Web Analytics
More
    Reklāma

    Google ar Street View mašīnām mērīs gaisa piesārņojumu

    Jaunākie raksti

    Google Maps projekta ietvaros Google uzsāks arī gaisa kvalitātes un piesārņojuma mērījumus pasaules metropolēs. Google noslēguši partnerību ar Aclima, kas ražo apkārtējās vides sensorus. Google Street View automašīnas tiek aprīkotas ar gaisa kvalitātes un piesārņojuma mērierīcēm, kas spēs izmērīt oglekļa dioksīdu, slāpekļa dioksīdu, oglekļa monoksīdu, metānu un formaldehīda klātbūtni, un koncentrāciju gaisā.

    Vēl pagājušajā gadā Google sadarbībā ar ASV Vides aģentūru un NASA uzstādīja trīs Google Street View automašīnām līdzīgus sensorus, lai Denverā izmērītu gaisa piesārņojumu dažādās pilsēta vietās. Google grasās turpmāk veikt arī gaisa kvalitātes rādītāju demonstrēšanu Maps servisā, kas varētu novest pie interesantām nekustamo īpašumu cenu svārstībām.

    Reklāma

    Protams, ir jāsaprot, ka gaisa piesārņojuma līmeņi mainās ļoti bieži un Google nāksies datus visu laiku aktualizēt. Temperatūras, vēja virziena, mitruma u.c. maiņas krasi ietekmē gaisa piesārņojumu, tāpēc Google Street View sniegtā informācija, visticamāk, varētu būt kaut kāds vidējais rādītājs noteiktā laika posmā.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma