Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple un Samsung apvieno spēkus elektroniskās SIM kartes lobēšanai

    Jaunākie raksti

    The Financial Times ziņo, ka šobrīd norit Samsung un Apple sarunas ar GSMA, kas ir mobilo telekomunikāciju industrijas asociācija, lai uzsāktu elektroniskās SIM kartes izmantošanu viedtālruņos un planšetdatoros. Elektroniskā SIM karte (e-SIM) lietotājam nozīmēs mazākas galvassāpes ar dažādajiem aktuāliem fizisko SIM karšu izmēriem, kā arī operatora maiņas gadījumā nenāksies lauzīt galvu par laiku, kad viena SIM beidz strādāt un otra uzsāk darbību.

    e-SIM, protams, arī atvieglotu ražotāju darbu, jo nenāktos izgudrot visādus viltīgus un neredzamus SIM pieslēgvietas vāciņus, e-SIM izmantošana uzlabotu ūdensdrošības nosacījumu izpildi un to vairs neietekmētu lietotāja aizmāršība. Tiek norādīts, ka sava veida e-SIM kartes aizstājēju Apple jau paspēja izmēģināt pēdējās paaudzes iPad planšetdatoros, bet tie tika atbalstīt vien ASV T-Mobile un AT&T sakaru tīklos.

    Reklāma

    Mobilo telekomunikāciju industrijas asociācija GSMA uzskata, ka e-SIM ir atbalstāma ideja, bet tās ieviešanā ir jāiesaistās vairumam mobilo sakaru operatoru, kā arī jānodrošina vienots e-SIM standarts. Pirmie e-SIM viedtālruņi varētu būt gaidāmi jau 2016. gadā.

    Avotsft.com
    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    4 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Mārtiņš Stankevičs
    17.07.2015 12:18

    ” kā arī jānodrošina vienots vienots e-SIM standarts “

    bombelats
    17.07.2015 12:28

    Man kā lietotājam, kā reiz šķiet, ka tas sagādās galvassāpes gadījumos, kad nokārsies tālrunis un no atvilktnes vajadzēs izvilkt iepriekšējo. Jebšu tas tiks atrisināts kaut kā. Kaut gan ražotājam jau šāda lietotāja problēma neuztrauc.

    Andris
    17.07.2015 13:47
    Reply to  bombelats

    Droši vien operators vispirms iedots fizisku sim karti, kuru varēs piesaisīt kā e-SIM telefonam, kas to atbalstīs. Iespējams.

    bombelats
    17.07.2015 15:42
    Reply to  Andris

    Iespējams, bet tad aktuāls kļūst jautājums kāda formāta – mini, mikro, nano, jebšu vispār standarta, tobiš kredītkartes lieluma, kā pirmsākumos NMT tīklā.

    Reklāma