Web Analytics
More
    Reklāma

    Veikta pirmā komerciālā paciņas piegāde ar bezpilota lidaparātu

    Jaunākie raksti

    ASV piektdien veikta pirmā oficiālā sūtījuma piegāde ar bezpilota lidaparātu. Projekta “Let’s Fly Wisely” ietvaros tika piegādāti medikamenti uz ne pārāk tālu un sarežģītu galamērķi, tomēr tas tika veikts, lai pievērstu uzmanību medikamentu piegādes problēmām attālos reģionos, kur piebraukšana ar automašīnu var būt ļoti sarežģīta. Bezpilota lidaparāta lidojumu nodrošināja Austālijas dronu stārtaps Flirtey kopā ar Virginia Tech un NASA.

    Diemžēl pirmā komerciālā piegāde nāk laikā, kad izskanējis skandāls par bezpilota lidaparātu traucēšanu ugunsdzēšanas darbos. Vairāki bezpilota lidaparāti traucēja Kalifornijas štatā dzēst izcēlušos pamatīgu ugunsnelaimi. Meža ugunsgrēks pārmetās uz automašīnām un ugunsdzēsēju helikopterus vairāk nekā 20 minūtes aizkavēja privātie droni, kas lidinājās apkārtnē.

    Reklāma

    Jāatzīmē, ka ASV nav sajūsmā par bezpilota lidaparātu izmantošanu komerciālos nolūkos. ASV Federālā aviācijas pārvalde vēl februārī norādīja, ka iestājas pret komerciālām paciņu piegādēm pa gaisu un piektdienas lidojums uzskatāms par izņēmumu.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    KKTK
    20.07.2015 15:04

    Vajag iestrādāt automātiskus likumus, ka tuvojoties augstākas prioritātes lidonim visas tās mušas tinas malā. Un ja kāds ir uzhakojis un nereaģē uz komandām, tad to šauj lejā.

    Reklāma