Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung daļēji padodas, ļaus Ķīnas tirgū atinstalēt nevajadzīgās lietotnes

    Jaunākie raksti

    Jau iepriekš ziņojām, ka Ķīnā uzsākta tiesvedība par lieko programmatūru Samsung un Oppo viedtālruņos. Ķīnas patērētāju tiesību aizstāvji uzsākuši tiesvedību pret Samsung un Oppo, kur uzmanības centrā ir Samsung Galaxy Note 3 (SM-N9008S) un Oppo Find 7 (X9007). Patērētāju tiesību aizstāvji uzskata, ka pircējam ir jābūt iespējai atteikties no nevēlamām lietotnēm. Oppo paspējis savā viedtālrunī uzstādīt 70 neatinstalējamas lietotnes, kamēr Samsung klibo nopakaļ ar nieka 40. Tiek pieļauts, ka dažas no liekajām lietotnēm arī varētu zagt lietotāju datus.

    Samsung jau ir paziņojis, ka klienti varēs paši atinstalēt liekās lietotnes un tas tiks nodrošināts ar programmatūras labojumu. Vismaz sākotnēji esošiem modeļiem Samsung programmatūras labojums būs jāielādē pašrocīgi un šī iespēja tiks nodrošināta tuvākā mēneša laikā. Galaxy S6, Galaxy S6 edge un pārējo modeļu īpašnieki varēs pilnībā novākt lietotnes, lai atbrīvotu vietu RAM un viedierīces atmiņā.

    Reklāma

    Diemžēl tas attiecas tikai uz Ķīnā pārdotajiem Samsung Galaxy viedtālruņiem un diez vai aiz laba prāta Samsung grasās programmatūras labojumu piedāvāt citviet pasaulē. Iespējams, ka šāda piekāpšanās liks sarosīties arī citu valstu patērētāju tiesību sargiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Krotow
    04.08.2015 00:42

    Par šo jāraksta petīciju ES vadībai. Dažā labā Samsung aparātā puse atmiņas ir aiztaisīta ar drazu, ko lielākā daļa lietotāju nelieto un nekad nelietos. Kam tas tur ir vajadzīgs? Lai taisa savu crapu atķeksējamu iekārtas aktivizēšanas un Factory reset laikā.

    NB: Mans nākamais telefons, visticamākais, nebūs Samsung.

    Reklāma