Web Analytics
More
    Reklāma

    Samsung piegādājis visvairāk viedtālruņus, Apple un Huawei min uz papēžiem

    Jaunākie raksti

    The International Data Corporation ziņo par jaunākajiem viedtālruņu piegāžu rezultātiem pēdējā ceturksnī. Pasaules pieci spēcīgākie ražotāji ir Samsung, Apple, Huawei, Xiaomi un Lenovo, tie kopā spējuši piegādāt 337.2 miljonus viedtālruņu visā pasaulē. Šāds apjoms vērtējams kā 11.6% kāpums pret iepriekšējā gada to pašu periodu. Kopš šāda veida mērījumu pirmsākumiem, pēdējais ceturksni ir bijis otrs labākais viedtālruņu vēsturē.

    Nevienam nav pārsteigums, ka Samsung kārtējo reizi uzrādījis lielākos viedtālruņu piegādes apjomus – 73.2 miljonus vienību trīs mēnešu laikā. Tiek gan norādīts, ka pirms gada Samsung piegādāja 74.9 miljonus vienību ceturksnī, kā arī Samsung sāk zaudēt tirgus daļu. Pagājušajā gadā Samsung piegādāja aptuveni trešo daļu no visiem pasaules viedtālruņiem, bet šogad rādītājs nokritis līdz piektajai daļai. Paredzams, ka rudenī izvērtīsies pamatīga cīņa starp Apple iPhone jaunajiem modeļiem un baumu apvītajiem Galaxy Note 5 un Galaxy S6 edge+.

    Reklāma

    Apple spējis uzrādīt vērā ņemamus viedtālruņu piegādes apjomus – 47.5 miljonus vienību, kā arī palielinājusies Apple tigus daļa no 11.7% līdz 14.1%. Huawei uzskatāms par šī ceturkšņa ieguvēju, jo uzņēmums spējis audzēt piegādes apjomus par 48.1% pret iepriekšējā gada šo pašu periodu.

    idc_smartphones_q2_2015

     

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    2 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Purvavelns
    17.09.2015 14:13

    jūs pēc gada redzēsiet – pirmajā rindiņā stāvēs Huawei.

    17.09.2015 14:20
    Reply to  Purvavelns

    Nu pēc gada vēl varbūt arī nē, bet tendence ir diezgan acīmredzama. Apple gan no otrās vietas varētu izstīvēt.

    Reklāma