Web Analytics
More
    Reklāma

    BMW rādīs zaļās gaismas degšanas ilgumu

    Jaunākie raksti

    BMW jaunajos modeļos nonāks iespēja, kas pateiks priekšā nākamā krustojuma gaismas signāla maiņas mirkli. BMW kopā ar Connected Signals’ EnLighten iOS lietotni un ConnectedDrive Services informācijas ekrānā rādīs, cik ilgi vēl būs zaļā gaisma luksoforā, lai vadītājs varētu sākt laicīgi sagatavoties bremzēšanai. Tāpat automašīnas izklaides sistēmā tiks parādīts, kad sarkanā gaisma pārslēgsies uz zaļo.

    Iespējams, ka tūlīt iedzīvošos ne tikai Apple nīdēja statusā, bet arī aizspriedumaina BMW nicinātāja statusā, bet būtu gatavs saderēt, ka šāda satiksmes regulēšanas gaismu mainības paredzēšana ļaus nevis uzsākt bremzēšanu, bet gan padarbināt sešus cilindrus rindā (vai varbūt visus astoņus un pāris turbīnas) pie diezgan augstiem apgriezieniem, lai paspētu “pārlidot uz dzelteno”.

    Reklāma

    Ideja kā tāda nav slikta, tā noteikti atļautu prātīgi pieripināties pie krustojuma un laicīgi uzsākt braukšanu, bet, visticamāk, tā tiks izmantota tieši pretējiem mērķiem.

    enlighten_thumbnail

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    5 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Uldis M.
    03.08.2015 10:24

    Nu a ko, liekas apstāšanās un uzsākšanas arī palielina degvielas patēriņu, izmešus, u.t.t. Tad jau labāk nedaudz uzspiest un pārbraukt vēl pie zaļās vai oranžās gaismas nekā nobremzēt un atkal uzsākt… Noderīga fīča :)

    Ikars
    03.08.2015 10:38

    Cerams, ka viedā sistēma būs pieejama tikai sabiedrībai tādās valstīs, kur vairs nav jācīnās ar satiksmes noteikumu ievērošanu un BMW zirgspēkus palaiž cienot pārējos satiksmes dalībniekus (piemēram uz autobāņa)

    Rihards Šate
    03.08.2015 12:16

    Audi jau šādu sistēmu pirms gada sāka ieviest :) https://www.youtube.com/watch?v=a6zrRukr6W0

    GundarsBarons
    05.08.2015 01:03

    Labāk jau nu skatīties uz priekšu, nevis visu laiku lūrēt infodisplejā. Vēl jo vairāk intensīvajā pilsētas satiksmē. Pat nabadzīgajā Rumānijā pie daudziem luksoforiem ir sekunžu skaitītājs gan zaļajai gan sarkanajai gaismai. Brauc un esi informēts, bet neradi bīstamību. Ar ko tad tas BMW kontaktēsies tur, kur šāda sistēma luksoforiem nav ieviesta? Jā, un to ka šo visdrīzāk izmantos pretēji ir trāpīts. Un nevajag te par postpadomju valstīm. Piloti ir arī vecajā eiropā.

    05.08.2015 07:54
    Reply to  GundarsBarons

    Nav jau visu laiku jāskatās uz mērinstrumentu paneli. Pietiek uzmest aci, lai saprastu kas no tiem luksoforiem sagaidāms. Pieņemu, ka daļu informācijas var iznest arī uz stikla displeja (HUD), ja auto ar tādu aprīkots. Tad informācija vispār ir acu priekšā. Kopumā šo fīču vērtēju, ka diezgan noderīgu. Forši, ka Audi jau arī pie šī strādā.

    Reklāma