Web Analytics
More
    Reklāma

    Milzīga pirātisma tiesvedība sarūgtina Holivudu

    Jaunākie raksti

    Zviedrijas lielākā un viena no vecākajām pirātisma tiesvedībām pamatīgi sarūgtinājusi Holivudu, jo aptuveni 2250 filmu pirātismā apsūdzētais ticis cauri sveikā. Apsūdzētais “Devil” pirātiskā satura izplatīšanas vietnes administrators izvairījies no gandrīz visām apsūdzībām un attiecīgi arī jebkādas atbildības. Viņš kā soda mēru saņēmis vien piespiedu sabiedriskā darba veikšanu.

    Piecus gadus ilgušās izmeklēšanas un tiesvedības ietvaros izsekoti un noķerti daudzi citi tīmekļa pirāti, kas arī ļāva “Devil” pirātiskā satura izplatīšanas vietnes administratoram saņemt tik maigu sodu. “Devil” tika uzskatīta par tīmekļa pirātisma izplatības perēkli, jo no turienes pirātiskais saturs tika nopludināts tālāk tā izplatītājiem. Kopumā “Devil” serveros tika atrasti 250 TB ar nelegālu saturu.

    Reklāma

    Pagaidām policija izpaudusi, ka apsūdzētā persona ir ap 50 gadus vecs vīrietis, kas uzturēja pirātisma izplatības serverus un konsultēja citus interneta pirātus tālākai satura izplatīšanai tīmeklī. Tiek pieļauts, ka “Devil” tā ziedu laikos bija aptuveni 200 elites klienti.

    Stokholmas tiesa piespriedusi “Devil” uzturētājam 160 stundas sabiedriskos darbus, kas tiek uzskatīts par nesamērīgi maigu sodu. Tiek arī norādīts, ka maigais sods saņemts tāpēc, ka apsūdzētais bija gatavs pilnībā sadarboties, kā arī policijas izmeklēšana nepamatoti ievilkās vairāku gadu garumā. Zināms, ka filmu studiju pārstāvji bija prasījuši no $673 400 līdz $2.69 miljonu kompensāciju par vienu filmu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    11 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    x
    27.07.2015 10:42

    Viņu tiesāja Liepājā

    x
    27.07.2015 10:46

    >Zināms, ka filmu studiju pārstāvji bija prasījuši no $673 400 līdz $2.69 miljonu kompensāciju par vienu filmu.

    manuprāt, summas norāda uz to, ka viņiem tur šīberis aizgājis ciet pilnībā.

    Vispirms viņi pieļauj situāciju, ka filmas nevar noskatīties visā pasaulē par reģiona vidējam iedzīvotājam pieņemamu cenu (piem. tas pats netflix LV nedarbojas) un tad sāk holīvārus pret vēju, kas pūš klajā laukā un ūdeni, kas vienmēr atrod taisnāko ceļu. Manuprāt, tādi cilvēki nemaz nav pelnījuši, lai viņus cienītu.

    Māris Matisons
    27.07.2015 13:41

    Es tikai gaidu to mirkli kad Latvijā būs kā pārējā normālā pasaulē – ielādēji nelegāli kādu filmu vai mūziku – pēc pāris dienām paskastītē soda kvīts ar normālu ciparu .

    LOOK
    27.07.2015 15:45

    Interesanti, kurā pasaules malā tā ir??? Download saturs tiek analizēts??? Arhīvs ar paroli tiek atvērts pārsūtīšanas laikā??? Visi pirātiskie avoti tiks apzināti, bet atstāti pieejami??? Par ko ir runa???

    x
    27.07.2015 16:01

    es arī gaidu kad Latvijā būs kā pārējā normālā pasaulē – iznāk jaunā sērija un es noskatos to, maksājot par šī vienas sērijas skatīšanos.

    kamēr holivuda bāzīs galvu smiltīs vai soda kvīšu kaudzē, tikmēr problēma kļūs tikai akūt’aka, nevis brīnumainā veidā atrisināsies.

    cilvēki, kuri tic sodu sistēmas visspēcībai un netic veselajam saprātam, man nepiekritīs, bet pasaule nu tā ir iekārtota ka vieglāk un patīkamāk ir gaidīt Laimes lāci vai bargo cara tētiņu, kurš nu ieviesīs kārtību tavā vietā.

    Māris Matisons
    27.07.2015 18:35

    Nu pamēģini Igaunijā no kaut kādiem torrentiem kaut ko novilkt .

    x
    27.07.2015 19:26

    starp citu, mēs Eiropā par katru datu nesēju maksājam t.s. autortiesību nodevu. No šīs naudas lai arī maksā autoriem, no manis nauda jau ir iekasēta.

    Robs
    29.07.2015 12:05

    Katru dienu velku

    judenknochlein
    27.07.2015 21:16

    Pie kājas. Kā vilku, tā vilkšu :D

    Vitālijs Sikuriņecs
    28.07.2015 00:56

    Saprastu, ja filma neatpelnītos, tad varētu prasīt ko tādu astronomisku, lai segtu izmaksas. Bet kā viņi var pamatot, ka cilvēks spējīgs atmaksāt sodu?

    Latvijā vismaz 10% no prasītā jāiemaksā tiesai kā drošīas līdzeklis. Laikam tas kavē pie mums tik debīlas tiesvedības.

    x
    28.07.2015 02:24

    Tā ir mākoņskaitļošana. Juristeļi paskatās mākoņos, ierauga tur cilvēku skaitu, kuri neskatīsies filmu kino vai nepirks disku un nolemj šo summu prasīt no cilvēka, kas to filmu noskatīsies varbūt vienreiz, varbūt piecreiz, bet varbūt arī nevienu reizi nenoskatīsies. Protams, ka tie, kuri velk filmas, nav spējīgi atmaksāt šīs summas, bet prasības jau faktiski ir tikai iebiedēšanas līdzeklis, bez cerībām saņemt prasīto. Iebiedēt, lai cilvēki ietu uz kino, ignorējot to faktu ka 70% no filmām netiktu skatītas, ja cilvēki tās nevilktu. Ir naivi un kaitīgi uzskatīt, ka izskaužot filmas internetā, visi šie cilvēki dotos uz kinoteātriem.

    Reklāma