Web Analytics
More
    Reklāma

    Jolla izziņo Sailfish OS 2.0 un viedierīču ražošanas sadarbības partneri

    Jaunākie raksti

    Pavisam nesen rakstījām, ka Jolla grasās atdalīt programmatūras izstrādātājus no aparatūras ražotājiem, tāpēc tiks veidoti divi uzņēmumi. Pamatā Jolla turpinās izstrādāt Sailfish mobilo operētājsistēmu un uzņēmums nodarbosies ar tās licencēšanu, bet arī planšetdatoru un varbūt pat viedtālruņu ražošana netiks atstāta novārtā.

    Tiek ziņots, ka Jolla izdevies atrast viedtālruņu ražošanas partneri – Indijā bāzētu uzņēmumu Intex. Otrs lielais paziņojums saistīts ar turpmāko Jolla pamatdarbību, kas ir mobilās operētājsistēmas turpmāku izstrādi. Izziņota Jolla Sailfish operētājsistēmas 2.0 versija. Sailfish operētājsistēmas filozofija ir ekrāna pogu aizstāšana ar žestiem, kā arī Jolla sola nepārdot lietotāja datus. Sailfish operētājsistēmā ir iebūvēts Android lietotņu atbalsts.

    Reklāma

    Ko jaunu piedāvās Sailfish OS 2.0 versija? Tiek solīts uzlabots Android lietotņu atbalsts, kā arī ātrdarbības un stabilitātes uzlabojumi (kā gan bez tiem…). Sailfish OS 2.0 paredzēta planšetdatoriem un arī viedtālruņiem, kas aprīkoti ar Qualcomm Snapdragon 200, 600 un 800 sērijas procesoriem. Pagaidām nekas netiek ziņots par Jolla un Intex sadarbībā tapuša viedtālruņa nonākšanu pie pircējiem.

    Jolla veiksmīgi noslēdza Indiegogo līdzekļu vākšanas kampaņu planšetdatora ražošanai. Sākotnēji tika gaidīts, ka Jolla Tablet planšetdators uzsāks ceļu pie atbalstītājiem jau maijā, bet tagad tā izsūtīšana atlikta līdz jūlija beigām.

    sailfish2

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    1 komentārs
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Ingus Keivs
    21.07.2015 01:35

    Jau kādu nedēļu staigāju ar Jolla telefonu…. Nebremzē, inčīgs… labs verķis…. Pārējiem arī patīk

    Reklāma