Web Analytics
More
    Reklāma

    Apple nav atmetuši sapni par safīra ekrānu

    Jaunākie raksti

    Apple parasti veicas, bet ar safīra ekrānu aizsargstikliem sāga ievilkusies pat vairāku gadu garumā un zaudēta pamatīga naudas summa, jo tika izvēlēts sadarbības partneris, kas mācēja izmaksāt grandiozas algas, bet nekad nebija izaudzējis nevienu safīra cilindru.

    Mosa skala raksturo materiāla cietību ar tā spēju ieskrāpēt mīkstāku materiālu. Šo skalu visbiežāk izmanto mineraloģijā minerāla veida noteikšanai. Mosa skalu izveidoja vācu mineralogs Frīdrihs Moss 1812. gadā un šī ir viena no populārākajām metodēm materiāla cietības noteikšanai. Mosa skala sastāv no desmit minerāliem ar kārtas skaitļiem no mīkstākā (1) līdz cietākajam (10). Visi šie desmit minerāli, izņemot viscietāko – dimantu – ir diezgan viegli pieejami. Safīram piešķirts 9. cietības līmenis.

    Reklāma

    Nepatīkamais safīra efekts ir tā spēja sabojāt gandrīz jebkuru griešanas instrumentu, tāpēc Apple izstrādājuši un patentējuši speciālu lāzera griešanas tehnoloģiju. Tādējādi tiek samazinātas safīra sagriešanas izmaksas un arī gandrīz pilnībā novērsti brāķi. Tiek minēts, ka šobrīd Apple lāzergriešanas tehnoloģija var “apkalpot” mazāku izmēru detaļu izgriešanu, piemēram, kameras acs aizsargstiklu, bet iPhone ekrāna aizsargstikla izgriešana vēl neesot līdz galam izstrādāta.

    Tagad Apple nepieciešams vien uzņēmums, kas spēj izaudzēt nepieciešamā izmēra un skaita safīra cilindrus. Safīra audzēšanai nepieciešama apmēram 2000 grādu temperatūra un pamatīgas zināšanas par pašu audzēšanas procesu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    bombelats
    31.07.2015 18:35

    Tagad tak visas zināšanas un pat Jūtjūb grādu izglītībā var iegūt tīmeklī. ?

    Reklāma