Web Analytics
More
    Reklāma

    eBay pārdod daļu biznesa par 900 miljoniem dolāru

    Jaunākie raksti

    The Wall Street Journal ziņo, ka interneta izsoļu gigants eBay ir pārdevis lielo klientu apkalpošanas divīziju eBay Enterprise, kas nodarbojās ar esošu veikalu un pat veikalu ķēžu preces izvietošanu izsoļu portālā. eBay vēl 2011. gadā par eBay Enterprise iegādi samaksāja 2.4 miljardus dolāru, bet tikko notikušais pārdošanas darījums ir vien 925 miljonus vērts. Par eBay Enterprise pārdošanas plāniem jau bija zināms janvārī.

    eBay optimizē savu darbību, jo konkurenti minot uz papēžiem un strauji pārņemot dažādus eBay biznesa novirzienus. Kā viens no lielākajiem konkurentiem tiek minēts Amazon, kas strauji paplašina un dažādo piedāvātos pakalpojumus un preču klāstu.

    Reklāma

    eBay grūtas dienas sagādā tik nekaitīgs darbības novirziens kā PayPal elektroniskie maksājumi. Kas gan tur tāds – paņemam 10% komisijas no visiem darījumiem un dzīvojam zaļi. Tomēr vairāki PayPal akcionāri uzskatīja, ka PayPal un eBay jāatdala. To bija plānots paveikt pagājušā gada septembrī, bet abu milžu atdalīšana ir ievilkusies. Šī gada sākumā eBay atlaida 2400 cilvēkus, jeb 7% no visiem uzņēmuma darbiniekiem.

    Reklāma
    Paziņot par jaunumiem
    Paziņot par
    0 komentāri
    Inline Feedbacks
    View all comments
    Reklāma