla Apple SIM karte nodrošinātu nemanāmu pārslēgšanos starp dažādiem sakaru operatoriem, lai panāktu maksimāli labus mobilos balss un datu sakarus.

    Tieši to pašu Google jau piedāvā Project Fi ietvaros. Project Fi šobrīd ir pieejams tikai Nexus 6 īpašniekiem, serviss darbojas T-Mobile un Sprint sakaru tīklos. Virtuālais mobilo sakaru operators nebūs nekāds lētais prieks, jo par servisa uzturēšanu nāksies maksāt Apple kādus procentus, tāpat mobilo sakaru operatori varētu koriģēt cenas par šādu mētāšanos starp vairāku operatoru tīkliem. Project Fi mēneša maksa par neierobežotiem zvaniem ir 20 dolāri un 10 dolāri par katru iztērēto datu gigabaitu.

    Reklāma

    Iespējams, ka virtuālu mobilo sakaru operatoru laiks atnāks tajā mirklī, kad tiks pieļauta tā saucamās e-SIM kartes ieviešana.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    6 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    judenknochlein
    04.08.2015 21:52

    Interesanti vai to štelli varēs lietot tikai ar apple telefoniem. :D Ideja, iespējams, ir laba, ja varēs lietot visi.

    Jānis Lāčaunieks
    05.08.2015 08:27

    Okej, ideja tā kā būtu atbalstāma, ja Apple nodrošinās to, ka nekas vairs nav “jāviesabonē”.
    Bet tomēr, pieņemsim, ka parādās e-SIM kartes, toisķ SIM kartes vairs nav. Tad varbūt uzreiz pārejam uz CDMA un miers? Tas protams, no patērētāja viedokļa raugoties; pārbūvēt tīklu no GSM uz CDMA varētu arī nebūt lēts prieks.

    Katya Rastopčina
    05.08.2015 09:28
    Jānis V
    05.08.2015 12:41

    Jā. Nepatiesa informācija

    05.08.2015 12:45
    Reply to  Jānis V

    Šī konkrētā bauma uz doto brīdi izskatās ir noslāpēta, tomēr ilgtermiņā raugoties es domāju, ka Apple tomēr tiks līdz savam virtuālajam operatoram. Galu galā, Apple ir vēlme konktrolēt maksimāli daudz, lai varētu savu produktu lietotājiem nodrošināt nepārspējamu lietošanas pieredzi. Un arī Google darbības šajā lauciņā (Project Fi) norāda uz to, ka pavisam bez uzmanības to atstāt nevar.

    Jānis V
    05.08.2015 17:13

    Šī esot vienīgā no baumām, ko noraidījuši. Parasti klusē :) Bet jā, domāju ka ar laiku, tā pat būs tur iekšā. Ja Xiaomi pirms viņiem neielīdīs, sadarbība ar kādu :D Tie lien visur, kur var.

    Reklāma